Gerek iş yerlerinde gerekse evlerde tercih edilen para kasaları, yastık altı tabirinin daha güvenlikli hali olarak görülüyor. Çelik para kasalarının en önemli özelliği dayanıklı ve dirençli bir yapıya sahip olmasıdır. Böylece uzun yıllar kullanılabilen para kasaları belli darbelere, yangınlara karşı dirençlidir.
Özellikle evinizde yatak odasında açık bir şekilde veya dolabınızda direkt bir şekilde kasayı muhafaza etmek yerine gardırop içerisindeki görünmeyen bir bölgeye ya da beyaz eşyalar ve gardırop arkası gibi görünmeyen bölgelere kamufle edecek şekilde kasa yerleştirebilirsiniz.
İşyerinde, ofisinde uzun zaman çelik kasa kullanan kişiler, kasanın el altına olması gerektiğini, mümkünse kımıldamadan uzanabilecekleri ve kolaylıkla görünmeyen bir köşede olmasını isterler. Evlerde montaj için en uygun yer genelde yatak odaları, ve mümkünse elbise dolaplarının içidir.
Çelik Para Kasası
Günümüzde çelik para kasaları, paranızı ve değerli eşyalarınızı saklamanın en popüler ve en güvenli yoludur. Çelik para kasaları çok uygun fiyatlıdır ve çeşitli ebatlarda bulunabilir. Bazılarında kullanımı kolay elektronik kilit bulunurken bazılarında yoktur.
Evler için kullanışlı, ihtiyaç durumunda gizlenebilen ve eve hırsız girme durumunda erişemeyecekleri güvenli bir çelik kasa, istenmeyen olası risklere karşı koruma sağlıyor. Pek çok kasa modeli içerisinden ön plana çıkan ev tipi çelik kasa kilit sistemleriyle de son derece avantajlı oluyor.
İlgili 36 soru bulundu
Çelik kasa alırken dikkat edeceğimiz üç temel unsur şunlardır; çelik kasanın mukaveti, çelik kasada kullanılan güvenlik sistemleri ve kasanın ergonomik kullanımıdır. Çelik kasa mukavemeti; kasaya karşı yapılan dış müdahalelere karşı direnç göstermeli ve kasa yapımında kullanılan materyaller sağlam olmalıdır.
Hectopat. Isınan hava yukarı çıktığı için yukarısının ısınması normal. Kasanız eski tip ise (ama sistem özelliklerinizi okuduğumda öyle olduğunu sanmıyorum) ısınması normal olur. Üst tarafa fan koyarak ısınan havayı dışarıya atabilirsiniz.
İyi bir çelik kasa hem dışarıdan gelecek tehditlere hem de yangın gibi olası durumlara karşı yüksek güvenlik sağlamalıdır. Yüksek güvenlik sağlayan çelik kasalarda kaliteli elektronik kilit sistemi bulunmalıdır. Ayrıca en önemli özellik sertifikalı olmasıdır.
Sağlamlık olarak çelik daha sağlamdır. Isı konusunda ise alüminyum çok daha fazla ısı iletim gücüne sahip. Yani ısıyı tutmaz. İki bilgisayar arasındaki tek fark kasa malzemesi ise sıcaklık az da olsa fark eder.
Laboratuvar ortamında yangına ve ısıya karşı deneylerle test edilmiş çelik kasalar ile değerli eşyalarınızı yangından koruyabilirsiniz. Yangına dayanıklı olarak üretilmiş Kale Çelik Kasalar farklı kullanım amaçları gözetilerek çeşitli boyutlarda üretilmiştir.
Kasa 200 Kg ağırlığındadır. Kasa standart olarak bir kilitlidir. Her kilidin 1 asıl bir yedek anahtarı mevcuttur. Opsiyonel olarak mekanik şifre ya da elektronik şifre takılabilir.
Kişiye özel olarak tasarlanan bu ürün çek, senet, belge ve para gibi materyallerin saklanmasına olanak sağlar. Sadece para değil mücevher gibi değer verdiğiniz eşyalarınızı da bu sayede saklayabilirsiniz. Çelik kasa farklı amaçlara yönelik olarak tasarlanır. Güvenlik çeşitliliğe sahip olarak yer alır.
Para kasaları genel anlamıyla değerli eşyalarımızı korumak için kullandığımız sağlam kutulardır. Sadece para saklamak için kullandığımız çelik kasalara ise “nakit para kasası” adını veririz.
Açık kullanırsan hiçbir şey olmaz. Sadece daha çabuk toz tutar ki düzenli temizlersen o da problem olmayacaktır.
Nakit para, kuru, güneşten uzak bir yerde durmalı ve diğer unsurlardan korunmalıdır. Nakit paranızın mümkün olduğunca uzun bir süre dayanmasını istiyorsanız, onu iklim kontrollü bir alanda (kasa gibi) çift sarılı plastik veya Mylar kılıflarda saklamanız gerekir.
İyi saklanma yerleri genellikle gizli oyuklar, çift duvarlar veya değerli metalleri kendi bahçenize gömmektir. Her durumda, değerli metallerinizi nem ve ısıdan korumayı da unutmayın. Gizleme ve kasalar arasında iyi bir uzlaşma, duvarlara veya zemine gizlenmiş küçük priz veya boru kasaları olabilir.
Çelik daha serttir ancak titanyum doğası gereği zamanla oksitlenerek zamanla üzerindeki kılcal çiziklerin belirginliği azalır. Titanyum daha hafiftir ve alerji yapmaz ancak çelik de insanların çoğu için alerjik değildir.(çin malı bazı saatlerin kasası bileşiminden dolayı alerjik olabilir.) İkisi de paslanmaz.
Paslanmaz çelik, Alüminyuma göre daha güçlüdür. Alüminyum renk ve lezzeti etkileyerek gıdalarda bir tepkime oluşturabilmekte fakat paslanmaz çelik, yiyeceklerle daha az reaktif olduğundan ötürü gıda sektöründe kullanımı tercih edilen bir maddedir.
Alüminyum Paslanmaya Karşı Dayanıklıdır
Alüminyum paslanmaya karşı dayanıklı olmasına rağmen, hala paslanabilir.
Diğer yandan daha küçük ölçülerdeki kasaların saklanması için genellikle en uygun alanlardan biri dolap içleri olmaktadır. Dolap içerisinde belirlediğiniz bir alanda çelik kasanın monte edilerek sabitlenmesi yüksek güvenlik oluşturması açısından önemli bir uygulamadır.
Çelik kasa, adın da geçtiği gibi çelikten imal edilir. Kullanılan çeliğin kalitesine ve ölçülerine göre mukavemeti farklılık gösterebilir. Eski tarihlerde çeliğin ağırlığı yeterli olmadığı zamanlarda iç duvarlarına fırınlanmış kum koyulurdu.
Çelik kasanın kilidini devreye sokmak için tek yapılması gereken kapağı kapadıktan sonra kilidin kolunu döndürmektir. Daha sonra elektronik kilit otomatik olarak devreye girer. Kasanın yeni kullanıcıları mutlaka hali hazırda gelen şifreyi değiştirmelidir.
Kasa içerisindeki donanımların, havalandırma akışını bozacak yoğunlukta konumlandırılması, yetersiz fan sayısı ya da yetersiz havalandırma kanalı olması da aşırı ısınmaya sebebiyet verebilir. En klasik sorun olarak da kasa içerisinde biriken tozları söyleyebiliriz.
Kasada fan olmazsa kasanın içine hava girmez veya çıkmaz. Yani bileşenlerin oluşturduğu ısı dışarı atılamaz. Isı arttıkça da bileşenlerin ve bilgisayarın performansı düşmeye başlar.
Bilgisayarda işlemciye çok yük bindiğinde, ısınmaya neden olduğundan, CPU'nun soğutulması için fanlar daha hızlı çalışır. Bu durum cihazdan normalden daha fazla ses gelmesine neden olabilir. İşlemcinin yoğun çalışması, aynı zamanda kasadaki güç ünitesini soğutan fanın da hızlı çalışmasına neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri