Bu yöntemler ile dişlerin ana renk tonu birkaç ton açılır, dişlerdeki sararma ve renklenmeler giderilir. Klinik ortamında yapılan veya doktor gözetiminde düzenli kontrollerle yapılan ev tipi beyazlatmada dişler herhangi bir zarar görmez.
Ofis tipi diş beyazlatma işlemi 2 adet 30 dakikalık seans toplam 1 saat kadar sürer. Güvenli bir yöntemdir. Diş minelerine zarar vermez.
Ancak, ev tipi beyazlatma ürünleri, genellikle profesyonel beyazlatma teknikleri kadar etkili değildir. Her leke üzerinde eşit derecede tatminkar sonuçlar veremez. Ayrıca evde yapılan bu tür uygulamalar, ne yazık ki artan diş hassasiyeti ve diş eti tahrişi gibi bazı riskleri de beraberinde getirir.
Diş beyazlatma amacıyla gerçekleştirilen konsantrasyon uygulamalarının ağız ve diş sağlığı açısından hiçbir zararı yoktur.
Diş beyazlatma fiyatları 2023 yılı güncel fiyatı; lazer tipi ve ev tipi olarak ikiye ayrılır ve Ev tipi diş beyazlatma yönteminde 1500 TL ile 2500 TL fiyat aralığındayken, ev tipi jel sürülen diş beyazlatma yönteminde Ofis tipi diş beyazlatma fiyatları 2500 TL ile 3500 TL fiyat aralığındadır.
İlgili 36 soru bulundu
Ev Tipi Diş Beyazlatma Kaç Gün Sürer? Evde diş beyazlatma işleminde hazırlanan plaklar günde 4 – 6 saat takılmalıdır. Ortalama 10 - 15 gün içerisinde istenen beyazlık sağlanmaktadır.
Jeller ile diş beyazlatma yöntemindeki fiyat aralığı 1500 ₺ ile 2500 ₺ arası iken, Diş ağartma yöntemi ile diş beyazlatma yönteminde ise 3000 ₺'den başlayan fiyatlar uygulanır. Diş beyazlatma işlemi sizin tercihiniz olduğu için herhangi bir devlet kurumu tarafından karşılanmaz.
Diş hekiminin kontrolünde ve doğru prosedürler ile uygulanan beyazlatma işleminin dişlere hiçbir zararı yoktur. Diş beyazlatma işlemi dişlerde kalıcı hasara ya da herhangi bir yapısal değişikliğe yol açmaz.
Diş beyazlatma işlemi daha çok üzerinde herhangi bir işlem yapılmamış yüzeyler için önerilmektedir. Yani dişte dolgu, kanal, köprü gibi tedaviler uygulanmışsa bunlara zarar verme olasılığı nedeniyle diş beyazlatma tavsiye edilmemektedir. Dolayısıyla bu kozmetik prosedür herkes için önerilmez.
Hamile kadınlara, aşırı hassas dişlere ve dişti rahatsızlığına bağlı çekilmiş dişetlerine sahip olan hastalara, beyazlatıcı ajan peroksite alerjisi olan hastalara beyazlatma uygulanmamalıdır.
Eğer dişlerinizin rengi beyaza yakın ve birkaç ton açılmasını istiyorsak sadece lazer tipi veya ev tipi beyazlatma yeterli olabilir. Ancak dişleriniz sigara, kahve veya çaydan dolayı çok koyulaşmış ise sizin için en etkili ve verimli diş beyazlatma yöntemi kombine beyazlatma olacaktır.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
Bu beyazlatma sağlandıktan sonra beyazlık kalıcı değildir. Bireyin diş minesinin yapısına bağlı dişte renklenmeler meydan gelebilir. Bu süre kimi bireylerde 6 ay olabiliyorken kimi bireylerde 3 aya kadar düşebilmektedir. Fakat, bazı kimyasal işlemler uygulanarak beyazlık süresi 3 ile 8 ay arasında uzatılabilmektedir.
Diş beyazlatmadan sonra dişler eski rengine tekrar döner mi? Diş beyazlatma işleminde elde edilen sonuç iki yıla kadar aynı kalabilir. Şayet fazla miktarda çay, kahve, kırmızı şarap, sigara kullanımı ve yetersiz bakım varsa renk daha kısa sürede geri gelecektir.
Ofis tipi beyazlatma kısa sürede güzel sonuçlar alınan bir yöntemdir. Kişinin ne kadar beyazlatma isteğine göre ofis tipi beyazlatmanın yeterli olmadığı durumlarda diş hekiminiz size özel plaklar yaptırıp ev tipi beyazlatma ile de destekleyebilir.
Diş beyazlatma işlemi yapıldıktan sonra yapılması gerekenler vardır. İşlem sonrasını takip eden ilk birkaç gün içinde aşırı soğuk ya da aşırı sıcak yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalıdır. Sigara, çay, kahve, vişne, kiraz gibi rengi koyu olan yiyecek ve içeceklerden 3 – 4 gün uzak durulmalıdır.
Beyazlatmanın etkisi ne kadar sürer? Beyazlatma işleminden alınan sonuç, kişinin diş yapısına bağlı olarak değişir ve yaklaşık 6 ay-2 yıl arasında sabit kalır. Tabii ki bu süre kişinin kendisine de bağlıdır. Beyazlatma sırasında ve sonrasında en az iki hafta dişleri boyayan maddelerden uzak durulmalıdır.
Dişleri sıklıkla beyazlatmak, doku kayıplarının oluşmasına neden olur; mine dokusu içerisindeki maddeler zarar görebilir ve çözünerek kararabilir. Bu sebeple bazı dişler, yalnızca belli bir seviyeye kadar beyazlatılabilir ve diş beyazlatma işlemi 1-2 yıl süreli periyotlardan sonra tekrarlanabilir.
Bunlardan en yaygın olanı şüphesiz ki: Karbonat. Doğal bir aşındırıcı olan karbonat, lekeleri mekanik olarak çıkarabilir. Dişlerinizi beyazlatmak için karbonat denemek istiyorsanız, eşit miktarda su ve karbonatı karıştırarak bir macun yapın. Diş fırçanızı 1 dakika boyunca dişlerinize sürtün, ardından tükürün.
Asitli ve Enerji içecekleri
Asit diş çürümesine neden olan en büyük tehlikedir. Asitli yiyecek ve içecekler şekerle birleşme olduğunda ortaya diş çürümesine sebep olan koşullar gerçekleşir. Kola, limon, soda, meyve suları ve benzeri türevler asit içerdiği için diş çürüten gıdaların arasında yer alır.
Dişlerinizi Düzenli Olarak Fırçalayın
Dişlerinizi düzenli olarak fırçalamak, plak ve diğer lekelerin oluşmasını önleyerek dişlerinizin daha beyaz görünmesini sağlar. Fırçalama işlemi, diş hekimi tarafından önerilen şekilde yapılmalıdır ve en az günde iki kez yapılmalıdır.
Diş sararması tüketilen yiyecek ve içecekten kaynaklanmalıdır. Maalesef ki sararan dişlerin bir süre sonra kendi kendine beyazlaması mümkün değil. Bunu örneklendirmek gerekirse beyaz bir örtüye sürekli çay ve yemek döküldüğünü düşünürsek bu lekeler yıkamayla geçer.
Seans sayısı dişteki renklenmeye bağlı olarak 2-3 seans arasında değişiklik gösteriyor. İşlem öncesi diş etleri zarar görmesin diyesürülen koruyucunun ardından dişlere beyazlatıcı jel uygulanıyor. Bu uygulama 15 dakikalık periyotlarla üçer defa yapılıyor. Seanslar sonrası dişlerde hassasiyet meydana gelebiliyor.
Diş beyazlatma bu alanda uzman ve deneyimli diş hekimleri tarafından doğru tekniklerle ve doğru hastaya uygulandığı takdirde acıtmaz.
18 yaşını tamamlamış ve dişlerinizin herhangi bir hassasiyeti yoksa genç hastalarımıza da uygulanabilir. Çünkü dişler gerekli olgunluk aşamasını tamamlamış olacaktır. Hastanın da ne istediği elbette önemlidir. Kişilerin dişlerinin sarı renge sahip olması tedavi için yeterli bir neden olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri