Örneğin, cilt lekelerine iyi gelen ürünler arasından organik tercihlerden ilki hindistan cevizi yağı. Hindistan cevizi yağı, son yılların en popüler organik yağlarının başında geliyor. Bu yağın tercih edilmesinin birçok nedeni var, ancak belki de en önemli kullanım alanı cilt lekelerine iyi gelmesi.
Kuru, yağlı ve sivilceli yüze iyi gelen yağları derledik. Kuru yüz iyi gelen yağlar zeytinyağı, argan yağı ve Hindistan cevizi yağıdır. Yağlı yüze aspir yağı, üzüm çekirdeği yağı ve kuşburnu çekirdeği yağı iyi gelir. Sivilceli yüzlerin ise kekik yağı ve jojoba yağı kullanması önerilir.
Susam yağını cildin erken yaşlanmasını önlemek ve cilde nem depolamak için kullanabilirsiniz. Ciltteki kolajen üretimini destekleyen susam yağı, cildin esnekliğini sağlar. Susam yağı, kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltır. Cilt kuruluğu yaşayanlar da kullanabilir.
İlgili 26 soru bulundu
Öncelikle kırışıklıkların önlenmesine yardımcı olmak için en sık kullanılan yağlardan biri avakado yağıdır. Omega 3, A vitamini ve önemli yağ asitlerini barındıran bu yağ cildi nemlendirme ve koruma konularında oldukça başarılıdır.
Kantaron yağı genellikle gece yatmadan önce cilde uygulanmalıdır. Çoğu kişi kantaron yağını cilt bakım rutinlerinin bir parçası olarak gece kullanır çünkü gece cilt yenilenme sürecine girdiğinden yağın cilde faydası daha fazladır.
Itır yağının yanı sıra gül yağı, bergamot yağı, limon yağı da cilt lekelerinde başarılı. Fakat bunları birleştireceğiniz sabit yağ da önemli. Alfa ve beta tokoferol yönünden zengin olan argan yağı kullanmalısınız. Argan yağının önemli bir antioksidan etkisi vardır.
Hücreleri yenileyici ve doku onarımına yardımcı olan kantaron yağı konu cilt beyazlatma olduğunda hızır gibi yetişenlerden. Kantaron çiçeğinden elde edilen bu doğal yağ antiseptik etkileri ile cildi aydınlatıyor, parlatıyor ve beyazlatıyor.
Güneş lekesine iyi gelen yağlar arasında limon, ıtır, bergamot ve gül yağı baştadır. Diğer yandan gül yağı ile yapılan toniklerde düzenli kullanımda güneş lekelerinin yok olmasını sağlamaktadır.
Kantaron bitkisinden elde edilen yağlar, hücre yenilenmesini destekler ve hızlandırır. Herhangi bir karışım hazırlanmasını gerektirmeden doğrudan cilt üzerine uygulanabilen kantaron yağı yaşlanma belirtilerini geciktirmeye, kırışıklıkları önlemeye ve cildin elastikiyetini arttırmaya yardımcı olur.
Cilt bakımı yağları, nemlendiriciden önce uygulanmalı
Hemen açıklayalım: Cilt bakım yağı, kremden önce uygulanmalı. Yaşlılık karşıtı krem, nemlendirme kremleri veya leke kremi fark etmez. Her zaman cilt bakım yağını, cilt bakım kreminden önce uygulamalısın.
Lavanta Yağının Yüze Faydaları
Akne veya sivilce problemleriyle mücadele edenler için lavanta yağı, antibakteriyel özellikleri sayesinde yardımcı olabilir. Birkaç damla lavanta yağı, sivilce oluşumunu engelleyebilir ve var olan sivilceleri hafifletebilir.
İçeriğinde bulunan Avokado yağı göz çevresinde kolajen sentezini artırmaya kırşıklıkları gidermeye, Jojoba yağı ise cilt yenilenmesine yani Deskuamasyonu hızlandırmaya, At kestanesi yağı ise yine göz çevresinde kan dolaşımını artırmaya, solgunluğu gidermeye ve tazelik kazandırımaya yardımcı olur E vitamini ise ...
E Vitamini Yağı: E vitamini yağı güneş kararmalarını geçirme konusunda oldukça etkilidir. Kan dolaşımını hızlandıran ve cilt rengini eşitleyen yağ, cildin iyi bir biçimde temizlenmesini sağlar. E vitamini yağını kararmış olan bölgeye masaj yoluyla uygulayarak bir saat bekleyebilir ve ardından durulama yapabilirsiniz.
Argan Yağı: Cildi yumuşatması ile bilinen argan yağı hassas ciltlerin vazgeçilmezidir. Özellikle kırışıklık olan bölgelere pamuk yardımı ile uygulanabilir. Kamelya Yağı: İçerdiği Omega-9 ve yağ asitleri sayesinde cildi yağlandırmadan besler. Kuru ve hassas ciltler için kullanıma uygundur.
Kantaron Yağı Yüzde Tüylenme Yapar mı? Kantaron yağı cildin gözeneklerinden girerek alt tabakalara da nüfuz eder. Fakat kılların beslendiği kıl foliküllerine ulaşması o kadar kolay değildir. Dolayısıyla kantaron yağı, yüz ya da vücudun başka bir yerinde tüy üretimine sebep olmaz.
Cildi nemlendirir ve yumuşatır, etkili bir şekilde besler ve cilde sağlıklı görünümünü geri kazandırır. Sarı kantaron yağı aynı zamanda antibakteriyel, anti viral özelliklere sahiptir, cildi rahatlatır ve güçlendirir. Güneş yanıkları ve küçük yaralar üzerindeki yenileyici etkisi ile bilinir.
Tarif için 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı taze limon suyu yeterlidir. Bu karışımı gözler hariç tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. Karışım, 15 dakika bekletildikten sonra ılık suyla yıkanabilir. Bu yöntem aynı zamanda cildi beyazlatma özelliğine de sahiptir.
Antioksidan içeren yeterli ve dengeli bir beslenme programı kahverengi leke oluşumunun engellenmesine yardımcı olur. Estetik olarak kişiyi rahatsız eden kahverengi lekeler için uygulanan tedavi yöntemleri arasında karbon peeling, dermapen, kimyasal peeling, PRP, mezoterapi ve lazer tedavisi gibi yöntemler yer alır.
Göz çevresindeki koyu halkalar için uygulanması önerilen kürlerden biri de badem yağı ve vazelindir. Göz çevresine sürülen bu karışımı 2 ila 3 dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Göz altı morluklarının geçmesi için hint yağı ve badem yağını da karıştırarak kullanabilirsiniz.
Kimyasal peeling: Hidrokinon, kojik asit, arbutin, azelaik asit, glikolik asit, retinol içeren kremlerle peeling'e başlanıyor. Mevsim uygunsa glikolik asit gibi bir ajanla kimyasal peeling yapılabiliyor. Mevsim gözetmeksizin, güneşten koruma şartıyla enzim peeling uygulaması oldukça etkili oluyor.
Yüze direkt sürülebilme kolaylığıyla da tercih edilen bu yağı haftada 4-5 kez nemlendirici olarak cildinize uygulayabilirsiniz. Cildinize biraz Hindistan cevizi yağı sürdüğünüzde yumuşak, pürüzsüzleştirici etkisini hemen hissedebilirsiniz.
Nemlendirici sadece yüz bölgenize değil, boyun bölgenize de uygulayabilirsiniz. Bunun yanı sıra eğer cilt bakımında cilt yağı kullanmayı seviyorsanız nemlendirici işleminizden sonra bu işlemi uygulayabilirsiniz.
Bakım rutininize hafif dokudaki su bazlı ürünlerle başlayıp, ardından daha ağır yapıdaki yağ bazlı ürünlere yönelmelisiniz. Yağ ve su birbiriyle karışmadığından dolayı, yağ bazlı ürünler bakımın ilk aşamalarında cilde uygulanırsa, ciltte bariyer oluşturarak sonrasında sürülen su bazlı ürünlerin emilimini engeller.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri