Çamaşır suyuyla suyu bir kâsede karıştır ve büyük
Kurtçukların insan çevresine gelmesiyle birlikte çeşitli olumsuzluklar oluşmaya başlar. Bu problemlerden kurtulmanın en doğru ve önerilen yolu evde kurt ilaçlama yaptırmaktır. Kurtçuklar soğuktan hiç hoşlanmaz ve yalnızca sıcak alanlarda yaşamayı severler.
Evde kurt çıkması, gıda ürünlerinin açıkta bulunduğu anlamına gelir. Gıda maddelerinin uygun saklama koşullarında tutulması halinde evinizde kurt sorunu da görülmeyecektir. Buzdolabında saklanması gereken gıda ürünleri buzdolabına konmalıdır.
Özellikle mutfak, banyo ve balkon gibi kurtçukların sık uğradıkları alanların temizliğinde çamaşır suyu kullanmak, hem var olan kurtçukların ortaya çıkmasını sağlar hem de yenilerinin gelmesini engeller. Kapalı alanlarda çamaşır suyu kullanacaksanız evi mutlaka havalandırın.
Oluşan yumurtalar zamanla gıdaların tüketilmemesi nedeniyle, kurtlara dönüşebiliyor. Kurtların oluşmasını engellemek için, uygun olan koşullarda saklanması gerekiyor. Gıdaların sürekli uzun süre saklanması, bakterilerin kurtları oluşmasına etki eden bir durumdur.
İlgili 44 soru bulundu
Mikroskobik yumurtalar bulunduran yiyecek, içecek veya parmaklar yoluyla ağza taşınabilir. Yutulan yumurtalardan çıkan larvalar, ince bağırsakta birkaç hafta içinde yetişkin kurtlara dönüşür ve daha sonra kalın bağırsağa giderek yerleşir. Kıl kurdu yumurtaları, kirli ellerde, yüzeylerde ve nesnelerde bulunabilir.
Bağırsak kurdu yumurtaları iyi pişmemiş besinlerle veya hijyenik olmayan ortamlarda tüketilen gıdalar ile ağız yolu ile alınır. Bağırsak kurtları vücuda girdikten sonra bağırsaklarda erişkin hale gelirler ve yıllarca bağırsak ortamında yaşayabilir. Bağırsak parazit enfeksiyonu ağızdan dışkı yoluyla yayılır.
Kurtlar ateş ve dumandan hoşlanmaz bunu bir tehlike olarak görürler. Eğer kamp alanınızın etrafında bir kurt sürüsü varlığından şüpheleniyorsanız yakacağınız kamp ateşi onları bu alandan uzakta tutacaktır. Eğer sürüsünde yavrular varsa anne ateş ve dumandan etkilenmemeleri için alan değiştirmeyi tercih eder.
Diyatomlu toprağın varsa kurtçukları kurutmak için bunu üzerlerine serpebilirsin. Sirken varsa kurtçukları yok edebilir ve geri dönmelerini engelleyebilirsin. Esansiyel yağların varsa çöplerini kurtçuk istilalarından koruyabilirsin.
Her sabah bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı içmek, kıl kurtlarının kısa sürede dökülmesini sağlar. Daha etkili sonuç için her gece yatmadan önce makat bölgesine Hindistan cevizi yağı sürebilirsiniz. Karanfil yağı ve çay ağacı yağı da kıl kurtlarına karşı etkilidir.
Esasen etobur olan kurt doğal ortamında yaşayan iri toynaklıların yanı sıra daha küçük hayvanlar, çiftlik hayvanları, leş ve çöple de beslenir. Yalnız ya da çift olarak avlanan kurtların başarı oranı büyük sürüler hâlinde avlanan kurtlardan genel olarak daha yüksektir.
Pirinçte küf oluşumu ise, mantarlardan kaynaklanır. Nemli ortamlar küf oluşumunun en önemli sebebidir. Bu besinler tüketildiğinde sindirim sisteminde birikir ve uzun vadede toksin etkisi yapabilir. Küflü taneler atılsa bile, diğer pirinçlere bulaşmış olma ihtimali yüksektir.
Yavrukurtlar böcek yerler. Hiçbir şey bulamama ihtimalinde leş bile yiyebilirler. Kurtlar, vitamin ihtiyaçlarını avlamış oldukları otobur memelilerin mide içeriği ile gidermezler, ara sıra böğürtlen ve yabani meyveler yiyerek vitamin ihtiyacını karşılarlar.
Bir yumurtayı yarım haşlayın[yumurtanını yarısını değil bütününü]az haşladıktan sonra biraz kırın üzerine biraz su ekleyip kapalı bir kaba koyun 2 gün sonra yüzlerce beyaz kurt oluyor.
Elma ağaçta iken kurt gelişimini sürdürür, gelişimini tamamlaması ise genellikle elmanın ağaçtan düştüğü döneme denk gelir ve böylece elmadan çıkarak toprağa geçer ve burada koza (pupa) halini alır. Daha sonra kozadan yeni sinek bireyi çıkar [3].
Parazit solucanlarının bağırsaklarda yol açtığı enfeksiyon hastalığıdır. Hayatta kalmak ve üremek için vücutta kalmaları gerekirken, sadece insandan insana bulaşabilir. Genellikle bireyde kaşıntıya ve bazı rahatsızlıklara yol açar. Zarar verici bir durum söz konusu değilken, tedavisi kolay ve hızlı yapılır.
Bu yumurtalar sinekler gibi diğer böceklerle insan derisine taşınırlar. Yumurtalar deriye yerleştikten sonra 50-60 günde larvaya dönüşmektedir.
Bu siyah kurtçuklar, tuvalet sineği olarak bildiğimiz kanatlıların larvalarıdır. Nemli ortamlarda, kurumayan tuvalet, duşakabin kenarı, küvet gibi yerlerde yuvalanır ve ortaya çıkarlar. Eğer duşakabin aralarında yarıklar vs. var ise buralardan çıkıyor olmaları yüksek ihtimal.
Sinekler, yumurta aşamasında gelişmeye başlarlar. Sonrasında kurtçuklar olarak da bilinen küçük, beyazımsı, bacaksız larvalara dönüşürler. Bu larvalar daha sonra yetişkin sinekler olarak ortaya çıktıkları sert kabuklar (puparium) içine alınmış pupa haline gelirler.
Kurt Sinekleri ailesinin üyelerinden Çam Sinekleri, Çim sinekleri, Küme Sinekleri veya Tavan Arası Sinekleri ise, Polleniidae familyasındaki Pollenia cinsidir. İnsan sağlığına tamamen zararsızdır.
Kıl kurdu enfeksiyonu, dünyada ve ülkemizde en yaygın bağırsak kurdu enfeksiyonu türüdür. Kıl kurtları ince, beyaz renkli, yaklaşık 6 - 13 milimetre uzunluğunda parazitlerdir. Enfekte bireyin uykusu sırasında dişi kıl kurtları anüsü çevreleyen deri kıvrımlarına binlerce kıl kurdu yumurtası bırakır.
Normalde bir kurdun doğada ortalama yaşam süresi altı ila sekiz yıl. 14 yıla kadar yaşayan kurtlar var. Fakat Kars'ta takip ettiğimiz kurtların çoğu insanlar tarafından öldürüldüğünden, ortalama yaşam süreleri maalesef bir ila iki yıl.
Çikolata küflenmez, kurtlanmaz. Ancak, çikolatanın üzerindeki veya içindeki fındık ve Antep fıstıkları, uygun hammadde seçimi, paketleme ve depolama koşullarına dikkat edilmediği takdirde küflü olabilir veya haşere oluşumuna neden olabilir.
Hastalık sıklıkla anal veya vajinal bölgedeki yumurtaların kaşınma veya temas yoluyla el cildine geçip, buradan gıda alımı veya temas yoluyla başkalarına bulaşması yoluyla yayılır. Etken yumurtaları mikroskobik düzeyde olduğundan gözle görülemez ve hijyen şartlarına dikkat edilmediği takdirde kolaylıkla bulaşabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri