Mermerinizin Eko Parlatılması : Pişirme Soda ve su karışımını cila olarak kullanın. (45 g) kabartma tozunu (0.9 L) su ile birleştirin ve iyice karıştırın. Daha sonra temiz bir bez kullanarak, karışımı yüzeye ince bir tabaka halinde uygulayın. Yaklaşık 5 dakika kurumaya bırakın.
Mermer cilalama için en pratik ve evde mermer cilalama için uygun olan yöntem bir kova suya toz karbonat ekleyip çözülmesini bekledikten sonra uygulanacak mermer alana hazırlanan bu solüsyondan dökülüp temiz bir bez yardımıyla o alana işlem uygulanır ve 1 – 2 saat bekletilerek kuruması beklenilir .
Paspasla cilalanmış yüzeye daha da parlaklık kazandırmak ve cila kalıntılarını temizleme için yüksek devirli cila makinesi altına beyaz keçe takılarak zemin parlatılır. Cila atma işi bittikten sonra zaman kaybetmeden kullandığınız ve cila bulaşan tüm malzemelerinizi temizleyiniz.
Kristalize cila en sağlam ve güzel sonuçlu cila işlemi olup en çok kullanılan cila türüdür. Kristalize cila işlemi mermeri uzun süreli bir parlaklığa kavuşturmaktadır. Bütün bu bilgiler ışığında mermer cilası alırken dikkat edilecekler arasında, pratik bir kullanım özelliğine sahip olması ilk sıralarda yer alır.
Arap sabunu, mermer yüzeydeki kirleri ve lekeleri temizlerken, yüzeyi parlatır ve doğal parlaklığını geri kazandırır.
İlgili 15 soru bulundu
Bu kapsamda uygulayacağınız en ideal yöntem evde karbonatlı solüsyon hazırlamaktır. 1 su bardağı suya 1 paket karbonat olacak şekilde hazırladığınız solüsyon ile mermeri nazikçe silmeniz gerekir. Bu işlemden sonra 1-2 saat boyunca mermerin kuruması beklenmelidir. Sonrasında ise temiz su ile durulama yapılmalıdır.
Ilık su ve amonyaksız sabun karışımını küçük bir kovaya koyunuz. Temiz bir mikro fiber bezi bu karışıma batırarak ıslatınız ve mermer zemine uygulayınız. Leke çıkarma işleminde fırçadan yardım alınız ve hafif baskı uygulayınız. Leke çıkartma işleminizin ardından yüzeyi su ile temizleyiniz ve kurulayınız.
Beyaz mermerler için uygun olan limon ve beyaz sirke ile temizlik, tezgahın daha parlak ve daha temiz olması için uygulanabilir. Yapmanız gereken bir fincan beyaz sirke içine birkaç damla limon ekleyin ve bu karışımı kullanarak tezgah üzerini temizleyin.
Mermerlerinizin derz aralarına farklı renk boyalarla işlem yaparak daha renkli yüzeyler elde edebilirsiniz. Boyama işlemleriniz tamamlandıktan sonra su bazlı taş vernik, sır vernik veya akrilik vernikleri uygulayarak boyanızı koruyabilir, daha sağlam mermer yüzeyler elde edebilirsiniz.
Mermer cilası, mermer yüzeylerin parlaklığını ve dayanıklılığını artırmak için kullanılan bir bakım ürünüdür. Genellikle sıvı veya jel formunda bulunan bu cilalar, mermerin doğal güzelliklerini korumak ve uzun ömürlü bir parlaklık sağlamak amacıyla uygulanır.
Mermerin yapısı seramik ve fayanstan farklı olduğundan sıradan temizlik malzemeleri asla kullanılmamalıdır. Mermerin temizliği ve parlatılması özel ilgi gerektirir. Mermer Cilası ve Parlatma İşlemi Nasıl Yapılır? Bir su bardağı suya karbonat eklenir bu solüsyon temiz bir bez ile bastırılmadan mermer yüzey silinir.
Doğal taşların temizliği önem hassasiyet gerektirmektedir. Sentetik bazlı temizleyiciler ve çamaşır suları mermer yüzeylerde kullanılmaz.
Doğada başkalaşım sayesinde oluşan mermer, parlak ve göz alıcı bir yapı sergiler. Ancak belirli bir kullanım süresi sonrasında düzenli temizlik yapılmadığında ve özen gösterilmediğinde mermerde aşınma oluşabilir. Bu durumda da aşınmış mermerin yeniden düzgün bir hale getirilmesi için mermer silimi gerçekleştirilebilir.
Mermer ilk etapta parlak, estetik ve sağlıklı bir görüntüye sahip olsa da düzensiz kullanımı ve uzun yıllar sonrasında mat bir görüntü ortaya çıkarabilir. Bu durumlarda mermerin tekrar pırıl pırıl görünmesi için mermer silimi ve parlatma gibi bir işlem sağlanabilir.
Mermer temizliği için mutlaka doğal ürünleri kullanmanız gerekir. Asitler ve kimyasal temizlik maddeleri doğal taştan zarar vermektedir. Özellikle metal yıkayıcıların kullanmaktan uzak durmanın gerekir. Doğal mermer temizliğinde sirke, limon suyu ve aseton gibi ürünleri kullanabilirsiniz.
Geniş bir kabın içerisinde yumuşak formüllü bir bulaşık deterjanı ile ılık suyu iyice karıştırın. Yumuşak bir bezi bu suda ıslattıktan sonra nazik hareketlerle tezgâhınızın üzerindeki kırıntı ve atıkları temizleyin. Ardından mikrofiber bez ya da yumuşak bir havlu ile iyice kurulayın.
Resin Art Epoksi Reçine: Ahşap, polyester, metal, seramik, tuval, porselen, doğal ağaç, mermer, plastik, duvar seramiği ve tuğla gibi her türlü yüzeyde kullanıma uygundur. Son kat uygulamalarında kullanılan bu vernik türü şeffaf bir görünüm sağlar.
Mermer yüzeyler multisurface su bazlı, akrilik boyalarla boyanabilir. Kaygan ve pürüzsüz bir zemin olduğundan öncesinde astar ya da zımpara uygulaması yapılması önerilir.
Tüm iç, dış yüzeylerde taş, mermer ve ahşap yüzeylerde vernik amaçlı kullanılır. Uygulama yüzeyinde bulunan toz, kir, yağ var ise boya kalıntıları yüzeyden uzaklaştırılmalıdır.
Mermerde sarı lekelerin oluşmasını önlemek için düzenli olarak temizleyin. Temizlikte asit içeren malzemeleri kullanmayın. Karbonat veya oksijenli su mermerdeki sarı lekelere müdahale etmek için uygun ve etkilidir. Temizlik işleminden sonra mermer yüzeyi mutlaka kurulayın.
Doğal ağartıcılar arasında bulunan ve sıklıkla kullanılan karbonat, sararmış mermerleri beyazlatabilmek için kullanabileceğiniz en pratik çözümleri sizlere sunar. Bu işlemler için ilk olarak mermerin üstüne az miktarda su püskürtülmesi gerekir.
Çizikler çok derinse, kaba taşlamadan ince taşlamaya kadar işlenmeleri gerekir ve yerel derin çizikler de yerel taşlama ile giderilebilir. Mermer üzerindeki küçük çizikler mermer parlatma tozu ile parlatılabilir. Granit (granit) veya ana bileşeni silisli taş, granit parlatma tozu ile cilalanabilir.
Sprey şişe içine oksijenli suyu dökün. Sararmış ve eskimiş açık renkli mutfak tezgahlarınıza, oksijenli suyu püskürtün. Önce birkaç saniye her bölümü süngerle ovalayın ve bekleyin. Bekleme aşamasında, sarı görünüm tezgahtan aşınmaya başlayacaktır.
Temiz bir bez üzerine bir miktar bulaşık parlatıcısı dökerek tüm tezgahı hafifçe ovalayarak temizleyin. Tezgah üzerindeki sararma ve lekelerin kısa bir süre içerisinde yok olduğunu fark edeceksiniz. Siyah mutfak tezgahı nasıl temizlenir denildiğinde akla ilk olarak karbonat gelmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri