Klima Gazı Ne Kadar Sürede Biter? Klima gazı klimanın özelliklerine göre farklılık gösterse de genel olarak 2 ya da 3 yıl içerisinde bitmektedir.
Genel olarak klimanın özelliklerine bağlı bir şekilde ortalama 2 veya 3 yıl içerisinde klima gazının biteceğinden bahsedilebilir.
Klimanızın gazı zamanla bitebiliyor, gaz eklemesi yapacağız. Klimanızın gazı mevsim geçişlerinde azalabiliyor bittikçe yıllık ekletmeniz gerekir. Klima bakımı yapıldığında klimanızın gazının da eksik olduğunu ve eklenmesi gerekmektedir.
Klima Soğuk Hava Üflemez
Klima gazı bitik veya düşük seviyedeyse havalandırma deliklerinden soğuk hava gelmez. Gelen hava normal oda sıcaklığındadır. Düzgün çalışan bir A/C sistemi soğuk hava üflemelidir. Gelen hava oda sıcaklığında ise klima gazı bitiktir ve yeniden doldurulması gerekir.
Normal şartlarda klimaların gazı çalışır oldukları halde, kolay kolay bitmez. Eğer gaz bitmişse mutlaka bir sorun var demektir. Bunun yanı sıra, klimalarda bir anda ısıtma veya soğutma meydana gelmemesi yani, klima işlevlerini bir anda yapamaz hale gelmesi, gazın tükenmeye başladığı anlamına gelir.
İlgili 29 soru bulundu
Klima eğer ki gaz eksiltmişse, klimanın soğutma gücü azalır. Klima dolayısıyla da yeteri kadar soğutma yapamaz. Klima gazı eksilmişse, nem tutucu filtrede daha az klima gazı olacaktır.
Klima gazının bitmesinin yada azalmasının tek sebebi borulardan, rekor bağlantılarındaki delinme ve çatlamadan meydana gelir. Gaz dolum işlemi yapılmadan önce sistemdeki kaçak tespit edilmeli ve kaçak giderildikten sonra klima gaz dolumu işlemi gerçekleştirilmelidir.
Gaz dolumu yaptırırken güvenilir bir servise gittiğinizden emin olmanız gerekiyor. Yaklaşık yarım saat süren vakumlama ve gaz dolumu işleminin ardından aracınızın klimasını kontrol ederek yola devam edebilirsiniz.
Yapılan işlem doğru eski klimalarda 8-10 bar şeklinde yeni klimalarda ise 10-12 bar şeklinde durağan halde basınç değeri okuması gerekir.
Araba Klima Gazı Dolum Süresi Ne Kadardır? Aracınızı klima gaz dolumu ortalama 30 dakika sürmektedir. Klima kontrolü, diğer akşamların bakım gibi tamamlayıcı diğer işlemlerin yapılması halinde süre uzayabilmektedir.
Klima gazı, klimaların kullanım sıklığına ve süreye göre değişebilir. Klima gazı yıllar içerisinde azalabilir. Klima gazının azalması veya bitmesi durumunda aracın soğutma işlemini yerine getirmek için motor daha çok çalışır.
Araç klima gazı neden biter veya eksilir? Araç klima gazının eksilmesinin temel nedeni sızıntıdır. Sistemde kırık veya çatlak yoksa bile, özellikle kış aylarında klimayı kullanmadığımız için sızdırmazlığın en önemli unsurlarından biri olan klima yağı sistemde devridaim yapamaz ve maalesef işlevini gerçekleştiremez.
Araç kaputunun altında bulunan etiketlerde klimaya basılması gereken gaz miktarı belirtilir ve bu işlem deneyimli servis personeli tarafından yapılır. Klima gaz dolum ağzına, bir tornavida yardımıyla basılması durumunda içeride gaz olup olmadığı kontrol edilebilir.
Kullanım sıklığının ve oranlarının arttığı yaz günlerinde klima sıcaklık değerini 23–26°C derece aralığına ayarlayabilirsiniz. Kışın klima sıcaklık ayarı kaç olmalıdır sorusunun cevabı ise 20-24°C aralığıdır.
Klima Gazı Eksik Olursa Ne Olur? Klima gazı biterse araç kabininin içi soğumaz. Klima içerideki sıcak havayı çekemez. Böylece düzgün çalışmayan klimalar özellikle yaz aylarında araç kabini içerisinde zaman geçirmeyi zorlaştırır.
Basit bir örnek vermek gerekirse split tipi klimanın gazı dolum fiyatı 800₺ ile 1100₺ arasında, daha büyük klima için 1300₺ ile 1600₺ arasında değişebilir. Çağrı merkezimizi arayarak klima gaz dolumu ile ilgili fiyat alabilirsiniz.
A sınıfı 12 000 BTU klimanın maksimum düzeyde saatte 1,08 Kw elektrik harcadığı bilinmektedir. Ortalama olarak ise yine bir gün içinde 6-8 saat kullanılmaktadır. Bu sarfiyat da faturaya yansıdığı zaman aylık olarak 153,5 TL ile 204 TL şeklinde yansıma göstermektedir.
9000 btu klimalar ortala olarak 0,50 ila 1 kiloya kadar gaz alabilirken salon tipi 48.000 btuluk bir klima 4-5 kg kadar gaz alabilmektedir. Vrf Sistemlerde ise büyüklüğe göre 50 kg kadar gaz alabilmektedir.
Evet, klima gazının bitmesi klimanın ısınmasını etkileyebilir. Yeterli miktarda soğutucu olmadan, klima optimum sıcaklığına ulaşamaz.
Klimaların kurulumunda ilk yapılacak işlerden biri basınçlandırma ile gaz kaçak tespiti yapılmasıdır. Sabun köpüğü kullanmak ise en bilinen gaz kaçağı bulma yöntemlerinden biridir. suyun sabunla karıştırılıp ortaya çıkarılan köpüğün bağlantı noktalarına sürülmesi ile kaçak olup olmadığı kontrol edilir.
Uygun sıcaklık seçilmemiş olabilir, soğutma konumuna alın. Hızlı soğutma özelliğini seçerek kullanmayı deneyin. Çözülmezse filtreleri kirli olabilir temizleyin. Klimanız hâlâ soğutma yapmıyorsa dış ünitesinin (motoru) teras gibi uzun süre güneş gören bir yerde konumlanmış olup olmadığını kontrol edin.
Hizmet alanlarımızın ortak sorunlarından olan klima gazı bitti algısı, aslında bilinenin aksine yanlış bilgilendirme den kaynaklıdır. Hiç bir klimanın durduk yere yıllar geçse bile gazı bitmez, azalmaz yada eksilmez.
Klima çalışır bur durumdayken dış ünitede ince boru bölgesinin alt kısmına bakılır. Burada buzlanma varsa ya da karlanma durumu oluşmuş ise bu durum klima gazının eksildiği ya da tamamen bittiği anlamına gelir. Bu durum klima borularında meydana gelen bir tıkanıklık nedeniyle de ortaya çıkabilmektedir.
1-Servis vanalarının kapaklarını açın. 2-Klimayı soğuk çevirimde çalıştırın. 3-Basma hattı “presyon” yani ince borunun servis vanasını kapatın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri