Elma sirkesi diz ağrılarının giderilmesinde de oldukça etkilidir. Alkali özelliğine bağlı olarak elma sirkesi, diz eklemlerinde biriken zararlı toksinlerin ve minerallerin giderilmesine yardımcı olmaktadır.
Anti-iltihap ve alkalin yapıcı özellikler gösterdiği için elma sirkesinin kireçlenmeye etkisi oldukça fazladır. Uzmanlar kireçlenmeyi azaltmak için elma sirkesi kürü önermektedir.
3) Elma Sirkesi – Zeytinyağı
Her evde mutlaka bulunan elma sirkesi ve zeytinyağından bir karışım hazırlayın. Elde edilen karışımı diz çevresine masaj yaparak dağıtın ve cildinizin karışımı emmesini bekleyin. Diz ağrısı yaşadığınız günlerde bir fincan sirkeli su karışımı içerek, vücudunuzdaki ağrıyı yok edebilirsiniz.
Elma sirkesinin kireçlenmeye etkisi
Anti-iltihap ve alkalin yapıcı özellikler gösterdiği için elma sirkesinin kireçlenmeye etkisi oldukça fazladır. Uzmanlar kireçlenmeyi azaltmak için elma sirkesi kürü önermektedir.
İçine temiz bir bez batırın ve ağrıyan eklem üzerine uygulayın. Bir as bandajla sabitleyin ve birkaç saat bekletin. Bunu günde 2-3 defa tekrarlayın. Elma sirkesi sağlıklı bir sindirim sistemi için gizli silahınızdır.
İlgili 38 soru bulundu
Diz kapağı ve diz ağrılarını geçirmek için özellikle eklem, kas ve kemikleri güçlendirmek gerekir. Buz torbası, bamya tohumu gibi doğal yöntemler diz ağrılarına iyi gelir. Ancak sürekli devam eden ve şiddetli ağrılar varsa uzman hekime başvurulmalıdır.
Eklemlerdeki sıvı azalmalarını engellemek için mutlaka hareketsiz yaşamdan kaçınılmalıdır. Düzenli spor ve yürüyüş ile bu rahatsızlık engellenebilir. Bu sayede sıvı kaybeden eklemlerde sıvı üretimine başlayacaktır. Ayrıca bol su tüketimi her açıdan olduğu kadar sıvı kaybında da çok önemlidir.
Ya da 2 kupa elma sirkesini banyo yaptığınız suya veya küvete ekleyiniz. Ağrıyan dizinizi bu su içinde 30 dakika kadar bekletiniz. Bu işlemi de birkaç gün boyunca her gün 1 defa tekrarlayınız.
Elma sirkesi kanda ve kemikteki iltihaplanmayı önler eğer varsa giderir. Potasyum ve kalsiyum içermesinden dolayı bacak ağrıları için de şifa olacaktır. Elma sirkesini içerek tüketebilirsiniz. Bir bardak ılık su ile 2 kaşık elma sirkesini karıştırıp gün içinde bir defa içmeniz, ağrının kesilmesi için yeterli olacaktır.
Cam bir bardak içerisine bir tatlı kaşığı tuz koyup yarıya kadar sirke doldurun. Aynı oranda su koyarak üstünü tamamlayın. Bu karışımı evinizde özellikle de görünmeyen bir köşeye koyun. 24 saatten sonra evinizdeki tüm negatif enerji bu suya çekilecek ve evinizin enerjisi temizlenecektir.
Şişkinlikler ve eklem için kullanılan yeşil çay, kireçlenmeye bağlı eklem ağrılarına iyi gelmektedir. Zencefil tüketimi, kireçlenme şişkinliklerinin dinmesini sağlamaktadır. Hem soğuk hem sıcak kompres yapmak, kireçlenmenin neden olduğu eklem ağrılarını kontrol altında tutmaktadır.
Dizin altına bir havlu rulosu, kırlent ya da yastık koyarak dizle yastığı ezmek de önemli bir egzersizdir. Ne kadar basılırsa üst kaslar o kadar sıkılaşır. Bu hareketlerle kıkırdak yapısının da geleceğe yönelik korunmasına yardımcı olmak mümkündür. Yüzme her şart altında tavsiye edilir.
Hastalık nedeniyle dizlerde oluşan şişliği tedavi etmek amacıyla hastaya lokal anestezi uygulanarak şişliğe yol açan sıvı alınır. İltihap önleyici ilaçları enjekte edilmesi ile şişlikler tedavi edilebilir.
Eğer kireçlenme ya da benzer kronik iltihaplanma rahatsızlıklarından şikayetiniz varsa, o zaman beslenme programınıza zeytinyağını mutlaka ilave etmeniz gerekir. Zeytinyağında bulunan mono doymamış yağlar, eklem iltihabı gibi rahatsızlıklara neden olan C-reaktif protein seviyesinin düşürmektedir.
Zeytinyağı aynı zamanda değerli bir Omega 3 kaynağıdır. Omega 3 yağ asitleri vücutta bulunan inflamatuar proteinleri azaltır bu sayede diz ve eklem ağrılarının azalmasına yardımcı olur.
İbrahim Saraçoğlu bu konuya çınar yaprağı ile çözüm bulmuştur. Çınar yaprağını kaynattıktan sonra suyunu içip diz ağrısından kurtulabilirsiniz. Aynı şekilde çınar yaprağının kaynamış suyu cildinize temas edecek ılıklığa ulaştığında, diz bölgesine sürüp diz ağrısı şikayetinizi sonlandırabilirsiniz.
Kantaron yağı hücre yenilenmesini sağlar. Yağın iyileştirici ve enflamasyonu azaltma etkisi vardır. Böylelikle günde 1-2 defa düzenli olarak yapılan masajın diz kapağı ağrılarını hafifletmesinde etkilidir.
Zencefil ve zerdeçal yağı: Zencefil ve zerdeçal bitkilerinden elde edilen yağlar ayrı ayrı ya da bir arada sürülebilir. Dizin ağrısını alan bu özel karışımlar kişilerin yürüme problemlerini de büyük oranda çözüm getirebilir. Buz uygulaması: Buz, dizdeki ağrının ve iltihabın azaltılmasına yardımcı olabilir.
Diz kireçlenmesinde kök hücre tedavisi ve PRP
Yakınmaların ve kireçlenmenin başlangıç döneminde basit ağrı kesici ve yangı giderici ilaçlar, fizik tedavi ve egzersiz, kilo vermek, dize yüklenmeyi azaltmak, bitkisel kökenli kıkırdak güçlendirici ilaçlar kullanılarak yakınmalar yatıştırılabilir.
Diz Kireçlenmesine Yürüyüş İyi Gelir Mi? Hareketsiz bir yaşam vücut sağlığımızı olumsuz etkiler. Bu sebeple sağlıklı bir yaşam için düzenli egzersiz yapmalıyız. Başlangıç aşamasındaki diz kireçlenmelerinde yürüyüş yapmak, diz eklemi ve çevresindeki kasları güçlendirerek olumlu etki yapacaktır.
Hyalüronik asit, eklemlerin fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için oldukça önemlidir. Hyaluronik asit düzeylerindeki azalma olduğunda diz ekleminde yağlanma azalır. Dizin hareket fonksiyonların yeniden sağlayabilmek için eklem içine kayganlaştırıcı sıvı olarak bilinen hyalüronik asit enjeksiyonu yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri