KEKİK TÜTSÜ:NEGATİF BÜYÜYE KARŞI KOYABİLMEK VE KÖTÜ OLANBÜTÜN ENERJİLERDEN KORUNABİLMEK İÇİNKULLANILIR.TÜTSÜNÜZÜ YAKMADAN ÖNCE BİR PARÇA KOPARIN VE CÜZDANINIZDA BİR PARÇAKEKİK DALI TAŞIYIN. BALMUMU:YAŞAM ALANINIZIN ENERJİSİNİ DENGELEYEREK HEM KÖTÜ ENERJİNİN KAYBOLMASINA HEM POZİTİF DÜŞÜNMENİZE YARDIMCI OLUR.
Haçlı seferlerinde savaşa giden askerlere armağan olarak kekik motifli armalar verilmesi, tapınaklar için kekik yakılarak tütsüleme yapılması, Romalı askerlerin kekik suyuyla yıkanarak güç ve cesaret arttırdığı, evlerde sakinleştirici ve böcek kovucu olarak, Antik Mısır 'da kekiğin mikrop öldürücü, koruyucu özelliği ...
Karanfil ve gül çeşitleri, gardenya, yasemin, frezya, leylak, zambak, sümbül, sardunya, lavanta, ıtırşahi gibi kokulu çiçekler, tütsü yapımı için ideal. Otlar arasından ise adaçayı, defne yaprağı, okaliptüs yaprağı, limon otu, kekik, biberiye gibi aromatik olanları tercih edebilirsiniz.
Evde veya odada tütsü yakmanın birden fazla faydası sayılabilmektedir. En önemli etkilerinden biri gevşeme sağlama ve stres üzerinde gösterdiği etkidir. Rahatlama ve sakin kalma üzerinde oldukça etkili olur. Bunun dışında tütsü faydaları arasında hava temizliği sağlaması da yer almaktadır.
Tütsüyü yakabilmek için öncelikle kibrit veya çakmakla uç kısmından tutuşturmak gerekiyor. Dumanın tütmeye başlamasının ardından buhur hafifçe üflenerek söndürülüyor. Böylece içten içe yanarak aromatik kokusunu yaymaya devam edebiliyor.
İlgili 35 soru bulundu
Üzerlik otu nazar olduğuna inanılan evlerde yakılır ve oradaki kötü enerjiyi dağıttığına inanılır. Geçmişten gelen bir gelenek olan üzerlik otu yakmak, pek çok kişi tarafından alternatif tıp olarak tercih edilmektedir. Üzerlik otu tütsüsü şeklinde değerlendirilen bu bitki, evlere bereket ve şans getirir.
Pozitif Enerji Yayan Üzerlik Otu Tütsüleri
Tütsü sevenlerin en çok yöneldikleri kokulardan biri de üzerliktir. Tütsü otu kötü enerji kovucu dumanı ile halk arasında nazara karşı kullanılır.
Çıkan Duman kokusunu kapı girişinden başlayarak, saat yönünde soldan başlayarak evin her yerinde dolaştırıp en sonunda da sokak dış kapısından tütsünün dumanını çıkartarak bitirilmesidir. 10 dakika sonra bütün pencere camları açılarak içerisi havalandırılır.
Tütsünün yanma süresi şekline göre değişir. Bir çubuk tütsünün tamamen yanarak sönmesi 50 ile 90 dakika arasında sürebilir. Tütsü yakıldığında artık başka bir şey yapmana gerek yoktur; kendi kendine sönecektir. Unutmamak gerekir ki tütsü doğal olarak bir yangın tehlikesidir.
Tütsü Kaç Günde Bir Yakılır? Tütsünün ne sıklıkla yakılması gerektiğine dair bir kural yoktur. Bulunduğunuz ortamı, eşyalarınızı ve bedeninizi tütsüleme ihtiyacı duyduğunuz veya rahatlamak istediğiniz her an tütsü yakabilirsiniz.
İştah açıcı özelliği vardır. Diş eti problemlerinde de düzenli kullanıldığı takdirde olumlu sonuçlar verir. Bronşit tedavisinde kullanılır. Enerji ve güç verir.
KEKİK TÜTSÜ:NEGATİF BÜYÜYE KARŞI KOYABİLMEK VE KÖTÜ OLANBÜTÜN ENERJİLERDEN KORUNABİLMEK İÇİNKULLANILIR.TÜTSÜNÜZÜ YAKMADAN ÖNCE BİR PARÇA KOPARIN VE CÜZDANINIZDA BİR PARÇAKEKİK DALI TAŞIYIN. BALMUMU:YAŞAM ALANINIZIN ENERJİSİNİ DENGELEYEREK HEM KÖTÜ ENERJİNİN KAYBOLMASINA HEM POZİTİF DÜŞÜNMENİZE YARDIMCI OLUR.
Nazar tütsüsü kullanmak oldukça kolay bir işlemdir. Öncelikle küçük bir tava veya tencere çıkarıp içerisine üzerlik tohumunu veya bitkisini atmaya başlayın. Yeterince yandıktan ve dumanı çıktıktan sonra ateşin altını kapatın. Tütsü hazır hale geldikten sonra öncelikle evde yer alan insanlar tütsünün üzerinde atlar.
Öksürük ve solunum yolu enfeksiyonları
Çuha çiçeği ile karıştırıldığında, kekik uçucu yağı etkili olduğu görülmektedir. Soğuk algınlığı gibi öksürükleri azaltmada ve solunum yolu enfeksiyonlarının süresini azaltmada etkili olabilir.
Sindirimi kolaylaştırır ve mide sorunlarına iyi gelir. Adet kanamalarını dengeler ve kramplı adet ağrılarında rahatlatıcı etki sağlar. Öksürük ve üst solunum yolları iltihabında çay ve gargara olarak kullanılabilir. Kekik, lutein, zeaksantin ve naringenin gibi antioksidan ve polifenoller içerir.
İş o kadar ciddi boyuta ulaşır ki araştırma ekibi korkar ve araştırma yapmaktan vazgeçer. Çünkü kekiğin gündeme gelmesi dünya kimya sanayinin çökmesi anlamına gelmektedir. Tamamen doğaldır ve çok güçlüdür. Kekik yağında yaşayan 1 tek canlı özel bir enzim olduğunu fark eder.
Tütsü yakmak kötü kokuyu temizlediği için dinen bir sakıncası görülmemiştir. Adaçayı yakmak faydaları düşünüldüğünde oldukça pozitif bir ritüeldir.
Bunun yanı sıra yaktığınız tütsü çubuğunu evin içinde gezdirerek negatif enerjiden arınma işlemini de gerçekleştirebilirsiniz. Her bir Palo Santo tütsüsü, 10 ila 15 kez yeniden yakılıp kullanılabiliyor.
Tütsü Külleri Nereye Dökülür? Palo Santo tütsü küllerini iyice söndüğünden emin olduktan sonra çöpe dökebilirsiniz.
Lavanta tütsüsü, genellikle rahatlama, stresi azaltma ve uykusuzluğu giderme amaçlarıyla kullanılır. Lavanta tütsüsü, aromaterapi özellikleri nedeniyle rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Lavanta tütsüsü, sakinleştirici özellikleri sayesinde stresi azaltabilir, zihni sakinleştirebilir ve uyku kalitesini artırabilir.
Türk kahvesi yakıldığında nazarı yok eder ,mutluluğu arttırır, halsizlik ve ağrıları kaldırır.Tıkanıklık olan maddi manevi tıkanıklığı çözer.
Adaçayı yakılan ortamda, kötü enerjilerin uzaklaştırıldığına inanılır. Özellikle evinizde ağırlık varsa, evin içindeyken kendinizi sürekli yorgun ve uykulu hissediyorsanız, adaçayı tütsüsünü deneyebilirsiniz. Sinirlere iyi gelir.
Halk arasında nazar değen kişileri iyileştirmede kullanılan bir baş- ka yöntem tütsü yakmaktır. Tütsü için genellikle üzerlik otu, bunun yanı sıra çörek otu, tuz, kuru karanfil vb. kullanılabilir.
koyulur. ve yakılır, duman çıkmaya başladığında eğer ev. tütsülenecekse tüm odalar gezdirilir bu esnada felak ve. nas sureleri veya Kuddus esması bolca okunur..
Tava, içindeki tuzla birlikte ateşe konulur 1. Tuz kullan. Dünyadaki birçok kültürde tuzun iyi şans getirdiğine inanılır. Kötü şansın birçok türünden kurtulmak için bir tutam tuz al, SOL omzundan aşağı serp sağ omzunun 16-Tuz ve kireç negatif enerjiyi üzerinde toplar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri