Bir sprey şişesine beyaz sirke ve ılık su koyun. Bu karışımı duvarlara püskürtün ve silin. Karışım, hem duvarları temizler hem de kötü kokuları giderir. Leş kokusu nasıl giderilir: Bunun yanı sıra lavaboya kahve telvesi ve sonrasında kaynar su dökebilirsiniz.
Beyaz sirke de kötü koku oluşumunu gideren bir başka pratik çözüm olarak kullanılabilir. Bunların yanı sıra lavaboya önce kahve telvesi sonra kaynar su dökmek, banyoda hoş kokulu ve parfüm içeriği yoğun sabun ve mumlar kullanmak da yine tuvalet kokusunu gideren doğal çözümler arasında gösterilebilir.
Et kokusu yoğunsa sirkeli su ile temizleme işlemini bir iki kere yapmanız gerekebilir. Dolabınızın içini iyice temizledikten sonra her rafına bir miktar vanilya koyarak dolabınızı çalıştırmak da erimiş et kokusu giderme konusunda etkili olabilir. Ne kadar bol koyarsanız sinen kokunun gitme ihtimali o kadar yüksek olur.
Bir iki damla zeytinyağı ellerinizde kalan kötü kokuları yok eder. Ellerinizi zeytinyağı ile ovup ardından yıkamanız yeterlidir.
Elinize limon suyu sıkıp ovalayarak et kokusunu giderebilirsiniz. 4 yemek kaşığı su ve 3 yemek kaşığı karbonatı karıştırın. Ellerinizi bu karışımın içinde 2-3 dakika bekletin. Ardından elinizi ovalayın ve bol suyla durulayın.
İlgili 34 soru bulundu
Hem Antiseptik Hem Temizleyici: Sirke
İçerisinde asitli bileşenler taşıyan sirke de kötü kokuları yok etmek için oldukça uygundur. Ev temizliğinde sıkça tercih edilen sirkeyi kötü kokularınızı gidermek için de kullanabilirsiniz. Dilediğiniz sirke türünü tercih edebilirsiniz ancak beyaz sirke en ideali olacaktır.
Durgun hava. Durgun hava, toz, küf sporları ve hatta giysilerinizdeki tütün dumanı gibi havadaki parçacıkları hapseder. Bu durum özellikle sıcak nemli günlerde daha da geçerlidir. Odanız eğer yeterli miktarda ve şekilde havalandırılmıyorsa, hava bu kirleticileri tutar ve ortamda kötü koku oluşmasına sebep olur.
Yemek yaptığınız sırada mum yakarak, oluşabilecek yemek kokularının önüne geçebilirsiniz. Ocağı açıp küçük bir tava içerisinde kahve çekirdeklerini döndürmek, evinizi kahve kokularının sarmasını sağlar. Dolayısıyla istenmeyen yemek kokusu dâhil, evdeki kokuları gidermek için bu yöntemi kullanabilirsiniz.
Lavabo kokusu karbonat ve sirke kullanılarak giderilebiliyor. Akla ilk gelen bu yöntemde öncelikle lavabo deliklerinin üzerini kapatacak şekilde yarım ya da bir su bardağı karbonat boşaltmanız gerekiyor. Ardından asidik özelliğe sahip bir miktar sirkeyi karbonatın üzerine dökerek köpürmeleri izleyebilirsiniz.
sirke ve limonlu su kaynatarak da bu kokuları giderebilirsiniz. Tek yapmanız gereken bir cezveye bir su bardağı su, bir adet sirke ve bir miktar limon suyu ekleyip kısık ateşte kaynatmak. Böylece evinize sinen kızartma kokusu yok olacaktır.
1- en basit koku bombası, bir iğneyle delinen yumurtayı bir iki hafta bekleterek imal edilir. (3 haftaya yakın: sağlam sonuç. ancak fazla bekletilen yumurta kurur, işe yaramaz.) kullanım gününe daha az zaman varsa, yumurta alüminyum folyoya sarılıp güneşe de konabilir.
Ayrıca fare ölüsü kokusu geniş bir alana yayıldığı için de, kaynağını bulmak ve fare ölüsünü ortadan kaldırmak da daha zor bir hal alır. Özel eldivenler ve koruyucu maskeler kullanılarak fare ölüsü ortadan kaldırılsa bile, 2 ya da 3 hafta boyunca koku etkisini göstermeye devam edecektir.
Tuvaletten lağım kokusu geliyor. Tuvaletlerin sürekli pis kokmaya başlaması veya tuvaletten lağım kokusu gelmesi öncelikle pimaş borulardaki çatlağı akla getirir. Çatlaktan sızan lağım suları giderden gidemeyip, ortama yayılır ve tuvalet pis kokmaya başlar. Tuvalet taşının kenarlarında boşluk olabilir.
Banyo Yer Süzgecinden Kaynaklanan Banyo Kokusu
Uzun süre yıkanmayan banyo zeminlerinden dolayı, yer süzgecinin içindeki eski su zamanla buharlaşarak yok olur. Su olmasının gerekliliği, lağımdan gelen koku su sayesinde yüzeye çıkamaz. Yer süzgecine su dökerseniz lağımdan gelen kokuyu engellersiniz.
En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz. Karbonat ve limon suyu karışımı da tuvaletteki istenmeyen kokuların giderilmesinde oldukça etkili.
Suyu sıkılmış limonların kabuklarını küçük bir tencereye koyun. Üstüne su ekleyin ve kısık ateşte kaynatın! Ortaya çıkan o koku tüm evinizi saracak!
BEYAZ SİRKE
Beyaz sirkenin keskin kokusu sizi rahatsız etmesin çünkü bu koku maksimum birkaç dakika içerisinde uçacak. Fakat beyaz sirkenin içerisinde yer alan ve kötü kokularla mücadele etmesini sağlayan özler, gün boyu kötü kokuları önlemek için kalacak.
Mantarların en çok görüldüğü yerlerden bir bölgede bacak arası bölgesidir. Terleme sonucu nemin çokca oluşması ısının bu bölgede fazla oluşu hava almaması gibi nedenlerle bacak arası mantar oluşumu için oldukça elverişlidir.
Evinizde hoş koku yayan bitkiler ve aromaterapi ürünleri kullanabilirsiniz. Nane, lavanta, okaliptüs ve limon gibi bitkiler odalarınızda farklı bir ortam yaratır. Bu kokular havanın temizlenmesine yardımcı olabilir. Aromaterapi ürünleri de aynı etkiyi sağlayabilir.
Kokuları yok edebilmek için yatağın üzerine karbonat serpiştirdikten sonra 30 dakika boyunca beklemelisiniz. Daha sonra tekrar elektrik süpürgesiyle temizleyebilirsiniz. Karbonatlar doğal koku giderici olarak kullanılabilir ve yataktaki her türlü kokuyu hızlıca giderir.
Evi sirkeli su ile silmenin en büyük faydası evdeki kötü enerjiyi uzaklaştırmasıdır. Bunun yanı sıra çıkmayan lekelerde sirkeli su ile rahat bir şekilde çıkarılabilir. Cam ve fayans yüzeylerinin daha temiz görünmesi içinde sirkeli su önerilmektedir.
Ev temizliğinde genellikle beyaz sirke kullanılır. Bunun dışında yüzeyleri, camları, aynaları sirke ve su karışımıyla silebilirsiniz. Ayrıca sirke, su ve sabun karışımıyla zeminleri temizlemeniz de mümkündür.
Evet, sirkeyi ev temizliğinde rahatlıkla kullanabilirsin. Bunun için boş bir sprey kabına 2 bardak su ve 1 bardak sirke eklemen ve karıştırman yeterli. Sirkenin kokusu seni rahatsız ediyorsa bu seyreltilmiş sirke karışımına gül yağı, lavanta yağı gibi güzel kokulu yağlar da ekleyebilirsin.
Gıda maddeleri dışında kıyafetlerinizde, mobilyalarınızda, kapı kenarlarında ve kablolarda fare kemirmesi ve fare ısırması izi olup olmadığına bakmalısınız. Eğer bu bölgelerde diz işleri, kırıntılar ve delikler varsa evinizde fare olduğundan emin olabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri