Evde yoga yaparken tek başına olmanıza gerek yok, grup halinde de yoga yapmak mümkün. Sadece sessiz bir ortam, temiz hava (kapalı alanlarda pencereleri açarak bol oksijen sağlamalısınız) ve tüm uygulamaları yapabileceğiniz mat veya halı ile kaplı, uygun ölçüde bir alana ihtiyacınız var.
Evde yogaya başlamak gibi bir düşüncen varsa, internetten güvendiğin yogilerin yoga videolarına göz atabilirsin. Eğer bir eğitmen yönlendirmesine ihtiyaç duyarsan da yoga kurslarını araştırarak yoga yapmaya başlayabilirsin. Yoga yapmak için genellikle yoga matı ve yoga kıyafetleri önerilir ama bu tamamen sana kalmış.
Her Gün Yoga Yaparsak Ne Olur? Her gün yoga yapmak, beden ve zihin sağlığı üzerinde birçok olumlu etkiye sahiptir. Düzenli yoga pratiği kaslarının esnekliğini ve gücünü artırır, duruşunu düzeltir, denge ve koordinasyonunu geliştirir. Ayrıca stresi azaltır, uyku kalitesini artırır ve zihninizi sakinleştirir.
Klasik Yoga derslerimiz yaklaşık 1,5 saat sürmektedir. Başlangıç olarak haftada bir kez eğitmen ile yapılması önerilir, kendi çalışmalarınızı haftanın 6 günü 1 defa 3- 30 dk arasında ne kadar vaktiniz varsa, yapmak yararlıdır. Günde 2 defa yapmanın sağlıklı olduğu söylenmektedir.
Vücudunuzun düzenli egzersize ne kadar alışık olduğu gibi etkenler bu sorunun cevabını kendinize göre uyarlamanızın en büyük nedeni. Ancak daha net bir şekilde söylemek gerekirse profesyoneller haftada 2 ile 5 defa yoga yapmanın en iyisi olduğunu söylüyor.
İlgili 44 soru bulundu
Hiç esnek olmayan biri yoga yapabilir mi? Evet, yapabilir. Düzenli bir şekilde yoga yaparak esneklik kazanabilirsiniz.
Yoganın tüm fiziksel duruşlarını kapsayan hatha yoga, fiziksel bir pratiğe dayanan diğer tüm yoga stillerini (ashtanga, Iyengar, vb.) ifade eder. Hatha yoga dersleri yeni başlayanlar için en iyisidir, diğer yoga stillerinden daha yavaştır. Eğer yogada yeni iseniz, hatha yoga harika bir giriş noktasıdır.
Yoga yapmak için en uygun zaman nedir? Genel olarak sabah veya akşam erken saatlerde yoga pratiği önerilir.Yoga yapmak için en iyi zaman, kahvaltıdan önce sabah ilk iş olarak başlamaktır. Uyandıktan sonra, bağırsaklarınızı boşaltın, isterseniz duş alın, sonra güne yoga uygulamaları programınızla başlayın.
Esneklik, kas güçlendirmesi, kilo kontrolü ve cilt sağlığı üzerindeki etkileri ile vücudu güzelleştiren önemli bir etkinliktir. Düzenli bir yoga pratiği ile fiziksel ve zihinsel olarak daha dengeli, daha sağlıklı ve daha güzel bir bedene sahip olmak mümkündür.
Bir saatlik yoga çalışması 244 kalori yakar. Bu, hızlı bir yürüyüşle yakacağınız kalori miktarına denktir; ama yürürken kalp ve akciğerlerinizi kullanırsınız ve önemli ölçüde yağ yakarsınız. Yoga pek iyi bir kardiyovasküler egzersiz; ya da yağ yakmada etkili bir aktivite değildir.
Su – Yoga dersleri sonrası vücudunuzun su ihtiyacını karşılamak önemlidir. Bol miktarda su içilmelidir. İsteğe göre C vitamini almak açısından suyun içine birkaç limon damlatılabilinir. Taze Meyve Suyu – Ders sonrasında taze sıkılmış meyve suları vücudunuzun daha da canlanmasını sağlayacaktır.
Aslında herkes yoga yapabilir. Her yaş grubundan insan bu derslere katılabilir. Ama bedeninizin farkında olmanız ve size uygun sınıfları seçmeniz koşuluyla. Kronik rahatsızlıkları olanlar, kalp hastalığı, yüksek tansiyon riski taşıyanlar hekimlerine danışmalılar derse gelmeden önce.
Yoganın sağlık üzerindeki etkilerini tam anlamıyla hissetmeniz için düzenli olarak dersleri takip etmeniz ve disiplinli olmanız önemli. En az 3 ay, haftada 3-4 kez yoga derslerini düzenli olarak takip ettiğinizde hem ruhsal hem fiziksel hem de zihinsel olarak kendinizi daha farklı hissetmeye başlarsınız.
Hatha Yogada öğretilen nefes, duruş, meditasyon ve gevşeme çalışmalarının temel uygulamaları aktarılıyor. Hatha Yoga için tüm yoga stillerinin temeli diyebiliriz. Bu nedenle yogaya başlangıç, Hatha Yoga ile olursa daha sağlıklı bir temel atmış olursunuz.
--Vücudu şekle sokma
Yoga vücudumuzu forma sokar ve estetik kazandırır. Yoga hocaları, boyun ve bel hastalıklarının yanlış duruşlardan kaynaklandığı kanısında. Yoga hareketleriyle omurga, kas, bağ doku ve damarlar hiç şüphesiz daha sağlıklı bir yapıya kavuşacaktır.
Yoga'ya başlamak için aslında belirli bir yaş sınırı yok ancak; 13 yaşından küçük çocuklar Yoga derslerine aileleri ile katılabiliyor. Günlük stresleri Yoga eğitimi ile geride bırakmak için herkesin bir şansı var!
Yoga uygulayan veya yoga felsefesini takip eden kişiye yogi ya da yogini adı verilir. Yogini ifadesi "yogi"isminin dişil kullanımıdır.
Yoga yaparken ne giymeliyim diye düşünüyorsanız, sizi rahat hissettiren ve fazla bol olmayan her şeyi giyebilirsiniz. Bol olmayan kadın kısa şort, esnek bir tayt veya spor tayt modelleri yoga için idealdir. Yogada üst giyim ürünü olarak kadın spor tişört, bra, tişört ve crop top kullanabilirsiniz.
Yoga hangi hastalıklara iyi gelir? Diye merak edenler için sıraladık; Fibromiyalji, kireçlenme, migren, astım, anksiyete, diyabet, uyku sorunları gibi pek çok hastalığa iyi gelir.
Yoga aniden kilo kaybına neden olmaz. Çoğunlukla vücut esnekliği oluşturmaya, konsantrasyonu artırmaya ve kas tonunuzu oluşturmaya odaklanır. Vücudunuz bu asanalara alıştıktan sonra, vücut fazla kilolardan kurtulmaya başlar. Süreç uzun olabilse de son derece sağlıklıdır.
Yoga ve pilatesin arasındaki en temel fark, odaklandıkları noktadır. Yoga ruh sağlığını geliştirmeyi amaçlarken pilates öncelikli olarak vücut sağlığına odaklanır. Her iki branş da ruh ve beden sağlığını olumlu anlamda etkiler, farklı öncelikler üzerinden hareket eder.
Yoga, derin nefes almamızı sağlayıp meditatif bir hale geçmemize yardımcı olduğu için uyumadan önce yapıldığında bedeni, ruhu, ve zihni rahatlatır. Aynı zamanda eklem ağrılarına iyi gelir, gün içinde biriktirdiğimiz stresi hafifletir ve daha kaliteli bir uykuya bedeni hazırlar.
Yoga, vücudunuzu uzun süre koruyan, kaslarınızı çalıştıran, sizi esnek tutarak, genç kalmanıza yardımcı olan çeşitli duruşlara sahiptir. Vücudunuz yaşlandıkça, günlük ağrılar,eklem ve sırt problemleri ve krampları vücudunuza yerleşebilir. Yoga bu ağrıların bir kısmını hafifletebilir.
Yoga çeşitleri arasında en zor pozisyonları içeren Ashtanga Yoga, sekiz basamaklı yol anlamına gelir.
Namaste, “Sana boyun eğiyorum.” anlamına gelen Sanskritçe bir kelime. Namah veya Namas “yay”, te ise “sen/size” anlamına gelir. Namaste; Hint kültüründe, Budist ve Hindu inanç sistemlerinde saygılı bir selamlama, hürmet içeren saygı veya iyi niyetin bir göstergesi olarak görülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri