Bir adreste kimin oturduğunu öğrenmek için, e Devlet sitesine girdikten sonra aşağıdaki adımları izleyin: Arama bölümüne “hane halkı” yazın. Aynı hanede ikamet eden kişi belgesi sorgulama üzerine tıklayın. Barkodlu belge oluştur butonuna tıklayın.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü web sitesinden adres sorgulanabilir mi? Kişilerin yerleşim yeri ve diğer adres bilgilerinin sistemde kayıtlı olup olmadığı www.adres.nvi.gov.tr web adresinden sorgulanabilir.
Kişiler kendilerine ait ikametgah belgesini ve kendisiyle aynı adreste oturan kişilerin ikametgah belgesini herhangi bir nüfus müdürlüğünden alabilirler.
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış resmi nitelikli yerleşim yerinde oturanlar Belgesidir; aynı adreste (hanede) ikamet edenlerin listesi bu şekilde alınabiliyor. PDF formatında belgeyi, dilerseniz indirip resmi kurumlara sunabilirsiniz.
Nüfus müdürlüklerinden yapılacak olan adres değişikliklerinde randevu alınması gerekmektedir. Adres değişikliği için gerekli evraklar ise kira kontratı, bir adet fatura ve kimlik olmaktadır. Gerekli belgelerin teslim edilmesinin ardından kişilerin adres bildirimi işlemi yapmaları gerekmektedir.
İlgili 16 soru bulundu
Bir adreste kimin oturduğunu öğrenmek için, e Devlet sitesine girdikten sonra aşağıdaki adımları izleyin: Arama bölümüne “hane halkı” yazın. Aynı hanede ikamet eden kişi belgesi sorgulama üzerine tıklayın. Barkodlu belge oluştur butonuna tıklayın.
Yabancılar,adres değişikliği yapmak için yeni adreslerine ait kira sözleşmesi ile bulundukları şehrin nüfus müdürlüğüne bizzat başvurarak öncelikle yeni adreslerini sisteme kayıt ettirmeli ve adres yerleşim belgesi almalıdır.
Kişinin aynı anda birden çok yerleşim yeri adresi olamaz. (2) Yerleşim yeri dışında kalan ve geçici süre ile oturulan yazlık, kışlık, ikinci veya üçüncü gibi konutlar da kişinin talebi halinde diğer adres olarak tutulur.
Bildirim süresi içinde ikametgâhını bildirmeyen kişilere 128,00 TL, gerçeğe aykırı adres beyanında bulunan kişilere ise 2.673,00 TL idari para cezası uygulanacak.
Adres Beyanında Bulunmama Cezası
5490 sayılı Kanunun 68 inci maddesi uyarınca 2023 yılı için; Adres bildirim yükümlülüğünü süresi içinde yerine getirmeyen kişilere 285,00 TL, Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunan kişilere ise 5958,00 TL.
e-Devlet üzerinden aynı hanede ikamet eden kişi belgesi sorgulama ve doğrulama hizmetimiz hayata geçmiştir❗️ Siz de oturduğunuz adreste kayıtlı kişileri turkiye.gov.tr/nvi-ayni-haned… linkine tıklayarak öğrenebilirsiniz.
İkamet İzni Müracaat Belgesi ilk başvuru sahibi yabancının e-İkamet sistemi üzerinden başvurması ve verilen randevu tarih ve saatinde bulunduğu ildeki İl Göç İdaresi Müdürlüğüne giderek başvurusunu tamamlaması halinde düzenlenmektedir.
Yerleşim yeri belgesi (ikametgâh belgesi) yaşanılan yerin adresini, kapı numarasını ve içinde yaşayan hane üyelerinin bilgilerini içeren resmi bir evraktır. Yerleşim yeri belgesi, e-Devlet uygulamasından kolayca alınabilmektedir.
Nüfus Kayıt Örneği belgesini e-Devlet Kapısı üzerinden giriş yaparak doğrulayabilir, sorgulayabilir veyahut barkodlu olarak nüfus kayıt örneği belgesi alabilirsiniz. Bu sistem ile vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetler elektronik ortamda sunuluyor.
T.C. ile adres sorgulaması yapamazsınız. Bu yetki sadece bazı kamu çalışanlarına verilmiş bir izindir. E Devlet sistemine geçilen ilk dönemlerde bazı uygulamalardan bir kişinin adresini sorgulama yapabiliyorduk.
T.C. Kimlik kartlarında yer alan bilgiler il-ilçe, cilt numarası, aile sıra numarası, sıra numarası ayrıca cinsiyet, medeni durumu gibi bilgiler de yer almaktadır. T.C kimlik numarası sorgulama işlemlerinde de bu bilgilerden yararlanılarak sorgulama işlemleri gerçekleştiriliyor.
ANKARA-(16.01.2019)-Adres kaydı olmayan 363.555 vatandaşımıza "ilçe nüfus müdürlüklerine müracaat ederek güncel adres bildiriminde bulunmaları" yönünde kamuoyuna bilgilendirme yapılmıştır.
Yabancılar Türkiye'de vize veya vize muafiyeti sonunda 6 aya kadar kısa süreli ikamet izni alabilmektedirler. Bu süreden daha fazla süreyle kalmak isteyen yabancıların yurt dışındaki temsilciliklerimizden amacına uygun uzun süreli vize almaları gerekmektedir.
Adres beyan işlemi sırasında beyan yapılacak adres dolu gözüküyorsa e-devlet üzerinden işlem yapılamıyor. Bu sorunla karşılaşan vatandaşların nüfus müdürlüğüne gelerek işlemlerini yaptırması gerekmektedir.
Adrese kayıtlı olan vatandaşın "Adres Beyanı İçin Muvafakat Verme" hizmeti üzerinden adres bildiriminde bulunacak kişinin adı, soyadı ve kimlik numarası bilgilerini girerek e-imza, mobil imza ya da kısa mesaj doğrulamasıyla işlemi onaylaması gerekiyor.
Okul için misafir ikametgah belgesi almak isteyenlerin adreste ikamet eden kişiler ile Nüfus müdürlüğüne gitmeleri gerekir. Gerekli işlemler gerçekleştirildikten sonra belgeyi almak mümkündür.
Kişinin yaşadığı şehir, ilçe, mahalle ve bina gibi bilgilerin yer aldığı ikametgah adresi, nüfus müdürlükleri tarafından kayıt altına alınır. Başvurulabilecek aile hekimi, gidilebilecek devlet okulu ya da oy verilecek bölgenin belirlenmesi gibi işlemlerde bu ikametgah adresi esas alınır.
Adres Güncellemesi Nasıl Yapılır? İl Göç İdarelerine adres güncellemesi için başvurmadan önce randevu alınması gerekiyor. Bu yüzden adres bilgilerini güncellemek isteyen kişilerin https://e-randevu.goc.gov.tr/ web adresinden veya Alo 157'den randevu almaları şart.
Türk vatandaşları ve Türkiye'de yaşayan yabancıların yerleşim yeri ve diğer adres bilgilerinin elektronik ortamda merkezi bir yapı içerisinde güncel olarak tutulması ve adres konusundaki dağınıklığa son verilmesini sağlayan önemli bir projedir.
e-Devlet sisteminde yeni bir uygulama başlatıldı. Yabancıların adres değişikliği ve tescil işlemlerinde kolaylık sağlanması amacı ile “Yabancıların Adres Değişikliği ve Tescil Bildirimi” hizmeti uygulamaya geçti. E-Devlet üzerinden yapılabilecek bildirimler, boş konuta yapılacak değişiklikler için geçerli olacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri