Limon suyu veya beyaz sirke, çelik yüzeylerdeki su lekeleri ve parmak izlerini çıkarmak için etkilidir. Bu doğal temizleyicileri bir mikrofiber bezle uygulamak, evyenin yüzeyindeki kirleri nazikçe çıkarmaya ve parlaklığını geri kazandırmaya yardımcı olur.
Diş macunu özellikle küçük metal eşyalarda ve cam yüzeylerde oldukça etkili bir temizlik malzemesi olarak kullanılabilir. Sert su lekelerinin olduğu bölgeye az miktarda florürlü diş macunu sürün ve nemli bir mikrofiber bez ile hafifçe ovalayarak temizleyin.
Beyaz sirke, paslanmaz çelik lavabolardaki sert su lekelerinin çıkarılmasında doğal ve etkili bir çözümdür. Bir bezi veya kağıt havluyu sirkeye batırın ve lekeli bölgenin üzerinde yaklaşık bir saat bekletin. Daha sonra lavaboyu suyla durulayın ve yumuşak bir bezle kurulayın.
Paslanmaz yüzey temizliği sert kimyasal kullanımını gerekli kılmaz. Bu tür temizleyiciler gerekli olmadığı gibi, zararlıdır da. Zorlu leke ve kir söz konusu değilse sıcak suyla nemlendirilmiş bir bezle silmek yeterli olacaktır. Daha detaylı temizlik için bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz.
Bir bardak beyaz sirkeyi bir litre suya ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı bir sprey şişesine doldurun ve kireç lekesine püskürtün. Karışımı yaklaşık 10-15 dakika lekede bekletin. Daha sonra bir bez veya süngerle lekeyi ovun ve durulayın.
İlgili 44 soru bulundu
Kireç lekelerini çıkarmak için, öncelikle lekeli alanların üzerine doğrudan beyaz sirke uygulayın. Sirkenin lekeler üzerinde bir süre bekletilmesi, lekelerin çözülmesini kolaylaştırır. Genellikle 30 dakika ila bir saat arası bir bekletme süresi yeterlidir.
Özel Çamaşır ve Kumaş Türlerinden Su Lekelerini Çıkarma
İki fincan suyla ½ fincan Persil deterjanı sprey şişesinde karıştırın. Suyu lekeli noktaya püskürtün ve temiz beyaz bir havluyla silin. Kumaş narinse ve elde yıkanması gerekiyorsa, deterjan ve leke çıkarıcı olarak Perwoll kullanın.
Çelik evyenizdeki lekeleri temizlemek için, evye temizleyicileri veya limon suyu kullanabilirsiniz. Lekeleri temizlerken, sünger veya bezinizi yüzeyi çizmeden hafifçe silin. Ayrıca, evyenizdeki lekeleri önlemek için, her kullanım sonrasında evyenizi durulayın ve kurulayın.
Asitli yapıya sahip olan sirkenin karbonat ile beraber uygulanması da mümkün oluyor. Kap içerisinde su, sirke ve karbonatın karıştırılması kireçlenmiş yüzeylerin arındırılmasını sağlıyor. Musluk filtrelerinin tıkanması durumunda da aynı karışım uygulanabiliyor.
LAVABO VE KÜVET
Aynı eşit miktarda su ve beyaz sirke çözeltisini kullanarak , lavabonuzdaki ve küvetinizdeki lekelere püskürtün, 10 ila 15 dakika bekletin, ardından lekeleri çıkarmak için temiz bir bez veya fırça kullanın.
Sirke, limon suyu, karbonat, asidik gibi maddeler su lekesini çıkarmaya çözüm sunabilir. Sprey şişesine konularak su lekesine püskürtülerek ya da bezle silinerek uygulanabilir.
Su lekeleri nasıl çıkar sorusu için uygulayabileceğiniz en etkili yöntem, bir sprey şişesine içme suyu ve birkaç damla bulaşık deterjanı döküp karıştırmaktır. Hazırladığınız köpüklü karışımı, lekelerin üzerine püskürtün. Süngerle ovalayın ve nemli bezle deterjan kalıntılarını temizleyin.
Cif: Matlaşan ve solan lavabolar için en etkili temizlik malzemelerinden biri olan cif ile lavabolarınızı temizleyip parlatabilirsiniz. Cif doğruca lavabonuza dökün ve yumuşak bir bez yardımıyla ovalamaya başlayın. Ovalama işlemi bittikten sonra bol sıcak su ile durulayıp deterjandan arındırın.
Paslanmaz çelik ürünlerinizde zorlayıcı lekeler bulunuyorsa karbonat ve su ikilisinden yararlanabilirsiniz. Karbonat ve suyu karıştırarak belirli bir kıvama gelmesini sağladıktan sonra çıkmayan lekelerin bulunduğu bölüme uygulayın. Yarım saat bekledikten sonra nemli bir bezle temizleme işlemine geçin.
Hızlı bir şekilde uygulanırsa, limon suyu veya beyaz sirke, demir lekelerini paslanmadan önce çıkarmak için iyi bir seçim olur. Daha eski veya daha sert demir/pas lekeleri için Pas sökücü kullanabilirsiniz.
Sert Kimyasallardan Uzak Durun. Paslanmaz çelik yüzeyleri silerken sert kimyasal kullanmayın. Yüzeye zarar verici etkiye sahip bu kimyasalların kullanımına gerek yoktur. Zorlu olmayan kirden arındırmak için sıcak suyla nemlendirilmiş uygun bir bezle silmek yeterli olacaktır.
Çelik evyeyi temizlerken tel bezler kullanmayın. Çamaşır suyu gibi ağartıcı madde veya klor içeren temizlik malzemeleri kullanmayın. Çimento, lehim pastası, fotoğraf tab suları, gümüş parlatıcıları, limon ve sirke gibi yemek asitleri, tuz ve şeker gibi maddeler çelik ürünlerinizde kalıcı leke oluşturur.
Normal bir bulaşık süngerinin sert yüzeyine deterjan sürerek ve üzerine bolca tuz serperek lavaboyu temizleyebilirsiniz. Ayrıca az miktarda diş macununu süngerin üzerine sürdükten sonra bu sünger ile de lavabo temizliği yapabilirsiniz.
Kireç çözücü ürünü metal yüzeye uygulayın ve lekeye nüfuz etmesine izin verin. Endüstriyel kireç temizleyicimizi 5-10 dakika beklemek yeterlidir. Sonrasında lekeyi çıkarmak için sünger veya bezle ovun. Eğer leke temizlenmemiş ise biraz daha kireç çözücü ürünü uygulayın ve tekrar ovun.
Eviye yüzeyindeki lekeler, akan sudan ortaya çıkan kireç kalıntılarının birikmesinden kaynaklanabilir veya demir parçacıklarının ve boru oksitlerinin bir sonucu olabilir. Bu nahoş lekelerin oluşmaması için her kullanımdan sonra eviyenin bir bezle kurutulması önerilir.
4- Beyaz sirke
Beyaz sirke paslanmaz çeliği temizleme ve parlatma gücüne sahiptir. Beyaz sirke ile nemlendirilmiş bir sünger alın, ardından durulamadan önce lavaboyu ovalayın. Ayrıca lavaboya kabartma tozu dökebilir, ardından üzerine beyaz sirke püskürtebilirsiniz. Birkaç dakika bekletin, ardından ılık suyla durulayın.
Pas lekesi temizliği için bir başka yöntem her evde mutlaka bulunan bulaşık deterjanıdır. Bir bardak su içerisine birkaç damla bulaşık deterjanı damlatılıp sünger yardımı ile pasın bulunduğu bölge temizlenebilir. Pas lekesinin bulunduğu yer bulaşık teli ya da fırça ile temizlenebilir.
Bir kapta su ile beyaz sirkeyi eşit oranda karıştırın. Bu karışımı bir poşet yardımıyla musluğun üzerine sarın ve birkaç saat bekletin. Sonrasında poşeti çıkarın, musluğu durulayın ve yumuşamış kireçleri bir bez veya fırça yardımıyla nazikçe temizleyin. Limon tuzu da kireç çözme özelliği taşıyan doğal bir maddedir.
Sirke, karbonat ya da limon tuzu ile birlikte kaynattığınız suyu leğene ekleyin. Su soğuyuncaya kadar temizlemek istediğiniz ürünleri bekletin. Son olarak kireçten arındırdığınız bardakları, tabakları yıkayın. İşte hepsi bu kadar!
Sirke, sert su lekeleriyle mücadele etmekte inanılmaz bir yeteneğe sahip; güvenli ve tamamen doğal bir ev temizleyicisi. Bir sprey şişesine biraz sirke dökerek su lekesi olan yüzeylere püskürttükten sonra yaklaşık 15 dakika bekleyerek birçok zemindeki lekelerden kurtulabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri