-Teknik aksaklıklar (elektrik kesintisi, internet kesintisi, bilgisayar sorunları, vb.), sağlık sorunları, vb. nedenlerle sınava girmeyen veya sınavı tamamlayamayan öğrenci ara sınavlarda mazeret hakkı kullanır.
Hastalık hali, yakınlarından birinin vefatı, tutukluluk ve hükümlülük hali, üniversite ve diğer resmi kurumlarca görevlendirilme hali, sınav çakışması durumu ile elektrik ve internet kesintisi gibi online sınava girmeye engel teşkil eden durumlar mazeret olarak değerlendirilir.
Cevap:Hayır, tedavi belgesi rapor yerine geçmez. Mutlaka istirahat verildiğine ve istirahat verilen gün sayısına ilişkin bilgiler içeren bir rapor düzenlenmesi gerekmektedir.
Öğrencinin, sağlık raporu ile belgelenmiş sağlıkla ilgili mazeretinin olması Aynı gün ve saatte sınavları çakışan öğrencilere, giremedikleri sınavlar için mazeret sınavı hakkı tanınır.
1- Hastalık halinde; Hastalığın en az 3 (üç) günlük bir raporla belgelenmesi (Özel muayenehaneler hariç) ve raporun, rapor bitim tarihinden itibaren en geç 10 (on) gün içinde yazılı bir dilekçe ile kurumumuza sunması gerekmektedir.
İlgili 20 soru bulundu
Mazeret sınavı, ilgili yönetim kurulunca kabul edilen haklı ve geçerli bir sebeple sınavlara katılmayan öğrenciler için açılan sınavdır. Öğrenci, mazeretini takip eden 5 (beş) iş günü içinde ilgili akademik birime kanıtlayıcı belgelerin eklendiği bir dilekçe ile ilgili birime müracaat etmelidir.
Madde 4 - (1) Yukarıda sayılan mazeretlerden biri nedeni ile sınava giremeyen öğrenci, mazeret sınavına girmek istediği ders veya dersleri belirten dilekçeyi, gerekli belgeyi de ekleyerek, Dekanlığa/Müdürlüğe sunar.
Raporsuz da telafi sınavına sokmazlar ama sınava girersen çok şanslısındır demektir.
(3) Öğrenci, raporlu olduğu süre içinde yapılan sınavlara giremez. Öğrencinin raporlu olduğu halde girdiği sınav geçersiz kabul edilir. Ancak sağlık raporunun, sınava girildikten sonra idareye verilmesi halinde, sağlık raporu dikkate alınmayarak sınav geçerli sayılır.
Yeni harf notu, dönem içinde alınan notlar ile bütünleme sınav notu dikkate alınarak belirlenir. 2) Dönem sonu sınavı bulunmayan dönem projesi ve benzeri dersler için bütünleme sınavı yapılmaz. 3) Bütünleme sınavları için mazeret sınavı yapılır. Ancak, mazeret sınavının mazereti olmaz.”
SORU: Sınav güvenliği nasıl olacak? CEVAP: Sınav esnasında her öğrencinin öğrenci numarası ekranına yansıyacak eğer ekran görüntüsü alınırsa bu öğrencinin numarasını yansıtacaktır.
3. Kamera ve kimlik denetimli online sınavlarda belirtilen saatlerde uzaktan eğitim sisteminde gözetmenlerin talimatlarına uymak zorunludur. Tüm öğrenciler kamera açmak zorundadır. Kameralarını açmayan, kimliklerin göstermeyen öğrenciler sınava alınmayacaktır.
Her kurumun talebine göre konfigüre edilebilen bu ayar ve alarmlarla raporlar oluşturuluyor. Sanal makine tespiti, çevresel kontroller için kamera ve mikrofon kayıtları, kimlik doğrulama sistemi, sınav anında gerçekleşen kullanıcı hareketlerinin oluşturduğu raporlar, kullanıcı hakkında tüm riskli durumları veriyor.
bilgisayarın donması, internetin kesilmesi) sınavdan çıkan öğrenci tekrar sınava giremez. Sınav saati geçtikten sonra o sınav için yapılacak bir şey yoktur.
Sınav süresi içerisinde elektrik/internet kesintisi ile karşılaşmanız durumunda, sınav süresi bitmeden sisteme tekrar giriş yaparak kalan sürenizi kullanabilirsiniz. Ancak sınav süreniz bittikten sonra sınavınız sonlanacak ve bu ana kadar cevapladığınız sorular üzerinden not alacaksınız.
Öyle bir şeye hakları yok. Doktor tarafından rapor verildiyse, paşa paşa seni telafi sınavı yapmak zorundalar. Ama telafi sınavları normal sınavlara göre genelde zor olur bunu da unutma.
Raporu alabilmek için öncelikle raporu vermeye yetkisi olan bir sağlık kuruluşuna gidilmelidir. Özel hastaneler, devlet hastaneleri, aile sağlığı merkezleri, poliklinikler, özel tıp merkezleri, özel sağlık kurumları gibi yerlere ilgili raporu almak için başvuruda bulunulabilir.
Tereddüt halinde Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastaneleri Hakem Kurul olarak görev yapar. Yukarıdaki hükümler kapsamında Aile Hekimliği, Sağlık Bakanlığı Hastanelerinin Aile Hekimlikleri ve Özel Hastanelerden (psikiyatrik hastalıkları hariç) alınan raporlar kabul edilmez.
Buna göre; özel hastaneler; ilaç raporları, istirahat raporları ile kabul ve tedavi ettiği hastalıkların tedavilerinde kullanılan tıbbi cihaz ve malzemelerin kullanımına yönelik olarak sağlık kurulu raporu düzenleyebileceklerdir.
Ara sınav(vize), bitirme(final) veya bütünleme(telafi) sınavına girmezsem ne olur? Herhangi bir sebeple ara sınav, bitirme ve bütünleme(telafi) sınavlarına giremeyen veya sınavı geçersiz olan öğrenci bu derslerin sınavlarından sıfır (0) puan almış kabul edilir.
Telafi(Bütünleme)sınavı için öğrencilerin başvuru yapmasına gerek yoktur, başarısız(FF) ve koşullu başarılı(DD, DC) dersler için öğrenciler telafi(bütünleme) sınavına girebilir.
Önce durumu dilekçe ile idareye bildireceksiniz. Sonra idare veliye bildirerek bu sınava neden girmedigini, geçerli mazereti varsa belgelemesini isteyecek. Geçerli mazereti varsa ve belgelerse telafi sınavı yapacaksınız, belge sunamazsa ya da yasal süresi içinde cevap vermezse işte o zaman o "G" harfini yazabilirsiniz.
Avukat Mazeretinde Sebep Belirtmese Dahi, Mazeret Dilekçesi Geçerli Kabul Edilerek Yargılamaya Devam Edilmesi Gerekir.
mazeret dilekçesi duruşma olana kadar verilebilir, duruşmadan önce verecekseniz hakimin havelesi gerekmektedir.
2. Alınacak bu raporun Devlet Hastanelerinden alınması, acil hallerde özel hastanelere başvurulmuşsa sağlık raporu getirilmesi, 3. Alınacak sağlık raporunun mazeretin bitiminden itibaren en geç 5 (beş) gün içinde ilgili Dekanlık/Müdürlüğe sunulması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri