Bu sorunu ortadan kaldırmak için gürültü önleyici cam filmleri kullanabilirsiniz. Lamine camlar, dışarıdan gelen sesin yaşam alanlarınıza ulaşmasını önler. Ses geçirmez akustik levhalar ise ihtiyaçlarınızı fazlası ile karşılar. Bu ürünler sayesinde dışarıdaki gürültüler size rahatsızlık vermez.
Ses Geçirmeyen Maddeler Nelerdir? Ses geçirmeyen maddeler; strafor, yün, halı, çift cam, gözenekli tuğla ve süngerdir. Kullanım alanı oldukça geniş olan ve sesin daha az iletilmesini sağlayan bu maddeler kaliteli seçildiğinde yüksek verimlilik sağlamaktadır.
İnşaat aşamasında yapılmayan ses yalıtımı evinize sonradan da yaptırabilirsiniz. Evinizde huzurla yaşamak ve rahatsız edici, insan sağlığını kötü etkileyen seslerden kurtulmak için inşaatta yapılmayan ses yalıtım sistemini sonradan da yaptırabilirsiniz.
Ses geçirmez odaya sahip olmak için kullanabileceğiniz yöntemler arasında kitaplık kullanımı, akustik perdeler ve akustik sünger paneller bulunur. Tercihinize göre bu yöntemlerden birini seçebilir ve istediğiniz ses geçirmez odaya kolay şekilde sahip olabilirsiniz.
İlgili 21 soru bulundu
Ortalama olarak 40 metrekare bir alan için duvar ve tavan ses yalıtımında 550 TL ile 5.000 TL arasında bir maliyet belirlenmektedir. 20 metrekare tek oda bir alan için duvar, tavan ve zemin için uygulanacak ses yalıtımında ise 1.000 TL ve üzerinde maliyetler hesaplanmaktadır.
Çelik profil ile yaklaşık 5 cm kadar hava boşluğu oluşturulduktan sonra yüzey alçıpan ile kapatılır. Daha sonra ses bariyeri alçıpanın üzerine uygulanır ve daha sonra tekrar üzeri alçıpan ile kapatılır. Böyle bir uygulama ile yüksek oranda ses yalıtımı sağlamak mümkündür.
Ses yalıtımı konusunda en başarılı sonuçlar elde edebileceğiniz İzocam Taşyünü, İzocam manto Taşyünü, nfaf ses yalıtım süngeri, nfaf Yapışkanlı ses yalıtım süngeri, genel Taşyünü ve cam yünü ürünler ses yalıtımı konusunda bilindik en başarılı ve en iyi malzemelerdir.
Üst kattan ses gelmemesi için yapılan birkaç ses yalıtım işlemi bulunmaktadır. Bariyerli akustik bondex sünger, keçeli ses bariyeri, epdm ses bariyeri, süngerpan üst kattan gelen istenmeyen sesleri kesmek için kullanılmaktadır. Kaliteli malzeme seçimi ve profesyonel bir işçilik hizmeti ile %90 ses kesimi sağlanabilir.
En basit yöntem kapı pencere bantları aracılığı ile camın kenarlarını kapatmak olabilir. Bunun yanı sıra camdaki ya da çerçevedeki çatlakları köpük ile doldurabilirsiniz. Pencereden gelen sesi engellemek için bir perde de kullanabilirsiniz. Bu noktada kalın kumaşlı bir ürün tercih etmeye özen göstermelisiniz.
Düşük seviyede ısı yalıtımı için piramit, yumurta, melamin süngerler kullanılır. Ses şiddeti yüksek ise süngerpan adı verilen rebonded bondex süngerler kullanılır. Ses yalıtımı yapılması planlanan alan stüdyo, konser alanı, sinema gibi ortamlar ise bariyerli süngerlerin kullanılması uygundur.
Eğer bina dışında ki sesler cam kapalıyken içeri giriyorsa ses yalıtımı yapılmamıştır. Ayrıca üst kat ve alt kat komşunuzun sesleri de camlar kapalı iken sesler geliyor ise binanızda veya dairenizde ses yalıtımı yapılmamıştır.
Rüzgâr önden eserse, ses zeminden yukarı doğru yönlenir. Gündüz, zemin ısındığı için ses dalgaları ısı etkisi nedeniyle yukarı doğru yönelir. Gece, zemin soğuduğu için ses dalgaları daha uzağa gidecektir ve aşağıya doğru yönelir.
Ses Yalıtım Malzemeleri Nelerdir? Akustik sünger, yanmaz akustik sünger, basotect melamin sünger, kauçuk ve mantar esaslı zemin levhaları, ses yalıtım süngeri (süngerpan, bariyerli yanmaz sünger, bariyerli basotect sünger, bariyerli süngerpan) evapan, ses izolasyon bandı, ses yalıtım şiltesidir, ses bariyeridir.
Akustik Ses Emici Malzemeler
Piramit sünger, yumurta sünger, labirent sünger ve düz akustik süngerler alev almaz 50-70-90DNS yoğunluğunda ses emici süngerlerdir.
Gürültü yapan eğlence mekanlarını polis merkezine şikayet edebileceğiniz gibi bireysel şikayetleriniz için ise polisi arayıp TCK 183'e göre işlem yapmasını talep edebilirsiniz veya sulh hukuk mahkemesine dava açarak gürültünün önlenmesini de talep edebilirsiniz.
Ses izolasyonu için köpük, tuğla, strafor gibi malzemeler kullanmaya kalkmayın bunların ses izolasyonları oldukça düşüktür. Çünkü yapının elverişsizliği kullanılacak malzemenin daha fazla ses kesmesini gerektirir.
Katlar arası ses izolasyonu, özellikle evlerde oldukça önem arz eden konulardan bir tanesidir. Tavan için ses yalıtım uygulaması yapılırken kaliteli ve sesi yüksek ölçüde kesecek malzemeler tercih edilmelidir. Bu uygulama üst kata aktarılan ve üst kattan gelen seslerin engellenmesi için sıklıkla tercih edilir.
Çekici bir keçe yüzeye sahip akustik süngerden yapılmış görünür taraf açık gözeneklidir ve sesi emer. Keçe yüzeyi aynı zamanda sağlamdır, kir tutmaz ve modaya uygun 8 renkte mevcuttur.
Ses yalıtımına hastanelerde, ofislerde, sinema&tiyatro salonlarında, öğrencilerin dikkatinin dağılmaması için okul çevresinde, müzik stüdyolarında, apartman çevrelerinde, hava alanlarında, fabrika çevrelerinde ve yaşamın olduğu her alanda ihtiyaç duyulur.
Gözenekli emiciler. Gözenekli emiciler, tipik olarak açık hücreli kauçuk köpükler veya melamin süngerler, hücre yapısı içindeki sürtünme ile gürültüyü emer. Gözenekli açık hücreli köpükler, geniş bir orta-yüksek frekans aralığında oldukça etkili gürültü emicilerdir.
Bir apartmanda yada çalışma alanlarında yürüme sesleri yada hava oluşumlu gürültülerin alt kata gitmesine engel olabilmek için ses yalıtım uygulaması yapılmaktadır. Zeminlerde parke yada şap altı ses yalıtımı uygulamaları yapılabilir. Titreşim kaynaklı sesler yada darbe nedeniyle oluşan gürültüler engellenir.
Çocuk odası duvar kağıdı seçimlerinizde en önemli unsur, çocuklarınızın sağlığına zarar vermeyecek bir ürün olmasıdır. Duvar ses yalıtımı yapması da buna ek olarak harika özelliklerindendir.
Parke altı malzemeleri, gürültüyü emerek ve yansıtarak etkili bir şekilde ses yalıtımı sağlarlar. Bu nedenle, parke altı ses yalıtımı işe yarar ve eviniz veya iş yerinizin daha sessiz bir ortam sağlamasına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri