Aseton kullanmaktaki amaç alkol bazlı çözücü maddelerle boyanın çözünmesini sağlamaktır. Evde asetonsuz oje çıkarma işlemi yapmak isterseniz ilk olarak, limon ve sirke önerilir. Beyaz sirke ve limon karışımı tırnaklar üzerinde bir süre bekletilip silindiğinde ojeyi temizler.
Ilık su dolu bir kap içine sıvı sabun ekleyin ve tırnaklarınızı bu suyun içinde 5 dakika tutun. Ardından yumuşayan tırnaklarınızı limonla ovalayarak ojeleri çıkarın. Diş macunu da yeri geldiğinde aseton yerine geçebiliyor.
Diş macununun içinde bulunan etil asetat, ojelerin kolayca çıkmasını sağlar. Bunun için diş macununu pamuğa sürüp tırnaklarınızı ovalamanız yeterlidir. Sprey formdaki deodorantlar da, ojelerin çıkarılması konusunda etkilidir. Tırnaklarınızın üzerine bir miktar deodorant sıkın ve pamukla ovalayarak ojeyi çıkartın.
Sirke ve limon suyunu eşit miktarda karıştırın. Tırnaklarınızdaki ojeyi yumuşatmak için 10 dakika süreyle sıcak suda bekletirseniz daha kolay çıkmasını sağlarsınız. Karıştırdığınız sirke ve limon suyunu tırnaklarınıza sürerek 15 saniye kadar bekleyin. İşte bu kadar!
Kolonya Kullanın
Tırnaklarınızı 5 dakika kadar kolonya içerisinde bekletin. Kolonya sayesinde yumuşayan ojelerinizi çıkarmak için pamuk yardımıyla tırnaklarınızı güçlü bir şekilde silin. Daha sonra kolonyanın kurutucu etkisini yok etmek için tırnaklarınıza nemlendirici sürerek işlemi sonlandırın.
İlgili 31 soru bulundu
Ojelerinizi çıkartmak için asetonsuz bir çözüm arıyorsanız, diş macunu da değerlendirilebilir. Tırnak yüzeyine sıkılan bir parça diş macununu makyaj pamuğuyla ovalayarak ojeyi çıkarmanız mümkün.
En etkili ve pratik leke çıkarma tekniği ise tırnaklardan kullanılan oje çıkarıcı asetonlardır. Bir pamuk ya da bez üzerine bir miktar aseton dökerek çizikler silinebilir. Eğer aseton yoksa saç spreyi ya da diğer temizlik ürünleri de kullanılarak ojenin rahat bir şekilde çıkması sağlanır.
Hemen ojeli tırnaklarınızın üzerine bir kat daha oje sürün ve ıslak mendil yardımıyla tamamen silin. Tırnaklarınızın tertemiz olduğunu fark edeceksiniz.
Flormar gliserinli asetonsuz oje çıkarıcı tırnakları zahmetsiz bir şekilde temizler. Aseton içermeyen güçlü bir formüle sahip olan bu ürün, tırnak yüzeyindeki ojeyi tek seferde çıkarır. Ojenin dağılmasına sebep olmaz, böylelikle ojeleri tam olarak çıkarmak için dakikalarca uğraşmak gerekmez.
Folyo yöntemi: Tırnaklarınızı aseton ile ıslatın ve birer parça asetone batırılmış pamuklu topu her tırnağınıza koyun. Her bir tırnağınızı birer parça alüminyum folyo ile sarın ve 10-15 dakika bekleyin. Sonra folyoları çıkarın ve tırnaklarınızı oje çıkarıcı ile ovalayın.
Itri aseton güçlü formülü ile ojelerinizi hiç zorlanmadan çıkarmanıza yardımcı olur. Ojenin kolayca tırnaktan çıkarılmasını sağlar. Tırnakları besler ve nemlendirir. Yumuşak formülü sayesinde tırnaklarınıza zarar vermeden ojelerinizi kolayca çıkarır.
Aseton dökün
Son çare olarak saf asetonu kullanabilirsiniz. Bir damla saf aseton ile ojenizi ince bir şekilde karıştırabilir ve daha sonra sevdiğiniz ojeyi tırnaklarınıza sürebilirsiniz.
Diğer ojelerden farklı br formüle sahip olan kalıcı oje, uygulama sırasında farklı işlemlerden geçer ve bu yüzden aseton ile çıkarılamaz. Bu nedenle ilk olarak tırnaklarınızdaki ojeyi hafifçe ve nazikçe törpüleyin.
Odunun kuru kuruya damıtılmasından, asetat tuzlarının ısıtılmasından ve teknikte izopropil alkolün bakır katalizörlerinden 250 °C'de dehidrojenasyonundan elde edilir. Yağ, boya, kauçuk ve diğer maddelerin çözücüsü olarak kullanılır.
Pamuğu veya asetonluy bezi kıyafetinizin üzerine uygulayın; fakat fazla bastırmayın. Özellikle kırmızı gibi koyu renkli bir oje kullanıldıysa aseton ile oje lekesi tamamen çıkmayabilir. Oje lekelerini tamamen çıkarmak için su ve Peros Bulaşık Deterjanı kullanabilirsiniz.
Koltukta Kurumuş Oje Lekesi
Temiz bir pamuğa aseton sürerek lekenin üzerine tampon şeklinde uygulama yaparak çıkartmalısınız. Bir diğer yöntem ise sirke kullanmaktır. Mutlaka herkesin evinde bulunan sirkeyi pamuğa veya temiz bir bezin üzerine dökerek bir iki saat kadar lekenin üzerinde bekletebilirsiniz.
asetonsuz oje çıkarıcılar, asetona çok benzer bir kimyasal olan "metil etil keton" içerir. bu kimyasalda bir karbonil grubuna bir metil (-ch3) ve bir etil (-c2h5) grubu bağlıdır: http://upload.wikimedia.org/…keletal-structure.svg. asetondaki bir metil grubu yerine getirilen bu etil grubu, maddenin fiziksel ve kimyasal ...
Kalıcı ojeler doğru uygulandığında herhangi bir zararı yoktur. Klasik oje uygulamalarında, sürekli tırnaklardan ojenin aseton yardımıyla temizlenmesi gerektiğinden, asetonun zararları çok daha fazladır. Aseton tırnakların zayıflamasına, ojeler ise tırnakların hava almadığı için sararmasına sebep olur.
Lekenin üzerine tiner dökün sonra da herhangi bir deterjanla temizleyin. Lekenin üzerine dökeceğiniz kolonya ojenin çıkmasına yardım edecektir. Jilet ile oje çok derine inmeden tıraşlayın. Daha sonra sirkeli su ile lekeli bölgeyi silin.
Pamuklara bolca aseton sıktıktan sonra pamukları alüminyum folyo dışta kalacak şekilde parmağınıza sarın ve 1-1,5 dakika bekleyin. Ardından pamuğu parmağınızdan birazcık ovalayarak çıkardığınızda asetona direnen tüm simlerin ve pulların yola geldiğine şahit olacaksınız.
Sıcak suyla değil, ılık suyla yıkayın. Leke kalmışsa, sıcak su lekeyi sabitleyebilir.
Aseton yerine biraz kolonyaya bir miktar su ekleyerek de hassas mobilyalarınızdan ve halınızdan oje lekesini çıkarabilirsiniz. Limon ya da sirke de oje lekesini çıkarmada size yardımcı olabilir. Ayrıca özel leke çıkarıcı deterjanlar da oje lekesi gibi zor lekeler için işinize yarayabilir.
Aseton tam da bu özelliği sayesinde katılaşmış ojeleri de eski haline getirebilir. Katılaşmış oje kutusunun içine yeterli miktarda aseton ekleyerek ojenin katı halden sıvı hale geçişini başlatabilirsiniz. Bu işlem sırasında tıpkı inceltici maddelerde olduğu gibi asetonu da fazla dökmemeye özen göstermelisiniz.
Eğer eliniz çok alışık değilse o ojenin kenarlara taşması an meselesidir. Onu temizleyeyim derken diğer parmaklarınızı da mahvedersiniz ve durum gittikçe çılgınca bir hal alır. Bunun yerine tırnak kenarlarınıza vazelin sürün. Böylece taşan ojeler rahatça silinecektir.
2. Nişasta ihtiva eden tahılların bir çeşit bakteri (A, Fernbahc'in bulduğu) vasıtasıyla fermantasyonundan elde edilir. Bu fermantasyondan elde edilen karışımda altı kısım butil alkol, üç kısım aseton ve bir kısım da etil alkol mevcuttur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri