Seyahat edeceğiniz gün kimliğinizde yazacak olan soy isimle bilet satın almanız gerekiyor. Biletinizi evlilik öncesinde, evlenmeden önceki soy isminizle satın aldıysanız evlilik cüzdanınız ile birlikte seyahat edebilirsiniz.
Pasaport kontrolündeki kişi sizin tüm sicilinizi gördüğü için aslında sizin yeni soyadınızı da görüyor. O yüzden evlilik cüzdanınızı görmeden uçmanıza izin vermeyebilir. O yüzden riske gerek yok siz mutlaka evlilik cüzdanınızı tüm yenilemelerinizi yapana kadar yanınızda taşıyın lütfen.
4-Pasaportun Sayfalarının Dolması, Kaybolması, Çalınması, Hasar Görmesi, İsim Soy isim Değişikliğinde Kişi doğrudan bağlı bulunduğu yerin il nüfus ve vatandaşlık müdürlüğüne başvuruda bulunur ve Pasaportunun kalan süresi kadar olmak şartıyla pasaportu yenilenir.
Eğer evliyseniz ve müşterek çocuğu yurt dışına çıkarmak istiyorsanız, eşinizin rızası zorunludur. Eşinizin rızasını Noter huzurunda imzalı beyan etmesi, diğer bir deyişle Noter onaylı muvafakatname gerekir.
Nikahı kıyan makam ister 1. gün ister 10. gün bu bildirme işlemini yapabilir. Bu nedenle nikah kıyıldıktan 10 gün sonra belirlenen nüfus müdürlüğüne gitmeniz önerilmektedir.
İlgili 35 soru bulundu
Dijital Vergi Dairesi. T.C. Kimlik Kartı bedelinizi 02:00-23:45 saatleri arasında anlaşmalı bankalar aracılığı ile ödeyebilirsiniz. İlinizde bulunan vergi dairelerinden / malmüdürlüklerinden sadece harç ve değerli kâğıt bedeli tahsilatına yetkili olan vergi daireleri / malmüdürlükleri listelenmektedir.
Seyahat dokümanlarındaki pasaport, kimlik ve bilet bilgileri aynı olmalıdır. İsim değişikliklerinde pasaportun yenilenmesi ya da değişikliğe dair resmi yazının (evlilik cüzdanı, boşanma ilamı vs.) seyahat sırasında görevliye sunulması gereklidir.
Soyadı Değişikliği Durumunda Önceki Vizemi Kullanabilir Miyim? Merhabalar, Evlilikten dolayı soyadınız değiştiği zaman evlilik cüzdanı gibi kanıtlayıcı belgeler ile seyehat edebilirsiniz. Seyehat ile alakalı bir sorun yaratmamaktadır.
Evlendikten Sonra Pasaport Yenileme
Zira kanunlara göre pasaport, aynı zamanda kimlik görevi görüyor ve nüfus cüzdanı ile aynı bilgileri taşıması gerekiyor. Bu nedenle evlilik sonrasında nüfus kimliğinde herhangi bir değişiklik yapılması halinde, pasaportun da aynı değişiklikler için yenilenmesi gerekiyor.
Boşanma sonrası soyadı değiştirmek için yasanın öngördüğü süre iki haftadır. Ancak bu süreyi kısaltmak mümkündür. Boşanma kararı kesinleştikten sonra ilgili boşanma evrakları Aile Mahkemesi Nüfus Müdürlüğü´ne verilir ve nüfus kaydı düzeltilir. Boşanma kararları ortalama bir hafta içinde nüfusa işlenir.
Görüleceği üzere TMK evlenen kadına münhasıran kendi soyadını kullanma imkânı tanıyan bir düzenleme içermemektedir.
Bu ücret ise 2021 itibariyle 180 TL olarak belirlenmiştir.
Kimliğinizi evde veya başka bir yerde kaybetmeniz durumunda uçağa binmek için yanınızda; nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, ehliyet gibi T.C kimlik numaranızın ve resminizin olduğu, kimlik yerine geçen belgeyi iç hatlar uçuşlarında göstermeniz dahilinde uçağa binmenize izin verilmektedir.
İç hat seferlerinde üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan ehliyetinizi kimlik belgesi yerine kullanabilirsiniz. Dış hat seferlerinde ise sadece nüfus cüzdanınızı ya da pasaportunuzu kimlik belgesi olarak kullanabilirsiniz. Detaylı bilgi için seyahat belgeleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Peki evlendikten sonra kimlik değiştirmezsek ne olur? Nikah sonrası nüfus cüzdanı yenileme işlemlerinde herhangi bir yenileme süresi bulunmadığı için nikahtan sonra kimlik değişimi cezası gibi bir uygulama bulunmuyor.
Evlenme, boşanma vb. durumlarda soyisim değişikliği nedeniyle güncellenmeyen pasaportlar geçerli olmayacaktır, vize işlemi yalnızca yeni soyadın göründüğü pasaport üzerine işlenebilir.
16. Ad/soyad değişikliklerinde eski ad/soyadımın yer aldığı pasaportumda bulunan schengen vizesi geçerliliğini korur mu ? Hayır, vizenizin güncel pasaportunuzda yer alması gerekmektedir. Evlilik, boşanma vb. ad/soyad değişiklikleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz ile vize geçerliliğini kaybetmektedir.
Evlendikten sonra kimlikte yenileme yapmak kadınlar için zorunludur. Ancak erkekler için bir yükümlülük yoktur. Evlendikten Sonra Kimlik Değiştirme Süresi Ne Kadar? Evlenen kişiler özellikle kadınlar evlendikten sonra soy adı değişikliğinden dolayı kimliklerini yenilemek zorundadır.
Başvuru sırasında kullandığı mevcut kimlik kartını nüfus müdürlüğüne teslim eder. Müdürlükte eski kimlik delinerek geçersiz hale getirilir. Yeni kimlik gelene kadar ise eğer kişi talepte bulunursa kendisine bir geçici kimlik belgesi verilir.
c.Yukarıda belirtilen kimlik ve kimlik yerine geçen tüm belgelerin fotokopileri, kimlik olarak kabul edilmemektedir. Dış hat uçuşlarımızda mutlaka pasaport bulundurulması gerekmektedir.
Eski kimliğiniz TR sınırları dışında hiç bir geçerliliği yoktur zaten. Pasaportunuzu eski kimliğinizi kullanarak çıkarabilirsiniz. Artık pasaportlar ile Nüfus Müd. ilgilendiğinden ötürü, randevu alırken kimliğinizide değiştirmek ister misiniz diye soruyor. İstemezseniz değiştirmeden de pasaport çıkarabilirsiniz.
TC Kimlik kartlarının geçerlilik süresi 10 yıl olup, 10 yıllık sürenin bitimini izleyen tarih itibari ile başvuru üzerine yenilenir. TC Kimlik kartlarının geçerlilik tarihi kart üzerinde yer almaktadır. Kimlik yenileme işlemleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek.
Alınan Bedel BAĞIŞ DEĞİLDİR. Not : Bu bankalardan Ziraat Bankası ve Halk Bankası, Değerli Kağıt Bedeli ve Vakıf Hizmet Bedelini (13+2=15 TL.) birlikte tahsil etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri