Şardonlu kumaş yapısı, kalın yapıya yani ipliğe sahip kumaş türlerinin üzerinde tüylendirme yapıldığı zaman ortaya çıkmaktadır. Bu yapının ortaya çıkabilmesi içinde kumaş içinde liflerin çekilmesi gerekmektedir. Bu şekilde kumaş türleri daha tüylü yani şardonlu bir yapıya sahip olmaktadır.
Şardonlu Üç İplik Penye Kumaş: Şardonlu Üç İplik Penye Kumaş'ın iç kısmı şardonlanmış yani tüylendirme işlemi yapılarak pamuklu ve yumuşaksı bir yüzey oluşturulmuştur. Bu tarz penyeler puf yani oldukça kalın sıcak tutma özelliği olan özellikle kış aylarının vazgeçilmez unisex spor modasına uygun kumaş çeşididir.
Şardonlu kumaş, tüylendirilmiş ve görünümü değiştirilmiş bir kumaş türüdür. Şardonlu kumaş, genellikle terleten bir yapıya sahiptir. Şardonlanan kumaşın ısı geçirgenliği değişir. Kumaşı oluşturan ipliklerin içinden çekilen lifler sayesinde kumaş hacim kazanır.
Şardonsuz Üç İplik Kumaş: İç kısmında tüylendirme işlemi yapılmadan düz olarak üretilen kumaş çeşididir. Kalın ve sıcak tutma özelliklerinden ötürü kış aylarında tercih edilmektedir. Kadın, erkek, çocuk spor modası için uygun kumaş çeşididir.
Şardonlu iki iplik kumaşlarda farklı bir işlem uygulanıyor. Bu işlemde ince uçlu metal teller kullanılarak kumaşın yüzeyindeki lifler çekilir. Bu işlemin yapılma amacı kumaşın çok daha yumuşak ve esnek olmasını sağlamaktır.
İlgili 15 soru bulundu
Şardonlu kumaş yazın giyilir mi gibi farklı sorular da sorulabilir. Ancak bu işleme çeşidi genellikle kış aylarında kullanılan giyim ürünlerinde kullanılmaktadır. Yani soğuk havalarda kullanımı daha uygun olur.
Üç iplik kumaşlar, kalın olma özellikleri ile ön plana çıkan, iki iplik kumaşlara oranla daha kalındır. Three ply fleece yani üç iplik kumaşlar, iki iplik kumaşlardan farklı olarak astar ve zemin ipliğinin yanı sıra ekstra üçüncü bir ipliğin eklenmesi ile elde edilir.
Üretilen bu giyim ve tekstil ürünleri genellikle kış aylarında kullanılmaktadır. 3 iplik kumaş yazın giyilir mi sorusu sorulabilir. Fakat bu kumaş türü sıcak havalarda kullanıma uygun olmayan oldukça kalın bir yapıya sahiptir. Buna bağlı olarak da yaşanılan bölgelere göre sonbahar ve kış aylarında kullanımı uygundur.
3 iplik penye kumaş, diğer kumaş çeşitlerine göre daha kalın ve daha sıcak tutan bir yapıya sahiptir. Bu kumaşlar ile harika kışlık kıyafetler dikebilirsiniz. Her yaş grubunun rahatça kullanabileceği bir kumaştır. Kaliteli üç iplik kumaşlar yıkandığı zaman çekme yapmaz.
Sweatshirt giyim ürünlerinde ribana kumaş kullanımı oldukça yaygındır. Çorap, elbise ve bluz gibi çok farklı giyim ürünlerinde de kullanılabilmektedir. Ribana kumaşlar hijyenik ve rahat yapısıyla çocuk kıyafeti koleksiyonlarında da tercih edilir.
Kumaşın dışı pamuk içi polyesterdir. İçi polyester olduğundan diz izi yapmaz. Kumaşlar arasinda renkte ton farki vardir.
Üç iplik şardonlu kumaş ile, eşofman, pijama ve sweatshirt dikebilirsiniz. Sıcak tutar, iç göstermez. Kalın yapıda kumaşlar olduğu için genellikle sonbahar ve kış aylarında giyilir. Sweatshirt, kapişonlu eşofman vb kıyafetlerde yaygın olarak kullanılır.
Şardonlama, enlemesine açık durumdaki kumaşın, dönen doğal veya metalik ince teller ya da zımpara kaplı dönen silindirler ile aksi yönde geçirilirken, içinden liflerin çekilmesiyle gerçekleştirilen mekanik bitim işleminin adıdır. Şardonlama işlemi özellikle sıcak tutması istenen kışlık kumaşlarda uygulanır.
Scuba kumaş kalın yapıya sahip ve astar gerektirmeyen bir kumaş türüdür. Sentetik ve nefes alan bir kumaş olan scuba kumaş, pek çok kişinin kıyafet seçiminde tercih ettiği kumaşlar arasında yer alır. Scuba Kumaş Nedir? Scuba ya da bilinen adıyla dalgıç kumaş; dayanıklı yapıda ve vücuda oturan bir görünüme sahiptir.
Kargo ücretsizdir ve kapıda ödeme imkanı vardır. Antrasit üç iplik kumaş / 1 top 25kg-30kg – metraj : 50m-60m.
Günümüzde pamukludan polyestere, elastandan polyamide pek çok farklı kumaş türü ayrı ayrı veya birleştirilerek üretilen eşofmanlar bulmak mümkündür. Genellikle sağlık açısından pamuk ağırlıklı olması tercih edilen eşofman altlarında giyilecek yere göre polyester veya polyamid de tercih edilebilir.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
PENYE RİNG PAMUK İPLİĞİ
Kaliteli ve pahalı olan bu iplik çeşidinin üretilmesi için geniş bir bütçe gerekir. Düzgün ve yumuşak tutumludur. Karde ipliğine göre daha temiz ve homojendir. Penye ipliklerle yapılan kumaşlar, karde ipliklerle yapılan kumaşlara nazaran daha iyi ve kalitelidir.
Polyester Giysilerin Avantajı
Çabuk kurumasından dolayı dış kıyafetlerde tercih edilir. Ayrıca kullanımdan dolayı iz yapmaz. (Pantolonlar, pijamalarda diz izi yapmaz.)
İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır. Yaz aylarında sizi terletmeyecek, pamuklu Hatemoğlu ürünlerine göz atmaya ne dersiniz?
Kapşonlu Sweatshirt 3 İplik - 330gr.
Üç iplik penye kumaş, daha kalın, yumuşak, esnek, dayanıklı ve sıcak tutma özelliğini barındırmaktadır. Bu özellikleri sebebi ile birçok kişi tarafından sık sık tercih edilir. Kendi içinde iki farklı türü olan bu kumaş bir türünde pamuklu ve yumuşak bir yüzey elde etmek amacı ile tüylendirme işlemi yapılır.
İki iplik kumaşı, daha çok mevsimlik olarak üretilir. İnce ama dayanıklı bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla yaz aylarında daha çok tercih edilir.
Arka yüzde kullanılan ve astar ipliği olarak adlandırılan iplik, zemin ipliğine göre daha kalın seçilir. Üç iplik Futter örgüler; tek plakalı yuvarlak örme makinelerinde üç ayrı kanaldan iplik beslemesi, farklı çelik yerleşimi ve farklı platinlerle örülen kumaşlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri