Bir hücre aralığında veya dizisinde yer alan sayı alanındaki girdilerin sayısını elde etmek için BAĞ_DEĞ_SAY işlevini kullanın. Örneğin, A1:A20 aralığında kaç tane sayı olduğunu bulmak için şu formülü girebilirsiniz: =BAĞ_DEĞ_SAY(A1:A20). Bu örnekte, aralıktaki hücrelerden beşi sayı içeriyorsa, sonuç5 olur.
Count işlevi, tek sütunlu bir tablodaki sayı içeren kayıt sayısını hesaplar. CountA işlevi, tek sütunlu bir tablodaki boş olmayan kayıt sayısını hesaplar. Bu işlev, boş metinleri ("") hesaplamaya dahil eder. CountIf işlevi, bir tabloda bulunan ve mantıksal bir formül için doğru değeri alan kayıt sayısını hesaplar.
Veri kümesindeki değerlerin sayısını döndürür.
EĞERSAY FORMÜLÜ
Verilen ölçütlere uyan bir aralık içindeki boş olmayan hücreleri sayar. ∎ Belirtilen aralıktaki değerleri belirtilen ölçütü sağlayan hücrelerin sayılmasını sağlar. Yazılışı: =Eğersay(Aralık;“Şart”) =Eğersay(A1:A10;“10”)-> A1 ile A10 arasında 10 olan değerlerin sayısını verir.
B2 ile B5 arasında yer alan ve değeri 75'e eşit olmayan hücreleri sayar. Ve işareti (&), (<>) karşılaştırma işlecini (eşit değildir) ve B4'teki değeri birleştirerek şu şekilde görünür: =EĞERSAY(B2:B5,"<>75").
İlgili 44 soru bulundu
ÇOKEĞERSAY işlevi birden çok aralıktaki hücrelere ölçütler uygular ve tüm ölçütlerin kaç kez karşılandığını sayar. Bu video, İleri düzey EĞER işlevleri adlı eğitim kursunun bir bölümüdür.
En basit biçimiyle, DÜŞEYARA işlevi şunu söyler: =DÜŞEYARA(Aramak istediğiniz şey, aramak istediğiniz yer, döndürülecek değeri içeren aralıktaki sütun numarası, Yaklaşık veya Tam eşleşme 1/DOĞRU veya 0/YANLIŞ olarak gösterilir) döndürür.
Tek şarta bağlı hesaplama yapmak için kullanılan EĞER formülü; =EĞER(Hücre Adresi ve şartı; Şart doğru ise yapılacaklar; Şart yanlış ise yapılacaklar) şeklindedir. Örneğin: A2 hücresinde 100 rakamı varsa: =EĞER(A2>=50 ; A2*0,10 ; A2*0,05) formülü aşağıdaki gibi okunur.
EĞER İşlevi, bir koşula bağlı değerleri hesaplamak için kullanılır.
Bir aralıkta hesaplanan koşullu toplamı döndürür.
Açıklama. Bir hücre veya hücre aralığındaki belirtilen sütun ve satır sayısında bir aralığın başvurusunu verir.
Bu işlev yalnızca yeni Google E-Tablolar'da kullanılabilir. Birden çok ölçüte bağlı olarak bir aralıktaki sayımı döndürür.
Bir sütundaki ayrı değerlerin sayısını sayar.
Gerçek bir soru işaretini veya yıldız işaretini bulmak isterseniz, soru işaretinin önüne bir tilde işareti (~) yazın. Örneğin, =ÇOKETOPLA(A2:A9, B2:B9, "=A*", C2:C9, "Ta?") "Ta" ile başlayan ve son harfi değişebilen adların tüm örneklerini ekler.
Excel TOPLA (SUM) Formülü:
Excel'de en çok kullanılan Toplama formülü, herhangi bir şart olmadan toplam almak için kullanılan TOPLA Formülü'dür. TOPLA formülü seçmiş olduğunuz bir aralıktaki sayısal verileri direk olarak toplar.
Açıklama. Bağımsız değişkenlerin ortalamasını (aritmetik ortalama) verir. Örneğin, A1:A20 aralık sayı içeriyorsa, = ORTALAMA(A1:A20) formülü bu sayıların ortalamasını döndürür.
Bir hesap makinesini kullanmak yerine, matematiksel bir Microsoft Excel kullanın! İki veya daha fazla sayı değerini eklemek, bölmek, çarpmak ve çıkarmak için basit formüller girebilirsiniz. Ya da Otomatik toplam özelliğini kullanarak, bir formülde el ile girilmeksizin değerleri hızlıca toplamını verebilirsiniz.
Formülün kendisini değiştirmeden formül içindeki hücre başvurusunu değiştirmek isterseniz, DOLAYLI fonksiyonunu kullanın.
Not: Excel'deki formüller her zaman eşittir işaretiyle başlar.
Excel en çok 64 farklı EĞER işlevini iç içe kullanmanıza izin verse de, bunu yapmanız pek önerilmez. Neden? Birden çok EĞER deyimini doğru oluşturmak için, çok kapsamlı düşünmek ve mantığının sonuna kadar her koşulda doğru hesaplama yapabileceğinden emin olmak gerekir.
Bu puan aralığına göre öğrencilerin harf notları belirlenecektir. Harf notlarını bulmak için iç içe kullanacağımız Eğer formülü sayısı 9'dur. 9 farklı harf notu bilgisi olduğu için 9 kez Eğer formülü kullanılacaktır.
Not: EĞERORTALAMA işlevi, bir sayı grubunun merkezinin istatistiksel dağılımdaki konumu olan merkezi eğilimi ölçer. Merkezi eğilimin en yaygın üç ölçüsü şunlardır: Ortalama aritmetik ortalamadır; bir grup sayı toplanıp, toplam bu sayıların sayısına bölünerek hesaplanır.
ÇAPRAZARA işlevi, bir aralığı ya da bir diziyi arar ve bulduğu ilk eşleşmeye karşılık gelen öğeyi verir. Eşleşme yoksa ÇAPRAZARA en yakın (yaklaşık) eşleşmeyi verebilir. *Çıkarılırsa, ÇAPRAZARA lookup_array içinde bulduğu boş hücreleri döndürür.
Bu formülü parçalayarak incelemek istersek: =İNDİS($C$3:$E$14 - ifadesi C3:E14 aralığındaki verilerde değer aradığımızı söyler. Burada hangi değeri aradığımız Kaçıncı işlevlerinden gelecek sonuca göre İndis getirecektir.
Bir veriyi belirtilen bir tablo dizisi üzerinde bulur ve istenen sütununu verir. TÜRKÇE İNGİLİZCE AÇIKLAMA = DÜŞEYARA () =VLOOKUP() Bir verinin bir diğer tablo üzerinde aranmasını ve ilgili alanlarının bulunup getirilmesini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri