Öncelikle bakılması gereken yerler su giderleri ve süzgeçlerdir. Su kaçağının kaynağını bulup, müdahale edemiyorsanız; tüm taş, seramik veya beton kaplama kırılmalı, eğim betonuna ulaşıp yalıtımı tekrar yapmalı ve su testinden geçtikten sonra tekrar kaplamanızı yapmanız gerekir.
Temel beton imalatlarında su yalıtımı betonun içerisine karıştırılabilecek bazı ürünlerle ( Örneğin, Su geçirimsizlik Harç katkısı Weber 20 Extra ) zemine ve perdelere dökülecek beton mikserlerine katılarak uygulana beton su geçirimsizliğini artıran yöntem ile yapılabilir.
Terastan sızan suyun giderle ilgili olması durumunda sorun olan bölge tespit edilerek değişim yapılmaktadır. Su tesisatı ve atık su gider borularında herhangi bir sorun yoksa sızıntının çatı ya da teras kaynaklı olduğu sonucuna varılmaktadır. Cihazla tesisatın incelenmesi, sorun çıkmasa bile avantajdır.
Poliüretan sıvı membran, özellikle öngörülemeyen hava koşullarında düz çatınızı su geçirmez hale getirir. Çatı ustaları bunu bir mala, rulo veya sprey kullanarak ince bir kaplama veya astar ve üst kaplama ile bir çatıya uygular.
Dayanıklı olması kumlu kaplama çatı türlerinin öne çıkan avantajları arasındadır. Siyah yüzey üzerine su yalıtımı amacıyla uygulanan kumlu membran çeşitleri sıvıya karşı geçirmez bir bağa sahiptir.
İlgili 21 soru bulundu
En iyi su yalıtım malzemesi hangisidir denildiğinde ilk akla gelen geleneksel yalıtım malzemelerine alternatif olması ve uygulamasının kolay olması ile tercih sebebi olan PERMODUR olacaktır. Bir diğer önemli ayrıntı PERMODUR ince, sıvı karakteri sayesinde geleneksel yalıtım malzemeleri ile birlikte kullanılabilir.
En iyi çatı izolasyonu,çatıyı çepeçevre kuşatacak,zamanla bozulmayacak,zararlı kimyasal içermeyecek olan yalıtım malzemesidir. Bu özellikleri aynı anda bünyesinde barındıran çatı izolasyonu malzemesi de;bor yalıtım,ÇATIBOR dur.
Çatı izolasyonu nasıl yapılır sorusuna en etkili cevap yine poliüretan sprey köpüktür. Özellikle maliyetlerin yükseldiği günümüz dünyasında enerji verimliliğine katkı sağlayan poliüretan sprey köpük mobil araçların alana taşınmasıyla yapılır. Kapalı hücreli özelliği sayesinde eşi benzeri olmayan çatı izolasyonu sağlar.
Tavandan Su Akması
Tavandan su akmasının sebepleri; Banyodan alt kata su sızıyorsa fayans aralarındaki derz dolgu işlevini kaybetmiş olabilir. Banyo zeminine su dökülmesi sırasında fayans aralarına sızan su alt katın tavanında kendini gösterir. Bir diğer sebep ise; gider borularında meydana gelen su kaçaklarıdır.
Teraslar Su Yalıtım İçin Kullanılan Yöntemler Süre Yöntemi, Yapıştırma Yöntemi, Likit Membran Yöntemi ve Polyurea Yöntemi olarak Karşımıza Çıkmaktadır.
Betondan su sızmasını engellemek için, toprak kaldırılıp betona yalıtım yapılmalıdır. Aksi durumda su sızmasını engellemek kolay olmayacaktır. Bodrum katlarda duvardan su sızması yine topraktan kaynaklanır. Özellikle yağmurlu havalarda, toprak suya doyar ve betona sızdırır.
Kısa vadeli olarak ele alınırsa su bina temeline zarar vermez. Ancak yer altında olduğu için bina temelinin betonu uzun süre suya maruz kalır. Uzun süre su ile temas eden beton zamanla kararmaya başlar ve çürüme söz konusu olur.
Beton kalitesinin denetlenmediği ülkemizde su taşıyıcı yapı elemanları içerisine rahatlıkla girmektedir. Binalarımıza nüfus eden su, yapımızın taşıyıcı kısımlarında yer alan demirlerin paslanmasına ve taşıma kapasitesinin düşmesine yol açar. Su, betonun çürümesine ve çatlamasına neden olur.
Harç hava ısısının 26 derece olduğu ortam şartlarında 24 saat kadar sonra kurumaktadır. Beton da yine aynı şekilde bu şartlarda 24 saat sonra sertleşmektedir. Ancak betonun dayanım kazanması 28 gün kadar sürmektedir.
Isı ve ses yalıtımı yapabilen kauçuk boru izolasyonu, yanma ve benzeri dış etkenlerden olumsuz etkilenmediği müddetçe yaklaşık 10 yıl boyunca kullanılabilir. Üst düzey bir kullanım ömrüne sahip olan bu izolasyon malzemesi, kullanıldıkları tesisatın da ömrünü uzatmaktadır.
Mantolama Yasal Zorunluluktur
Yasalarımız da tüm dış cepheye yalıtım yapılmasını zorunlu kılar. Yasalara göre zemini 50 m2'den büyük olan bütün yapılara diğer hiçbir sebebe bakılmaksızın yalıtım yaptırılması gereklidir.
MEVZUATA GÖRE ÇATI 'ORTAK YER'
KMK'nın 'ortak yerler' başlıklı 4/C bendine göre “çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları, yangın emniyet merdivenleri” kat maliklerinin ortak kullanım alanları arasında yer alıyor. Kanun, 'ortak yerler'e ilişkin giderlerden tüm kat maliklerini sorumlu tutuyor.
Çatı yalıtımında kullanılan malzemeler kalite ve uygulama açısından farklı sınıflarda değerlendirilir. En çok tercih edilen mineral yünü, cam yünü ve taş yünüdür. Haricinde ise ekstrüde polistren, ekspande polistren ve poliüretan da çatı yalıtımı için kullanılan malzemeler arasındadır.
Çatı ve temel uygulamalarında üste gelen ikinci kat örtü tam yapıştırma yöntemi ile birinci kat örtülerin ek yerlerini ortalayacak şekilde yapıştırılmalıdır. Yalıtım malzemesi örtüsünün enine bindirmeleri en az 10 cm, boyuna bindirmeleri ise, en az 15 cm olmalıdır.
Usulüne uygun yapılır ve kenar çıtaları ile çatı oluğu ile membran arasındaki yaka bağlantısı iyi ayarlanırsa çatının ömrü son derece uzun olur. Bakıma ihtiyaç duymadan 15 seneye kadar çatı sorunsuz halde olabilir.
Membran, yapıları suyun neden olduğu olumsuz etkilere karşı korumaya yarayan bir su yalıtım malzemesidir. Yaşam alanlarına konforlu bir su yalıtımı sağlanması amacıyla kullanıllanılır. Yapıların taşıyıcı bölümlerindeki donatıların korozyona uğraması sistemin yük taşıma kapasitesinin önemli ölçüde azalmasına neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri