İpotek verilecek konutun ekspertiz değerinin %80'ine kadar kredi kullanabilirsiniz. 50.000 TL'ye kadar olan krediler için 36 aya kadar, 50.001 TL ve üzeri ile 100.000 TL arası krediler için 24 aya kadar ve 100.001 TL ve üzeri olan krediler için ise 12 aya kadar vade imkânı bulunmaktadır.
Konut İpotekli ihtiyaç kredisi ile evin ekspertiz değerinin, %80'ine kadar kredi ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
Kişinin kendi evi üzerinden ipotek vererek ihtiyaç kredisi çekme şansı mevcuttur. Bu kredinin şartları ve özellikleri ise şu şekilde sıralanabilir: Evin krediye uygun şartlarını taşıması, ( bu konuda bilgi için krediye uygun ev yazımızı inceleyin.)
Teminata konu konutun ekspertiz değerinin %80'ine, iş yerinin ekspertiz değerinin %75'ine ve arsa ekspertiz değerinin en fazla %50'sine kadar finansman kullanabilirsiniz.
İpotek karşılığı kredi çekmek için öncelikle bankaya gelir beyanı sunmanız gerekiyor. Eğer çalışmıyorsanız ancak kira geliriniz varsa bunu da belirtmelisiniz. Daha sonra gelir beyanınız, gayrimenkulünüzün tapusu ya da taşıtınızın sahiplik belgesiyle bankaya giderek başvuru yapabilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
Kampanya kapsamında vadeler 15 yıla (180 ay) uzatıldı. Ancak daha kısa süre borçlanmak isteyenler, vade süresini düşürebilir. HANGİ BANKALAR KREDİ VERECEK? HalkBank, VakıfBank, Ziraat Bankası, Emlak Katılım, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankaları kredi sağlayacak.
İpotek verilecek konutun ekspertiz değerinin %80'ine kadar kredi kullanabilirsiniz. 50.000 TL'ye kadar olan krediler için 36 aya kadar, 50.001 TL ve üzeri ile 100.000 TL arası krediler için 24 aya kadar ve 100.001 TL ve üzeri olan krediler için ise 12 aya kadar vade imkânı bulunmaktadır.
Belirli ve düzenli bir geliri olan (ticari nitelikli müşteriler hariç) ve istihbaratı olumlu olan gerçek kişilere kullandırılır. Başvuru sahibi kişi, hayat sigortalı ya da hayat sigortasız olarak farklı faiz oranı alternatifleri ile krediyi kullanabilir.
Her bankanın anlaşmalı olduğu ekspertiz uzmanları bulunur. Konut kredisi için bankalar tarafından verilen en yüksek kredi oranı ekspertiz değerinin %90'ı tutarındadır. Burada eksper tarafından belirlenen değerin evin piyasa değerinin altında olabileceğini de göz önünde bulundurmak gerekir.
Kullanmak istediğiniz ihtiyaç kredisi tutarının yüksek ya da gelirinizin kredi geri ödemeleri için yetmediği durumlarda size ait ev, arsa, araba gibi bir malınız varsa bu malı teminat olarak göstererek ipotekli kredi kullanabilirsiniz. Böylece daha yüksek tutarlı krediyi alma imkanınız doğar.
İpoteğin en önemli özelliği gayrimenkul el değiştirse dahi mevcudiyetini korumasıdır. Bu kapsamda ipotekli bir gayrimenkul satılsa dahi yeni alıcı, satan kişinin borcunu ödememe ihtimaline karşı her an gayrimenkulünün satılması riskiyle karşı karşıya olacaktır.
120 aya kadar vade ile satın alacağınız konutun ekspertiz değerinin en fazla %75'i kadar kredi kullanabilirsiniz. Krediye konu gayrimenkul üzerine ipotek tesis edilir. Gerekli görülmesi hâlinde ek teminat istenebilir.
Süreli ipotekte vadeden sonra belirtilen faiz işlemeye başlar. Ancak İpotek süresiz olarak konmuşsa takip kesinleştikten sonra faiz talep edilebilir. Çünkü takibin kesinleşmesiyle borç doğmş olur. Ancak faiz oranı belirtilmemişse yasal faiz oranı talep edilebilir.
Bankalar genel olarak hisseli tapuya kredi vermek istemese de krediye teminat olarak sunulan tapudaki ismi geçen herkesin kefil olması ve tapunun tamamının bir kişi üzerine geçirilmesi ya da taşınmazın eşit parsellere bölünerek tapunun yenilenmesi durumlarında kredi verilebilir.
Ödenmeyen kredi borçları, bir süre sonra yasal takibe düşer. Yasal takipte banka ya da bankanın anlaştığı avukat veya varlık yönetim şirketi, tüketiciden borcu tahsil etmeye çalışır. Tüketiciye ödeme kolaylığı da sağlarlar fakat yapılmayan ödemelerin bir sonraki aşaması hacizdir.
Örneğin; kredi notunuzun düşük olması hâlinde yapacağınız başvurular, büyük olasılıkla değerlendirme sürecinden sonra reddedilecektir.
Alacağınız konut kat irtifakı veya kat mülkiyetine sahipse bankaya gelir belgeniz ve evin tapusuyla giderek konut kredisine başvurmak istediğinizi belirttiğinizde banka görevlisi sizi sıradaki adımlara yönlendirir. Geliriniz ve kredi notunuz gerekli koşulları sağlıyorsa ekspertiz süreci başlar.
Aylık taksit ödemelerinin toplam tutarı, belgelenebilir hane gelirinin yüzde 50'sini geçmeyecek şekilde düzenlenir. Ailenizle yaşıyorsanız, tüm ailenin geliri dikkate alınır. Tek başınıza yaşıyorsanız sadece sizin geliriniz söz konusu olur. Alınabilecek maksimum kredi tutarı böylece yasal olarak sınırlandırılmıştır.
0.69 DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ ŞARTLARI 0,69 konut kredisinde temel şartlar şu şekilde olacak; Üzerinde hiç ev bulunmaması, Son 1 yıl içerisinde ev alınacak olan ilede ikamet ediliyor olması (3.bölge hariç), 5 yıl boyunca satışın olmaması, Son 1 yıl içerisinde konut alınan ilde ev alım satımı yapılmaması.
Bankalar aylık taksit tutarını toplam hane gelirinizin %50'sini geçmeyecek şekilde belirler. Bazı bankalarda istisnalar da mevcuttur. Kredi çekebileceğiniz tutar, satın alacağınız gayrimenkul değerinin %90'ınını geçemez. Evin değerini eksper belirler.
Buna göre, 2 milyon liralık ev kredisinde ortalama aylık ödeme 15 yıl vadede 19 bin 440 lira, 10 yıl vadede 24 bin 560 lira düzeyinde hesaplanırken, 2 milyon liralık kredinin 15 yıl vadede toplam geri ödemesi 3,5 milyon lirayı, 10 yıl vadede 2 milyon 950 bin lirayı bulacak.
Örneğin, asgari ücret (11.402 TL) maaş alan bir kişinin aylık kayıtlı ek gelirinin de 2.500 TL olduğunu varsayalım: 11.402 + 2.500 TL = 13.902 TL toplam aylık gelir, 13.902 TL/2 = 6.951 TL toplam ödenebilecek taksit tutarı olarak bulunur.
Yeni Evim Projesi yeni konutlar için geçerli olacak, kampanyadan konutu olmayanlar yararlanabilecek. Kredi faizi/kâr payı yüzde 0,69'dan başlayacak, asgari peşinat oranı yüzde 10, azami vade 15 sene olacak. Başvuru yapacak kişilerin evinin olmaması gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri