Öncelikle nikâh açısından gerekli olan sağlık raporunda akciğer filmi ve kan tahlilleri talep edilir. Kan testleri ile birlikte bireylerde ayrıca hepatit b ve c hastalıkları, AİDS hastalığı gibi cinsel kanal üzerinden bulaşabilen herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığına da bakılır.
Evlilik öncesi tarama testleri Türk Medeni Kanunu'nun evlenecek çiftlerden yasal zorunluluk olarak talep ettiği evlilik öncesi yapılan testlerdir, çiftlerin bazı bulaşıcı ya da kalıtsal hastalıklara sahip olup olmadıklarına dair bilgi edinmelerini sağlar.
Evlenmeden Önce Kızlık Zarı Muayenesi Yapılır Mı
Kızlık zarı muayenesinin hiçbir yasal dayanağı yoktur ve kişi ancak kendi isteği ile yaptırabilir. 18 yaşından büyük her kadın özel kliniklerde bu muayeneyi yaptırabilir. Reşit olmayanlar ise velileriyle birlikte bu işlemi yaptırabilir.
Evlilik öncesinde mutlaka SMA testi de yaptırılması ilgili yasal mevzuat gereğince zorunlu hale getirilmiştir. Bu testin yaptırılmaması durumunda nikâhın kıyılması söz konusu değildir.
İlgili 39 soru bulundu
Evliliğe engel olarak kabul edilen bulaşıcı hastalıklar; frengi, bel soğukluğu, yumuşak şankı, cüzam ve veremdir."dedi.
Kızlık zarında kanamanın olup olmaması, kızlık zarının bozulup bozulmadığı hakkında kesin bir bilgi vermez. Bakirelik veya bekaret, kızlık zarı muayenesiyle anlaşılabilir. Bakirelik muayenesi, kızlık zarı muayenesiyle aynı şekilde yapılır. Kızlık zarı dışarıdan bakıldığında görünmeyen bir yapıdır.
Dolayısıyla 18 yaşını doldurmuş bir kızımız istediği gibi gönül rahatlığıyla kızlık zarı muayenesi olabilir. Kızlık zarı muayenesi özel ve mahrem bir muayenedir sadece kendisi bilir ve ailesine kesinlikle haber verilmez.
Tutulan kızlık zarı ile ilgili rapor usulüne uygun olarak adli birimlere iletilir, rapor aileye verilmez.
Evlilik öncesi sağlık raporu için başvuranlara rapor düzenlenir. Erkeğin tetkik sonuçlarında şüpheli pozitif bir sonuç yoksa takipten çıkarılır. Eğer erkekte şüpheli sonuç çıkarsa mutlaka kadına da tarama testi uygulanmalıdır. Özel durumlarda hem erkeğe hem de kadına eş zamanlı tarama testi uygulanabilir.
Çiftlerin yaptırması gereken evlilik öncesi tıbbi testlerin başında akciğer grafisi ve kan testleri gelmektedir. Bu testler genellikle çiftlerin hepatit B , C , AIDS , frengi gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklar açısından değerlendirmesidir.
Evlenemez raporu kimlere verilir konusu, evlenmeden önce yapılan tetkikler sonucu verilebilecek kararı ifade eder. Bu raporun hayati bir önemi vardır. Evlenmek isteyen bireylerin ve akabinde çocuk sahibi olmak isteyen bireylerin bu rapora sahip olması gerekir.
Kan uyuşmazlığı kan grubu ile değil kanınızda ki Rh faktörü ile ilgilidir. Yalnızca kadının Rh negatif, erkeğin ise Rh pozitif olduğu durumlarda uyuşmazlık oluşabilir. Kadın Rh negatif, erkek Rh pozitif ise uyuşmazlık oluşabilir. Kadın Rh pozitif, erkek Rh negatif ise uyuşmazlık yoktur.
Evlilik öncesi jinekolojik kontrol, mevcut bir hastalığın vs. erken teşhisini sağlayarak fayda sağlar. Ayrıca her kadının yılda bir jinekolojik muayene yaptırması da gereklidir.
Nikah işlemleri için gerekli olan sağlık raporunda genellikle kan tahlili ve akciğer filmi istenmektedir. Kan testleri ile beraber kan grubu belirlenir ve hepatit, frengi ve AIDFS gibi hastalıkların var olup olmadığı kontrol edilir. Ayrıca çiftlerin kan uyuşmazlığı olup olmadığı da kan testleri ile belirlenmektedir.
Hiç evlenmemiş kadınların başvurabileceği Polis Teşkilatı'nın internet sitesinde genel tıbbi ve fiziksel testlerin yanı sıra bekaret testinin de tamamlanmış olması gerektiği yer alıyor.
Bekaret raporunda ne yazar? Bekaret raporunda muayene bölümünde hymen (kızlık zarı) yapısının bütünlüğü, bozulup bozulmadığı, bozuldu ise bölgesi ve kaç yerinden bozulduğu, bozulmanın yeni mi olduğu( ilk gün içerisinde anlaşılır) yoksa edki yırtık mı olduğu gibi tanımsal ifadeler yazar.
Bekaret Testi Örneği Nedir? Bekaret testi aslında kişinin bekaretinin korunup korunmadığı için istenen kızlık zarı kontrolüdür. Bekaret kan örneği, idrar, röntgen, ultrason, bilgisayarlı tomografi ya da manyetik rezonans görüntüleme gibi tetkik ve testlerle belli olmaz.
Kızlık zarı, vajina dokusu ile aynı yapıda olduğundan elle dokunulsa bile hissedilmez. Bu şekilde bakmanın, kızlık zarında ufak zedelenmelere yol açabileceği unutulmamalıdır.
Kızlık zarı diğer adıyla bekaret zarı tam olarak vajina girişinin 0.5-1 cm iç kısmında yer alan, farklı yapı ve şekilde olabilen bir dokudur. Kızlık zarı dışarıdan bakılınca görülmez, ancak iç dudakları yanlara çekerek bir kız kendi kızlık zarını ayna yardımı ile görebilir.
Birçok kadın, ilk kez cinsel deneyim sırasında acı hissedip hissetmeyeceği, ne kadar acı verici olacağı, ilk seferinizden sonra ne kadar süre acı verdiği vb. konularda endişelenir. Bu tamamen bir kadından diğerine değişir. Bazı kadınlar hiç acı hissetmezken bazıları da bunu bir iğne batması gibi hisseder.
Tasarıda, hakim-savcıların yabancılarla evlenme yasağı kaldırılıyor. Yürürlükteki Hakimler ve Savcılar Yasası'na göre, hukuktan mezun olan bir kişi, yabancı birisiyle evliyse hakim veya savcı olamıyor. Mesleğine başladıktan sonra yabancıyla evlenmesi durumunda ise meslekten çıkarılıyor.
Kendileriyle evlenilmesi haram olan kadınlar şunlardır: Anne, anne veya baba tarafından olan büyük anneler, kız, oğlan ve kızın çocukları yani torunlar, kız kardeş, kız ve erkek kardeşin kızları, hala, teyze, eşin annesi, kendisiyle birleşilen eşin başka kocasından olan kızı, oğlun eşi, evlilikleri devam ettiği sürece ...
Kesin evlenme engelleri nelerdir? Üçüncü dereceye kadar kan hısmı, yapay hısım ile kurulan evlat edinen ve evlatlığın evliliği, kişinin başka birisiyle evli olması, evliliğe engel derecede olan akıl hastalığı, üstsoy ve altsoy olan kayın hısmı ile evlenilemeyeceği kesin evlenme engeli olarak hüküm altına alınmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri