Gala bitkisi gelişimi hızlı olmayan ve boyu çok fazla uzamayan bitkidir. Özellikle çoğaltılmasında köklerinden ayrılan kısımları bir saksının içine dikilerek çoğaltılması gereklidir. Bununla birlikte galanın çoğaltılması için nisan ayında işlem yapılmalıdır.
Gala Çiçeği hep aynı gün, aynı ölçüde sulanmalıdır. Çiçeğin saksı değişimi Mayıs ve Nisan aylarında yapılmalıdır. Gala çiçeği kökten çoğalan bir bitkidir. Kökleri çoğaldığında ayırarak çoğaltabilirsiniz.
Yumru ekimi ilkbaharda başlar Kasım ayının başına kadar devam eder. iç mekanda bu süre dada da uzayabilir. İyi drene edilmiş geçirgen toprakta dikim yapılır. Yumru büyüklüğüne göre dikim derinliği ayarlanmalıdır.
Çünkü toprağın kuruması ile sulama işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Ayrıca toprağı değiştirdikten sonra mutlaka uygun oda sıcaklığında bekletmeniz gerekir. ·Gala çiçeği çok narin bir bitki olduğu için konumlandırılması oldukça önemlidir. Rüzgâr alan bir yere koyduğunuz takdirde gala çiçeğiniz ölebilir.
Aydınlık ortamları severler. 1 adet. Çoğu çiçek ayrı saksılara 2 adet dikildiğinde daha çok uzun ömürlü ve parlak renkli çiçek açtığını bilim adamları keşfetmiş. Kışın yaprak döker.
İlgili 24 soru bulundu
Gala çiçeği toprak ve saksı değişiminde ise toprak değişimi ve saksı değişimi çiçeğe uygun ve düzenli olmalıdır. Özellikle gala çiçeğine ait bu işlemler ilkbaharda yapılır.
Calla Lilly, gelin çiçeği demektir. Eskiden beri gelin olan kadınların düğünlerinde bu çiçeği taşıdığı bilinmektedir. Gala çiçeği Latince'de gelin anlamına gelmekteyken bazı dillerde saflık ve temizlik anlamına gelmektedir.
Gala çiçeği ilkbahar ve yaz başında açarak oldukça güzel kesme çiçek verirler. Ayrıca açık alan süslemeleri ve park bahçe düzenlemelerinde kullanılır. Araceae familyasına ait olan gala çiçeği Latincede Calla Lily olarak adlandırılır ve gelin çiçeği, kala ve yoğurt kepçesi gibi isimlerle dilimizde anılır.
Yeni bir saksı içerisine gübreli toprak dökerek solmuş yapraklardan arındırdığınız çiçeği yeni saksıya yerleştirmelisiniz. Gübreli toprak attığınız saksıya kurumuş yapraklarını kestiğiniz çiçeği yerleştirdikten sonra sulamaya başlayarak canlandırabilirsiniz.
⏩ Vazoda bekletilmiş ve bir süre sonra solmaya başlamış gülleri de suyun altına tutarak yeniden canlandırmanız mümkün. Bunun için gülleri su dolu bir kaba tamamen batırmalısınız. Bu işlem gülün doyacağı miktarda su içmesini sağlar. Gülün ihtiyacına göre 20 ya da 60 dakika sürebilir.
Yapraklar tamamen kuruduktan sonra soğanları topraktan çıkartıp nemsiz, serin ve mümkünse karanlık bir yerde yaz bitimine kadar saklayın. Ekim ayı itibari ile soğanlarınızı tekrardan dikebilirsiniz.
Amaryllis çiçeği, çok kolay bir şekilde çoğaltılır. Bitki soğanı tekrar tekrar dikilerek yetiştirilebilir. Soğanları bu süreçte nemsiz, karanlık ve serin bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Ekim ayında soğanı toprağa dikerek ilkbahar ayında çiçek açmasını sağlayabilirsiniz.
Fazla sulama yapılırsa, soğanın kökleri çürüyecektir. Bu yüzden 2 günde bir, sprey şişesindeki suyla sulama yapabilirsiniz.
İlk yapmanız gereken köklendirmek istediğiniz bitkiden bir dal kesmektir. Dalı keserken dikkat etmeniz gereken şey boğumu olan bir dal kesmektir. Dalın boğumlu olan kısmını suda tuttuğunuzda kökler bu boğumlardan büyümeye başlayacaktır.
Gelin tacı çiçeği yani Vangelya olarak da bilinir. Gelin tacı çiçeğinden eşinize dostunuza sitil yapmak, hediye etmek için çoğaltmak mı istiyorsunuz. Gelin tacı çiçeği çelikleme yöntemi ile çoğaltılır. Yeşil kök kısmından kalın olan bölgelerinden keserek, toprağa dikerek çoğaltma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Çiçek coşturan, bitkilerin ihtiyacı olan bitki besini takviyesini sağlayan gübredir. Günümüzde çiçekçilerde paketlenmiş, kullanıma hazır olarak satılan gübreler bulmak mümkün. Ancak dilerseniz evdeki besinleri de çiçek coşturan olarak kullanabilirsiniz.
Onlara toprak, su, güneş ışığı ve sıcaklık verdin. Bir bitkinin büyümesi için tüm bu koşullara ihtiyacı vardır. Ev hanımları denedi ve onayladı: Çiçeğin coşması ve toprağın tazelenmesi için toz şekeri toprağa serpiştiriyor. Böylece toz şeker zamanla kendisi nemlenerek eriyor ve vitamini toprağa salıyor.
İnsanlar magnezyum ihtiyacını asıl muzdan alıyorlarsa, çiçeklerde magnezyuma ihtiyaç duyarlar. Tükettiğiniz muz kabuğunu bir kabın içine koyup üzerine su ekleyin ve buzdolabında yaklaşık 1 gün beklettin. Bitkileri sulayacağınız zaman buzdolabından çıkarıp çiçeklerinizi sulayabilirsiniz.
Gelin çiçeğini ters bir şekilde asarak ya da gazete kağıdı üzerinde yayarak kurutabilirsiniz. Gazete üzerinde kuruturken birkaç günde bir çiçeğinizi çevirmeyi unutmayın, aksi taktirde çiçeğiniz küflenebilir. Mikro dalga ile kurutma hava ile kurutmadan daha kolay ve hızlı bir yöntemdir.
Çiçeğiniz plastik materyal kullanılarak üretilmiş ise eritebilir veya şeklini bozabilir. Ilık kabın içerisine çiçeği yaprakları alta gelecek şekilde yerleştirip bekletiniz. Tüm kir ve tozlarından arınmasını böylelikle sağlayabilirsiniz. Sonraki adımda sert olmayan bir sünger veya fırça yardımıyla ürünü ovabilirsiniz.
Gala çiçeği genelde direk güneş görmeyen ve rüzgar almayan alanları sever. Işığı seven gala çiçeği pencere önü gibi alanlar için ideal bir türdür. Gala çiçeği saksı değişimi konusunda nisan ve mayıs ayları takip edilebilir. Kökten çoğalan bir tür olduğu için kökleri ayırarak gala çiçeğinizi artırabilirsiniz.
Melek kanadı çiçeği süs bitkisi olarak çok yaygındır. Evlerde, ofislerde ve iş yerlerinde kısacası kapalı yaşam alanlarında da her zaman yetiştirilebilir. Sarmaşık benzeri görünümü ve yaşam alanlarına renk katan yapısı ile tercih edilen bir yeşil saksı bitkisidir. Genellikle saksı çiçeği olarak yetiştirilir.
Aşk çiçeği, halk arasında aşk merdiveni ya da eğrelti otu isimleri ile de bilinen bir ev bitkisidir. Bu çiçek hem doğada kendiliğinden yetişebiliyor hem de salon bitkisi olarak da tercih edilebiliyor.
Aşk çiçeğinin Latince adı nephrolepis exaltata olarak bilinmektedir. 2 metreye kadar yayılım göstermektedirler. Yılın her döneminde yeşil yapraklarını korumaya devam etmektedirler. Bu bitkinin pek çok çeşidi bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri