6306 sayılı Kanun Kapsamında “Riskli Olarak” tespit edilen yapılarda ikamet eden mal sahiplerinin kira yardımı alabilmesi için temel şartlardan birisi olan “ikamet şartı” kaldırıldı!
Yani kişinin her iki mülkü de fiilen kullanması şarttır. Farklı adreslerde yer alan iki ev için ayrı ayrı kira yardımı alınabilmesi ise daimi ikamet şartı sağlanamayacağından mümkün değildir.
Kentsel dönüşüm alanındaki konutlarda kiracı olarak yaşayan kişiler de kentsel dönüşüm kira yardımından faydalanabilmektedir. Kiracılara 2 aylık kira bedeli yardımı yapılmaktadır. Yapılacak yardımın bedeli ise konutun bulunduğu şehrin kira ortalamaları göz önünde bulundurularak hesaplanmaktadır.
Kira yardımı; ikamet ettikleri konutları yıkık, acil yıkılacak, ağır veya orta hasarlı olarak tespit edilen ev sahiplerine ve kiracılara verilecek.
Yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzede ailelere 12 ay boyunca; ev sahibi olanlara aylık 5.000 TL olmak üzere toplam 60.000 TL, kiracı olanlara ise aylık 2.000 TL olmak üzere toplam 24.000 TL kira yardımı yapılacak.
İlgili 29 soru bulundu
Riskli yapı tespiti kesinleşmiş ve kat malikleri binanın yıkımı ve yeniden yapılmasına karar vermiş iseler; her bir bağımsız bölüm için maliklere 18 ay, riskli alanlarda ise 48 ay kira yardımı yapılırken kiracılar da (2) aylık kira yardımını tek seferde (defaten) alabilmektedir.
2023 E-DEVLET KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Şartları sağlayan vatandaşlar kira yardımı için e-Devlet kapısından ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuru yapmaları gerekiyor. Başvurunun ardından ise ödemeler başvurudan sonraki 15 gün içinde kişinin banka hesabına yatıyor.
Dönüşüm Projeleri Özel Hesabından aynı kişiye hem kira yardımı ve hem de faiz desteği yapılamaz. Kira yardımından faydalananlar faiz desteğinden, faiz desteğinden faydalananlar ise kira yardımından faydalanamaz.
Başvurular e-Devlet üzerinden AFAD'ın "Afetzede Barınma Desteği" ekranından yapabilecek.
12 ay boyunca verilecek yardımlar için başvurular e-Devlet "afetzede barınma desteği" sayfası üzerinden yapılmaktadır. Not: Konutları hasarlı olup konteyner talep eden vatandaşlarımız taşınma yardımı alabilecek ancak kira yardımından yararlanamayacaktır.
Kentsel Dönüşüm Kira Yardımında İkamet Şartı Kaldırıldı !!!
Yapılan bu değişikliğe göre 2019 Yılı için Kira Yardımı Uygulama Klavuzunun yayımlanması ile birlikte riskli olarak tespit edilen yapılarda, mal sahiplerine ikamet şartı aranmaksızın kira yardımı yapılabilecek.
Kentsel dönüşüm kira yardımı sorgulamasını e-devlet kapısı üzerinden yada www.kentseldonusum.gov.tr adlı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sayfası üzerinden yapabilirsiniz.
Başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yapıldığı gibi (SYDV), e-Devlet'ten de yapılabiliyor. Başvurunun ardından vatandaşlar, başvuruyu takip eden ilk 15 gün içinde kira yardımlarını banka hesapları ya da PTT şubelerinden alabiliyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaların ardından, İstanbul'da kira yardımı tutarı artırıldı. Buna göre; İstanbul'da 3 bin 500 lira olan kentsel dönüşüm kira yardımı 5 bin 250 liraya yükseltildi.
Şehit yakınları ve gaziler için kira yardımı, adından da anlaşılacağı üzere şehit yakınlarının ve gazilerin yararlanabileceği bir yardımdır. 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında maaş aldığınız takdirde bu haktan yararlanabilirsiniz. Yardım başvuruları e-Devlet üzerinden yapılır.
Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Hakkında. Kentsel dönüşüm kira yardımı 22 Nisan'da Cumhurbaşkanı tarafından açıklandı. 3500 TL den 5250 TL yükseldi. Bugün 17 Temmuz 2023 kira 3500 TL olarak yatıyor.
6306 sayılı Kanun'un 5. Maddesi ile Uygulama Yönetmeliği'nin 16. maddesi uyarınca riskli yapı tespiti yapılan yapıların hak sahiplerine ( malik, kiracı, ayni hak sahibi) Bakanlıkça Kira Yardımı Kılavuzu ile belirlenen şartları sağlamaları halinde 18 ay boyunca kira yardımı yapılabilir.
Riskli yapı raporu alınarak yıkılmasına karar verilen binalarda ikamet eden ya da iş yeri sahibi olanlar için devlet tarafından kira yardımı desteği verilir. Kiracı konumunda olanlar için sağlanan maddi destek ise taşınma yardımı olarak adlandırılır.
Konteyner Talebinde Bulunanlar Kira Yardımı Alabilir mi? Yeni bir eve taşınmak isteyen depremzedelere 15 bin TL tutarında taşınma yardımı yapılıyor. Ancak konteyner ev başvurusunda bulunanlar ve başvurusu onaylanarak konteyner eve yerleştirilenler bu yardımdan faydalanamıyor.
SSK ve BAĞ-KUR emeklisi olan vatandaşların ev kiralarını ödeyebilmeleri için devlet destek vermeye karar verdi. TBMM'den emeklilere yönelik sevindirici bir müjde geldi. Yapılan oylama sonucunda, emeklilere kira yardımı yapılmasına onay verildi.
Ev sahiplerine kira yardımı 5 bin TL yapılacak. Bakan Kurum, kiracılara yapılacak kira yardımı tutarı ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı talimatı ile kiracılara yapılacak kira yardımının 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarılacağını paylaştı. Kira yardımı 12 ay süresince verilecek.
Kira yardımı başvuru sorgulama e-devlet üzerinden yapmak için https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama linke tıklayarak hem başvuru durumunuzu hem de başvuru sonucunuzu hemen sorgulayabilirsiniz.
Kadın destek ödemesini almak için öncelikle e-devlet hesabınıza giriş yapıyorsunuz. Ardından arama butonuna ''Kadınlara Yardım'' sekmesine tıklıyorsunuz. Açılan formu doldurmanız halinde 10 gün içerisinde olumlu ya da olumsuz dönüş yapılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri