Yarım limonu cam veya seramik kaseye sıkın. Pamuk parçasını limon suyuna batırın ve siyah noktalara uygulayın. Soğuk suyla durulamadan önce en az 10 dakika kurumasını bekleyin veya bir gecelik işlem olarak açık bırakın ve sabah yüzünüzü durulayın. Limon suyu tedavisi günde bir kez kullanılmalıdır.
Elle temizleme yöntemi, sadece eğitimi bulunan cilt bakım uzmanları ve doktorlar tarafından yapılmalıdır. Yuvarlak uçlu siyah nokta çıkarıcılar ile yapılan işlemde, açılan minik yüzeyden doktor ya da uzman tarafından uygulanan baskıyla, siyah noktalar güvenli bir biçimde dışarı çıkarılmalıdır.
Bunun için yapmanız gerekenler bir yemek kaşığı karbonatı az miktarda suyla karıştırarak macun kıvamına getirmek kadar kolaydır. Daha sonra macunu siyah noktaların olduğu alanlara nazikçe masaj yaparak uygulayın. Kuruyana kadar yaklaşık 10 dakika bekletin ve ılık su ile durulatın.
Siyah nokta temizleme işlemi için öncelikle buhar yardımıyla gözeneklerin genişletilmesi gerekir. Böylelikle siyah noktalar cildi zorlamadan kolaylıkla çıkarılabilir. Cilt bakımı uzmanları tarafından bu işlem profesyonel bir şekilde yapılabilir.
İlgili 30 soru bulundu
Yarım limonu cam veya seramik kaseye sıkın. Pamuk parçasını limon suyuna batırın ve siyah noktalara uygulayın. Soğuk suyla durulamadan önce en az 10 dakika kurumasını bekleyin veya bir gecelik işlem olarak açık bırakın ve sabah yüzünüzü durulayın. Limon suyu tedavisi günde bir kez kullanılmalıdır.
Özellikle siyah noktalar önlem alınmazsa maalesef iltihaplı sivilceye dönüşebiliyor, yerini de izlere ve derin çukurlara bırakabiliyor. Sağlıklı, pürüzsüz ve tertemiz görünen bir cildin en önemli göstergesi gözeneklerin açık olmadığı bir cilttir.
Diş macunu maskesinin cildi temizlediği ve sivilcelere iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca siyah noktaların yok olması içinde ideal bir maske çeşididir. Bunun yanında cilde temiz bir görünüm kazandırması açısından da son derece yararlıdır.
Limon ve Karbonat Maskesi
1 yemek kaşığı karbonat ya da tuzun içine yarım limonu sıkıp suyunu ekleyin. Karışım macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Siyah noktaların yoğun olduğu bölgelere karışımı ovalayarak sürün. 15-20 dakika bekleyip soğuk su ile yıkayın.
Daha yapışkan ve daha az sıvı olması nedeniyle siyah nokta sıkmak zordur. Siyah noktanın her iki tarafına baskı uygulayarak sıkılabilir. Hatta bunu sıcak bir duş sonrası siyah noktanın çıkmasını kolaylaştırır. Ancak siyah nokta temizlemeyi kendiniz sıkarak yapmanız tavsiye edilmez.
Evinizde yapabileceğiniz maskeler şunlardır; buhar banyosu, limon karbonat maskesi, limon bal maskesi, jelatin süt maskesi, yoğurt yulaf maskesi, yeşil çay maskesi, zerdeçal nane maskesi ve kil maskesi yaparak siyah noktalarınızdan kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz.
Düzenli cilt temizliği
Gün içerisinde cildin maruz kaldığı etkenlerden dolayı cilt dokusunda yağ ve kir oluşur. Cildi arındırmak için düzenli olarak günde iki kez yüz yıkamak siyah noktalardan kurtulmak adına çok önemlidir. Fakat kuru veya hassas cilde sahip kişilerin yüzlerini günde bir kez yıkamaları önerilebilir.
Siyah noktalar oldukça esnek ve çıkarılması zor yapılara sahip olabilir. Onlardan kurtulmaya çalışırken, daha fazla ortaya çıkmalarına sebep olabilirsiniz. Siyah noktalarınızı sıkmak, cilt tahrişine neden olurken potansiyel olarak lekenin içine daha fazla bakteri girmesine sebep olabilir.
Bunlardan biri olan siyah nokta cımbızı kolaylıkla sterilizasyonu sağlanabilen bir gereç olduğundan enfeksiyonların önüne geçecektir. Siyah nokta sıkılırken cilde fazla basınç uygulamamak ve cilt dokusunu ezmemek gerekir.
Siyah nokta tedavisi aslında basit uygulamalar ile çözüme ulaşabilir. Amaç, tıkanmış olan yağ kanallarını temizleyip açmaktan ibarettir. * Siyah noktaların kesinlikle tırnakla sıkılmaması gerekir. * Siyah noktalar, buhar banyosu ile çok kolaylıkla tedavi edilebilir.
Siyah Nokta Sıktıktan Sonra Ne Sürülmeli
Siyah nokta sıkıldıktan sonra antibiyotikli sivilce kremi sürülmesi gerekir. Siyah nokta sıkmak, cildin bir yere çarpması ya da çimdiklemekten farkı yoktur.
Deniz tuzunu gözenekleri derinlemesine temizlemek, siyah nokta oluşumuna engel olmak, akne ve bakterileri önlemek için de kullanabilirsiniz. Küçük bir sprey şişesine ılık su ve dört tatlı kaşığı deniz tuzu koyun. Tuz eriyinceye kadar karıştırın ve temiz cildinize, gözlerinizi koruyarak günde iki kez uygulayın.
LİMON SUYU Siyah noktalar açık ve tıkanmış gözeneklerin havayla teması ile oluştuğu için bu noktaları "küçültmek" biraz işinizi kolaylaştırabilir. Limon suyunun sıkılaştırıcı özelliği bu iş için biçilmiş kaftan gibi gözükse de geçici olarak cildi beyazlatıp güneşe karşı hassasiyet yaratabilir.
Fakat siyah noktaların giderilmesinde hem doğal bir yönteme yer açarken hem de oldukça uygun bir seçimden yararlanmak için ise kahve telvesi kullanımını tercih edebilirsiniz. Kahve telvesi peeling etkisi ile sadece ölü derinin atılmasında değil aynı zamanda ciltten siyah noktalarında arındırılmasında etkidir.
Kabartma tozu, cildi ölü derilerden arındırmaya yardımcı olur. Ayrıca gözeneklerin derinlerine yerleşerek kirleri temizleme özelliğine sahiptir. Cildin daha az yağ üretmesine, sonuç olarak da daha az siyah nokta üretimine destek olur.
Çoğu diş macununun formülünde triklosan adlı bir kimyasal bulunmaktadır ve bu kimyasal sivilceye (akneye) neden olan ve kötüleştiren bakterileri öldürmeye yaramaktadır.
Siyah nokta temizlemek için kullanacağınız diş macunu jel, beyazlatma özelliğine sahip ve hassas dişler için kullanılan bir diş macunu olmalıdır. Ayrıca naneli bir diş macunu daha yararlı olacaktır. Daha önceden ılık suyla yıkayın.
Açık komedon adı da verilen siyah noktalar, ciltteki yağ ve kir arttıkça zamanla belirginleşir, büyür.
Burunda siyah nokta olmasının nedeni fazla yağ ve ölü deri hücrelerin gözenekleri tıkamasından dolayıdır. Cilt folikülünün açıklığına toplanıp komedon adı verilen yumru oluşur. Yumru üzerinde cilt kapalı kaldığında beyaz nokta denir. Yumru üzerinde cilt açılıp hava ile temas ederse siyah nokta oluşur.
Siyah noktalar genellikle yağlı veya sivilceye eğilimli cilt tiplerinde ortaya çıkar. Siyah noktalar yüzün T bölgesinde görülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri