Sirke, karbonat, su ve toz deterjan dörtlüsü sizin için ideal olabilir. Bu yöntem inatçı lekeler için de kullanılabilir. Toz deterjan yerine Yumoş Extra gibi kaliteli bir sıvı yumuşatıcı da tercih edebilirsiniz; bu sayede halınız mis gibi kokacaktır.
Deterjan Seçimine Dikkat Edin
Halının tüylerine, boyasına ve dokusuna zarar vermemek için mutlaka saf sabun ya da Arap sabunu tercih etmekte fayda vardır.
Bu nedenle sert deterjan tercihleri halınıza zarar verebilir. Bu tarz halılar için de en iyi seçim arap sabunudur. Bunun dışındaki halılar içinde en iyi ve zararsız seçim arap sabunu olmakla birlikte Vanish Kosla Halı ve Powermax halı şampuanları da en çok tercih edilen deterjanlardır.
Fakat uzun süre yıkanmayan halıların, doğru şekilde silinmesi, yeterli hijyeni sağlayacaktır. Bunun için doğru bir bez kullanmalısınız. Suyu üzerinde fazla almayan, mümkünse mikrofiber bez kullanmalısınız. Eğer varsa, vücut için kullanılan liflerden bir adet edinerek, halınızı silebilirsiniz.
Halı temizlemek için arap sabunu eskilerden beri en etkili yöntemdir. Arap sabununu ılık bir su içinde kolayca eritebilirsiniz. Sonrasında halıya uygun bir bez veya lifi sabunlu suyun içine batırın ve sıkın. Yarı ıslak şekilde halınızı silin ve her ilerlediğiniz alan için bu işlemi tekrarlayın.
İlgili 25 soru bulundu
Bulaşık tabletleri, bulaşık makinelerinde kullanılmak için tasarlanmıştır. Halıların temizlenmesi için ise özel olarak tasarlanmış temizlik ürünleri kullanılmalıdır. Bu nedenle bulaşık tableti ile halı yıkamak doğru bir yaklaşım değildir.
Beyaz sirke de leke çıkarma noktasında verimlidir. Ilık su içerisine sirke ekleyebilir sonrasında bu karışım ve bez yardımıyla lekeyi silebilirsiniz. Etkili bir yöntem olmasının yanında, inatçı lekeler üzerinde de başarılıdır.
Halılarınızı ve temizliği meşakkatli gözüken stor perdenizi ise Asperox Sarı Güç ile kolaylıkla temizleyebilirsiniz.
Parlatıcıyı lekeye emdirdikten sonra, ıslatılmış bir bezle lekeyi silin. Parlatıcının yanı sıra, halı üzerinde kalan herhangi bir kalıntıyı da temizleyecektir. Yapısına uygun olan bir deterjan kullanarak bezinizi ıslatmayı unutmayın, böylece halınızda kimyasal kalıntılar kalmayacaktır.
Halılar, giysilerle aynı türden elyaftan yapılır. Bu nedenle yeni halı elyaflarını daha yumuşak bir hale getirmek içi yumuşatıcı kullanabilirsiniz. Sıcak su ve yumuşatıcıyı karıştırın, halının üzerine püskürtün, birkaç dakika bekletin ve buharlı halı temizleyici kullanarak yıkayın.
Eğer halı günlük olarak temizlenecek ise elektrik süpürgesi ile süpürülür. Halıların biraz kirli olduğu düşünülüyor ise silme işlemi uygulanır. Silme işleminde bir kova ılık su (sıcağa yakın) içine beyaz kalıp sabun ya da halı yıkama şampuanı konulur. Lif ya da tüllü bir bezle silinerek kirlerinden arındırılır.
Bir kaşık bulaşık deterjanı, bir kaşık sirke ve iki bardak ılık suyu karıştırın. Temiz bir süngeri karışıma batırın ve lekeye uygulayın. Leke gidene kadar sünger ile temizleyin. Kan lekesini önce bir havlu ile temizleyin.
BEYAZ SİRKE VE SODA
Halılarınızın pırıl pırıl olmasını istiyorsanız sirke ve soda kullanmanız çok işe yarayacak. Bu yöntem ile hem tüm mikropları öldüreceksiniz hem de halılarınızı tertemiz olacak.
Halınız tozlardan arındığında ıslak temizleme işlemine geçebilirsiniz. El dokuması, yün ve doğal boyalarla boyanmış halıları, kimyasal içeren deterjanlar yerine arap sabunu veya toz beyaz sabun ile yıkamanız daha doğru olacaktır.
Bu nedenle halılar düzenli olarak temizlenmelidir. Aksi takdirde bu toz ve lekeler zamanla mikroorganizmalarda değişikliklerle kokular oluşturabilir. Bu, sağlık için büyük bir tehlikeyi temsil eder. Lekeleri temizlemeden önce, kiri, tüyleri, kılları ve tozları temizlemek için halıyı süpürün.
BEYAZ SİRKE VE SODA
Halılarınızın pırıl pırıl olmasını istiyorsanız sirke ve soda kullanmanız çok işe yarayacak. Bu yöntem ile hem tüm mikropları öldüreceksiniz hem de halılarınızı tertemiz olacak.
Bulaşık deterjanı ve sirke! Bir püskürtücü şişenin içine 1 ölçek bulaşık deterjanı ve 4 ölçek sirke ekleyip, çalkalayın. Oluşan karışımı duşakabinin yüzeyine sıkın ve bir kaç saat bekleyin. Bir kaç saat sonra hala karışıma ihtiyaç duyan bir görüntü varsa işlemi tekrarlayıp, yine bekleyin ve ardından durulayın.
*Halı temizliğinde çamaşır suyu ve buna benzer ağartıcı kimyasallar kullanılmamalı, sadece önerilen uygun temizlik ürünleri kullanılmalıdır. *Halı üzerindeki lekenin dağılmaması için silme işlemi dıştan merkeze doğru yapılmalıdır.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Asperox Çok Amaçlı Genel Temizleyici özel geliştirilmiş formülü sayesinde çamaşır, gömlek yaka ve kol kirlerinde, evinizdeki tüm yüzeylerde, banyoda, mutfakta, lavaboda, tezgah üstlerinde, duvarlarda, halı, koltuk, parke ve PVC'lerde, perde ve tüm döşemelerde leke çıkarmada güvenle kullanılır.
Karbonat, halılarınızı tozlardan arındırmanın yanı sıra bakterileri uzaklaştırmak ve kötü kokuları gidermek için de yararlanabileceğiniz bir çözüm. Tüm halınıza yetecek miktarda karbonatı, elinizle ya da elek yardımıyla halının üzerine serpin.
Cam ve fayans yüzeylerinin daha temiz görünmesi içinde sirkeli su önerilmektedir. Bunların yanı sıra kullanılan temizlik malzemelerinin de temizlenmesi için sirke kullanılabilir. Ev temizliklerinde genel olarak beyaz sirke veya elma sirkesi kullanılır.
Beyaz sirke temizlik suyu içerisine eklenerek tüm yer yüzeylerinin temizliğinde kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri