Öncelikle makyaj süngerini temizlemek için, suyun altında tutun. Kendi rengine dönene kadar ılık suyun altında süngeri ovalayın. Daha sonra üzerine bebek şampuanı sıkın ve ılık suyun altında 45 saniye ovalayın. Süngeri şampuandan arındırdıktan sonra, fazla suyunu kağıt havlu ile alın ve kurumaya bırakın.
Bir kaba zeytinyağı koyup süngeri batırabilirsiniz. Ilık suda biraz ovalayıp ardından şampuanla yıkayıp ürünü durulayabilirsiniz. Makyaj süngerini temizlemek için direkt şampuan da kullanabilirsiniz. Mikrodalgada makyaj süngeri temizleme yöntemi de çok tercih edilir.
İhtiyacınız kadar suya birkaç limonu güzelce sıktıktan sonra ufak bir sprey şişesine doldurun. Sünger yatakta sararmış bölgeye bu spreyi sıkarak ıslak bez ile silin. Bu şekilde sarı lekeler ortadan kaldırılabilir ve sünger yatak tertemiz hale gelebilir.
Makyaj süngerini, bebek şampuanı ile kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Öncelikle süngeri biraz temiz suyun altında tutup, sonrasında sünger kendi rengine dönene kadar iyice ovalamanız gerekir. Sonrasında makyaj süngerin üzerine biraz bebek şampuanı dökerek yaklaşık olarak 45 saniye ovalamaya devam edebilirsiniz.
Kanepeniz kumaş kaplıysa, genellikle minder kılıfları kolayca çıkarılıp çamaşır makinesinde yıkanabilir (yıkama ve kurutma talimatları için etiketleri kontrol edin). Kanepenin geri kalanını örten bez çıkarılamıyorsa, olduğu gibi hafifçe süngerle temizlenebilir.
İlgili 16 soru bulundu
Elyaf veya pamuk yastık yıkamakta sıkıntı yok en kötü makine sıkarken dengesiz sıkar. Ama sünger yastık atılmaz ki. Elinle kuvvet uygulasan süngere kopacak malzeme makinenin merkez kaç kuvveti ile de bu hale gelmiş.
Bu sırada minderin sünger temizliği ise hafif nemli bir bez ile üstü silinerek yapılır. Burada yumuşak uçlu bir fırça kullanılması önerilir. Temiz havada süngerin hava alması sağlanır, bir temizlik robotu vasıtasıyla süngeri içi pislik ve tozlar vakumlanarak kirden arındırılması sağlanır.
Zamanla süngerin rengi neden sararır? Tüm süngerler zamanla okside olurlar ve sararırlar. Bozuk paranın zaman geçtikçe koyulaşması gibi. Bu tamamen doğal bir proses olup, süngerde buna dahildir ve bu etkiyi azaltabilecek hiçbir yol yoktur.
Eğer koltuğunun süngerden ayrılabilen kılıfları varsa bunları ayırıp kumaşı yıkama talimatlarına göre düşük sıcaklıkta yıkayabilirsin. Süngeri ise bir nemli bez yardımıyla temizleyebilirsin. Bunun dışında koltuk temizleme için uzman bir yıkamacıdan destek alabilirsin.
Süngeri her 3 ayda bir çay kaşığı karbonatla ılık suya batırmak, derin yıkamak ve tekrar yeni görünmesini sağlamak için süngeri sıkmadan kurutmanızı öneririz. Çok pis bir süngeri sıcak suda ıslatın, bebeek şampuanı, temizleme jeli yada yumuşak bir el sabunu gibi gerçek sabunla yumuşak hareketlerle arındırın.
Süngerinizi bulaşık makinesinde yıkayın
Bulaşık süngerini bulaşık makinesinde normal programda yıkayın. Makinenin yüksek ısısı, sünger üzerindeki tüm mikropları öldürecektir.
Bir kap içine su doldurun ve suyun içine birkaç damla çamaşır suyu ekleyin. Süngerleri bu suyun içinde 5 dakika kadar bekletin. Süngerler çamaşır suyunda bekledikten sonra güneşte kurumalıdır. Süngerin emdiği suyu süzerek bir cam kenarında ya da açık havada kurutabilirsiniz.
Sünger yatağın evde yıkanması yatağın deforme olma riskine karşı doğru değildir. Bunun yerine nemli bir bez ile sünger yatak üzerindeki kir ve tozlar temizlenebilir.
1- Süngeri, suyla ıslanıncaya kadar ılık suyla ıslatın ve bükmeden hafifçe sıkın. 2-Yüzünüzü nazikçe temizleyin / vücudunuzu ise süngerle, dairesel hareketlerle, tek başına veya temizleme jeli ile nazikçe masaj yapın. 3- Her kullanımdan sonra süngeri durulayın ve bükmeden sıkın. Açık havada kurutmak için ipiyle asın.
Suyun süngere dolmasının sebebi adezyon kuvvetinin fazla olmasıdır. Süngerin içi çok küçük ve fazla sayıda boşluklar ve girintilerle dolu olduğu için su kılcallık sayesinde süngerin icine dolar.
Dansite sadece süngerin kalitesini gösterir. Piyasada kaliteli ve mukavemetli olarak en çok tercih edilen süngerler gri 32 ve 28 dansite süngerlerdir. 35 dansite ve HR gibi daha lüks süngerler de mevcuttur. Fakat sağlam ve kullanışlı bir ürün için 32 dansite yeterli kaliteye sahiptir.
Koltukların daha iyi temizlenmesi için sirke, bulaşık deterjanı ve soda karıştırılarak su hazırlanır ve koltuklar hazırlanan su ile iyice silinir. Süet koltukların üzerinden leke ve kirlerin kolayca arınmasına yardımcı olacaktır. Koltukların temizlenmesinde etkili olan diğer yöntemlerden biri de beyaz sabundur.
Koltuklar Yılda Kaç Kez Temizlenmelidir? Koltukların temizliği düzenli olarak yapılması gereken bir işlemdir. Genel olarak koltuklarınızı yılda iki kere temizletmeniz yeterli olacaktır.
Sert koltuk minderleri zamanla yumuşar fakat bu yumuşama süresi kullanım yoğunluğuna göre değişir. Süngeriniz size sert geliyor ise ve süngerin danstesi de yüksek ise kolay kolay yumuşama olmayacaktır.
Yatakta oluşan sararmalar çıkarmada etkili bir doğal yöntem ise leke üzerine karbonat dökmektir. Karbonatı lekeli bölgeye dökerek yaklaşık 30 dakika beklettikten sonra elektrik süpürgesi ile süpürebilirsiniz.Karbonat sararmalar için oldukça etkili bir yöntemdir.
Bir kap içine 1 yemek kaşığı lavanta yağı ve karbonat ekleyin. Bu malzemelerin üzerine 2 su bardağı ılık su ilave edin ve karıştırın. Şimdi, sünger yardımıyla bu suyu süngere alın ve yatağın her yerini bu süngerle silin. Karbonat yatağı temizlerken; lavanta yağı da yataktaki kötü kokuları gidermeye yardım edecektir.
Süngerin yoğunluğu: DNS (dansite olarak da bilinir), bir metreküp içerisindeki malzeme miktarını kilogram cinsinden ifade eder. Yüksek dansiteli bir malzemenin ömrü de uzun olacaktır. Bu nedenle süngerlerini yüksek dansiteli seçmeye dikkat etmelisin.
Süngerli koltuk örtüsü nasıl Yıkanır
Yıkama yapacak bayanların dikkat etmesi gerekenler yıkama esnasında koltuk örtünüzü 30 derece kısa program da yıkamanız önerilmektedir 40 50 60 derecelerde koltuk solma ve çekme yapmaktadır bu durumda dikkatli olmanız gerekmektedir.
Koltuk Örtüsü Yıkama
Yıkama esnasında dikkat etmeniz gereken en önemli şey suyun sıcaklığıdır. Ürün yapısının bozulmaması için için koltuk örtüsü yıkama işlemini en fazla 45 derecelik bir sıcaklıkta yapmalısınız.
Elyaf Sepeti Kırpıntı Süngeri:
30 C de makinada yıkanabilir. Kuru temizleme yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri