Gün içinde tüketilecek ekmeğin taze ve yumuşak kalabilmesi için kapaklı bir ekmek kutusu, gıda dolabı veya poşet içinde; serin, karanlık ve kuru bir ortamda saklanmalıdır. Donmuş ekmekler, lezzet kaybına uğramaması için 3 ay içinde tüketilmelidir. Ekmeğin sıcakken poşete konulması küflenmesine neden olur.
Ekmeği birkaç gün içinde tüketiyor ve bu süre içinde en sağlıklı şekilde saklamak istiyorsanız şu adımlara dikkat etmeniz yeterli: Ekmeğinizi buzdolabına koymayın. Çünkü bu, sadece daha hızlı bayatlamasına sebep olacaktır.
Ekşi mayalı ekmekler, sağlıklı içeriklerinde olduğu gibi saklama koşullarında da diğer ekmeklerden farklılık gösterir. Beyaz ekmeğe göre daha uzun ömürlü olan ekşi mayalı ekmek satınaldıktan sonra 3 gün bez torba içerisinde saklanmalıdır.
Ekmek sıcakken kabuğunu koparmaktan kaçınınız. - Ekmeği dilimleyerek tüketirseniz bayatlamasına engel olduğunuz kadar tazeliğini korumasını sağlamış olabilirsiniz. - Ekmeğin bayatlamaması için sakladığınız yere (dolabın içi ve benzeri) bir miktar tuz serpiniz. Bu sayede ekmeklerin bayatlamasına engel olabilirsiniz.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Ev yapımı ekmek kaç gün dayanır? Ancak 3 gün içinde ekmeği tüketmeyecekseniz, bu şekilde saklamanız yeterli olmayacaktır. 3 günden fazla süre ekşi mayalı ekmek saklamak için en uygun yöntem buzdolabında saklamaktır.
İlgili 22 soru bulundu
Ekmek kilitli buzdolabı poşetlerinde saklanmalıdır. Gün içerisinde tüketilecek ekmeğin taze ve yumuşak kalabilmesi için; kapaklı bir ekmek kutusunda, gıda dolabında poşet içinde, serin, karanlık ve kuru bir ortamda saklanması gerekir. Ekmeğin muhafaza edildiği ortam temiz tutulmalıdır.
Ekmek hamurunun içerisine tereyağı, yoğurt, süt ya da yumurta gibi malzemeler girdiğinde hamur çok kısa sürede tazeliğini yitirebilen bir ekmeğe dönüşebiliyor. Bu nedenle ekmeklerinizi hazırlarken mümkün olduğunca en klasik malzemelere bağlı kalarak hazırlayın.
Gün içinde tüketilecek ekmeğin taze ve yumuşak kalabilmesi için kapaklı bir ekmek kutusu, gıda dolabı veya poşet içinde; serin, karanlık ve kuru bir ortamda saklanmalıdır. Donmuş ekmekler, lezzet kaybına uğramaması için 3 ay içinde tüketilmelidir. Ekmeğin sıcakken poşete konulması küflenmesine neden olur.
Ekmek kutularının kapaklı olması gerekmektedir. Aksi takdirde ekmeklerin kurumasının ve bayatlamasının önüne geçebilmesi mümkün değildir. Bunun yanı sıra kapaklı bir yapıda olması kullanıcılar içinde çok pratiktir. Çünkü kapaksız bir ekmeklik seçiminde ekmeğin üzerinin mutlaka bir örtü ile örtülmesi gerekir.
3 güne kadar tüketilecek ise ekmek dolabı veya poşete koyarak erzak dolabınnda sakla. 1 haftaya kadar tüketilecek ise ağzı kapalı poşette buzdolabında sakla. 8-10 günden fazla tüketemeyeceksen paketleyip buzlukta sakla.
3 günden fazla süre ekşi mayalı ekmek saklamak için en uygun yöntem buzdolabında saklamaktır. Ekmeğinizi daha uzun süre saklamak için isterseniz derin dondurucuda da saklayabilirsiniz.
Ekmek yapışan bir yapıya sahipse ortamda rutubetin fazla olması, aşırı enzim aktivitesi, hamurun çok soğuk olması, yetersiz fermantasyon süresi, pişirme süresinin yetersiz olması gibi nedenlere odaklanmalısınız.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Bayat ekmek kaç günde bozulur? 3 güne kadar tüketilecek ise ekmek dolabı veya poşete koyarak erzak dolabınnda sakla. 1 haftaya kadar tüketilecek ise ağzı kapalı poşette buzdolabında sakla. 8-10 günden fazla tüketemeyeceksen paketleyip buzlukta sakla.
EKMEĞİ SOFRAYA TERS KOYMAK GÜNAH
Tacik kültürüne göre ekmeğin sofraya ters konması 'ubol' yani günah. Gelenek ve göreneklerine göre iki çeşit yastık var. Bunlardan birisi baş altı için diğeri ise sırta koymak veya üstüne oturmak için kullanılıyor.
3 günden fazla süre ekşi mayalı ekmek saklamak için en uygun yöntem buzdolabında saklamaktır. Ekmeğinizi daha uzun süre saklamak için isterseniz derin dondurucuda da saklayabilirsiniz.
Ekmek Sepeti, Ekmek Kutusu Sıkça Sorulan Sorular
%39 indirimle Nilşah Sürgülü Ekmek Kutusu 199 TL'ye, %5 indirimle Karaca Dustin Ekmek Kutusu 499 TL'ye, %12 indirimle Karaca Dustin Ekmek Kutusu Cream 1.299 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Her 3 gıdadan 1'i çöpe gidiyor. Türkiye'de günlük 4,9 milyon somun ekmek israf ediliyor. En çok kayıp meyve sebzede yaşanıyor.
genellikle fırınların bir nevi kendi reklam kampanyalarına yardım eden , çok küçük ama bir o kadar işlevsel araçtır . öyle basarılı bir aractırki hemde reklamı basarıyla yapmakla kalmaz , birde o reklamı yersiniz . sonra ağzınızda değisik bir tat hissedersiniz .
Unu saklamak için en uygun yöntem cam kavanozlar kullanmaktır. Cam kavanozlar, unun böceklenmesini önler. Unu cam kavanoza koyduktan sonra ağzını hava almayacak şekilde kapatın. Bu şekilde son kullanma tarihine kadar oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz.
Aslında ekmek buzdolabında oda sıcaklığında olduğundan daha hızlı bayatlar. Ekmeği en iyi şekilde muhafaza etmenin yolu, onu bir veya iki gün oda sıcaklığında tutmak sonra da paketleyip daha uzun süreli saklamak için dondurucuya koymaktır. Ekmeği çözdürüp ardından ısıttığında yeniden taze pişmiş tadında olacaktır.
Ekmeğinizi buzdolabına koymayın. Buzdolabına konan ekmek daha hızlı bayatlar. Ya oda sıcaklığında saklayın, ya da dondurucuya atın. Yeni pişmiş bir ekmeğin lezzetini anlamanın en iyi yolu üzerine ince bir katman tereyağı sürüp çok az tuz ekmektir.
Pişirdikten sonra ekmeği hemen kesmeyin!
Hemen keserseniz içi hamur, hafif ıslak bir ekmekle karşılaşabilirsiniz. Tüm aşamalarda gösterdiğiniz sabrı piştikten sonra da gösterin. Ekmeğinizi oda sıcaklığında 30 dakika kadar mutlaka dinlendirin.
Diyetisyen Derya Zünbülcan evde yapılan ekmeğin sağlıklı olduğunu, ancak aşırı tüketimden kaynaklı sağlık sorunların yaşanabileceğine dikkat çekti. Zünbülcan, karbonhidrat tüketiminin aşırı olması halinde obezite hastalığı ile karşılaşılabileceğini hatırlatarak, "Evde kalıyoruz ve karbonhidrat tüketimi artıyor.
Soda ilave etmek yine hamurun kocaman kabarıp yumuşacık olmasını sağlayan unsurlardan biri. Mayaların aktif hale gelerek ekmeklerinizi puf puf kabarttığını da göz önünde bulundurursak, hamurunuzun içerisine mutlaka şeker, pekmez ve bal gibi malzemeler ilave edin deriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri