BORAKS İLE TUVALET TABLETİ YAPIMI Karbonat, borax ve limon tuzunu cam bir kasede tahta kaşık ile karıştırın. Nane yağını ekleyin. Fısfıslı bir şişe yardımıyla kuru malzemeyi hafif nemli, kumlu bir dokuya ulaştıracak kadar su ilave edin. Karışımı buz kalıplarına yerleştirerek 4-10 saat arası kurumaya bırakın.
Karbonat ve limon tuzunu karıştırdıktan sonra bulaşık deterjanını ekleyin. Oluşan nemli hamuru kaşık yardımıyla buz kalıplarına yerleştirip, sıkıca bastırın. En az 4 saat mümkünse gece boyu bekletin. Buz kalıplarından çıkardığınız tuvalet tabletlerini cam kavanozda saklayın.
Yaklaşık 1 litre beyaz sirkeyi 1 fincan suyla karıştırın ve birkaç dakika çalkalayın. Elde ettiğiniz karışımı tuvalete ve lavaboya döküp fırçalayabilirsiniz. Belki etraf biraz sirke kokacak ama en azından önceki kötü kokudan kurtulup alanların temizlenmesini sağlamış olacaksınız.
1 bardak sirke ve 1 kaşık karbonat kullanmak yeterli. Bir bardak sirkeyi 40 dereceye kadar ısıtın. İçine bir yemek kaşığı karbonat ekleyip karıştırın. Karbonatlı sirkeli tuvalet temizleyici karışımı klozetin iç kısımlarına denk gelecek şekilde dökün.
8-10 litre sirkenin içine bir miktar bulaşık deterjanı ve karbonat ekleyin, ardından karıştırın. Karışımı rezervuarın içine döküp bir süre bekleyin ve daha sonra sifonu doldurup çekin.
İlgili 23 soru bulundu
Sifonun bir kez çekilmesi ile 10 lt su harcanır. Yeni teknolojiler sayesinde standart modellere göre %60 daha az su tüketen klozetler bulunmaktadır.
Karbonat ve limon suyu karışımı da birçok kişi tarafından denenmiş ve gider kokusuna karşı etkili olmuş bir karışımdır. Limon suyu ile karbonatı karıştırarak gidere dökerseniz koku gider ve daha güzel bir ortam oluşur. Limon giderdeki tüm kötü kokuları emer ve o kokuların yumuşamasını sağlar.
Doğal bir yöntem olarak karbonat ve sirke tuvalet taşı temizliğinde yeterli olacaktır. Karbonatı tuvalet taşına döktükten sonra sirkeli suyu üzerine boşaltıp durulama işlemini gerçekleştirin. Aynı şekilde limon suyu ve karbonat karışımını da sararmaya karşı etkili bir yöntem olarak kullanabilirsiniz.
Klozet içi temizliğinde tuvalet fırçası, çamaşır suyu, kireç önleyici ve yüzey temizleyici gibi malzemelerden yardım alabilirsiniz. Bunun yanı sıra klozet kapağı temizliğinde ise sünger, bez ve sıvı temizleyicileri kullanabilirsiniz.
Beyaz Sirke Kullanın
Sirke, temizlik konusunda çoğu zaman çamaşır suyundan çok daha etkili ve güvenli bir malzemedir. Gelin, bu etkili malzemeyi klozetteki çeşitli lekelerden kurtulmak için kullanın. Tuvalet kâğıdına birkaç damla sirke damlatın ve kâğıdı direkt olarak leke üzerine koyup 1 gece bekletin.
Tuvalet koku giderici hem tuvaletin havasını değiştirmiş olur hem de tuvaletin pis kokudan arınmasına yardımcıdır. Tuvaletiniz daha temiz ve ferah bir hava içerisinde olur. Tuvalet koku giderici kalabalık ortamlardaki tuvaletler için de büyük bir kurtuluş yolu olur.
Lavabo kokusu karbonat ve sirke kullanılarak giderilebiliyor. Akla ilk gelen bu yöntemde öncelikle lavabo deliklerinin üzerini kapatacak şekilde yarım ya da bir su bardağı karbonat boşaltmanız gerekiyor. Ardından asidik özelliğe sahip bir miktar sirkeyi karbonatın üzerine dökerek köpürmeleri izleyebilirsiniz.
İdrar kokusu olmasının en önemli sebeplerinden biri su tüketiminin az olmasıdır. Ayrıca çok kahve içilmesi, gün içinde çok fazla sarımsak ve soğan tüketilmesi de idrar kokusuna sebep olabilir. İdrar kokusu böbrek yetmezliği ya da mesane enfeksiyonu gibi nedenlerden de kaynaklanabilir.
KLASİK TUVALET TABLETİ (TEMEL YÖNTEM)
Karbonat ve limon tuzunu tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Bir çay kaşığı lavanta yağını ekleyerek hafif nemli bir hamur oluşturun. Hazırladığınız hamuru buz kalıbına doldurarak iyice bastırıp, sıkıştırın. 6-10 saat kuruması için bekletin.
Klozetin içine çamaşır suyu dökerek 5 dakika bekleyin ardından sert kıllara sahip bir fırça ile klozetin iç kısmını iyice fırçalayın. Bu işlemden sonra klozeti durulayın. Mineralli temizleyiciler ile klozetin içini yeniden fırçalayın. Güçlü bir kireç çözücü ile kireç kalıntılarını temizleyin.
Banyo, mutfak ve klozetlerde su kaçağı olmadığından emin olun. Klozet musluğu ve sifonlar kadar banyo, duş ve mutfak musluklarını da sık sık kontrol edin. Bu kaçaklar, damlatma dahi olsa çok fazla miktarda suyun israf olmasına neden olur. Tek bir damlatan musluğun 24 saatte 300 litre suyu boşa harcadığını unutmayın.
Aslında düzenli rutinler halinde doğru malzemelerle klozeti temizlemek çocuk oyuncağıdır. Çok genel bir kural olarak, temel temizlik için klozet haftada en az bir kere temizlenmelidir.
Doğal bir yöntem olarak karbonat ve sirke tuvalet taşı temizliğinde yeterli olacaktır. Karbonatı tuvalet taşına döktükten sonra sirkeli suyu üzerine boşaltıp durulama işlemini gerçekleştirin. Aynı şekilde limon suyu ve karbonat karışımını da sararmaya karşı etkili bir yöntem olarak kullanabilirsiniz.
Tuvalet (dışkılama) sonrası makat bölgesinin su ile temizlenmesi ve tahriş edilmeden kurutulması gerekir. Kurutma için tuvalet kağıdı tahriş etmeden kullanılmalıdır. Makat bölgesi temizliği sonrası bu bölge ıslak bırakılmamalıdır. Nemli ortamlarda mikroplar ve mantar kolay ürer.
Sirke yerine limon da kullanılabilir. Sirke ve karbonat karışımı, tıkalı tuvalet lavabolarının açılmasında etkilidir. Yarım bardak karbonat ve yarım bardak sirkeyi lavabo giderine dökün. 15 dakika bekledikten sonra kaynar suyu lavaboya dökerek, giderlerin açılmasını sağlayabilirsiniz.
En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz. Karbonat ve limon suyu karışımı da tuvaletteki istenmeyen kokuların giderilmesinde oldukça etkili.
Size önerimiz, çamaşır suyunu boş sprey şişesine yarısına gelene kadar doldurun ve kalan kısmı su ile tamamlayın. Daha sonra tuvalet taşının girinti ve çıkıntılarına kısaca her yere sıkın ve bir müddet bekleyin. Fırça yardımı ile tüm alanları sürtün. Tuvalet taşındaki sarı leke ve kirlerin kalmadığını göreceksiniz.
Ayrıca fare ölüsü kokusu geniş bir alana yayıldığı için de, kaynağını bulmak ve fare ölüsünü ortadan kaldırmak da daha zor bir hal alır. Özel eldivenler ve koruyucu maskeler kullanılarak fare ölüsü ortadan kaldırılsa bile, 2 ya da 3 hafta boyunca koku etkisini göstermeye devam edecektir.
1 – Havalandırma boşluğunda bulunan ana gider borularının bir ucu çatıya çıkmaktadır ve ağzı açıktır. Bu sayede boruların içindeki lağım kokusu çıkar. Çatıda bulunan ana gider borusunun ucu, çatının yarım metre kadar üstünde değilse hava sirkülasyonu olmaz ve koku gelmesine sebep olur. Bunun kontrol edilmesi gerekir.
Halk arasında lağım olarak adlandırılan kanalizasyon kokularıdır. Sistemde bulunan maddelerin bozulması nedeniyle ortaya çıkan gazlar nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Kanalizasyon ve atık su tesisatındaki herhangi bir açıklık bu gazların ve buharın dışarı yayılmasına yol açar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri