Bozcaada aslında yaz aylarında da oldukça serindir. Özellikle soğuk deniziyle de nam salmıştır diyebiliriz. Ancak Eylül, Bozcaada için sıcak geçer. Sıcak su akıntıları bu mevsimde Bozcaada'dan geçerken suyu ısıtır ve ılık havada sıcak denize girebilirsiniz.
Kumsalın üstündeki yol boyunca sıralanmış restoranlar plaja ayrı bir hava katıyor. Bozcaada'da sadece beach olarak hizmet veren sadece bir tesis, Habbele koyunda bulunuyor. Bozcaada'da mayısın son haftalarından ekim ortasına kadar rahatlıkla denize girilebiliyor.
Ancak denize girmek gibi bir düşünceniz varsa yaz ayları bunun için son derece uygundur. Hatta Akdeniz iklimi etkisi altında olduğu için Bozcaada'da sezon son derece uzundur. Haziran ve Eylül ayları arasında adayı rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz.
Yaz Aylarında Bozcaada
Sadece kısıtlı ve dar bir ay aralığında değil, genelde Mayıs ila Ekim ayları arasında, Bozcaada'da rahatlıkla denize girilebiliyor ve bu yönüyle Bozcaada kesinlikle tercih edilebilir bir ada.
Mayıs ile eylül ayları arasında Bozcaada'da denize girilebilmektedir.
İlgili 31 soru bulundu
En meşhur Bozcaada yemekleri arasında; asma yaprağında sardalya, kabak çiçeği dolması, Bozcaada mantısı, piruhi, deniz börülcesi, çullama ve lipsos buğulaması bulunmaktadır. Bozcaada'nın ünlü mafiş tatlısı ise her yaş grubu tarafından beğenilmektedir.
Bozcaada'nın gezilip görülecek noktaları, doğal güzellikleri ve tarihi dokusu göz önüne alındığında, adanın keyfini çıkarmak ve tüm güzelliklerini keşfetmek için en az 2-3 gün ayırmanızı öneririm. Ancak, gezilecek yerlere olan ilgi ve zamanınızın elverişliliği doğrultusunda bu süreyi artırabilirsiniz.
Bağbozumu Festivali 2-3 Eylül 2023
Festival boyunca kale içinde konserler ve iki yarışma düzenleniyor.
Bozcaada veya eski adıyla Tenedos (Yunanca: Τένεδος Ténedhos, Latince: Tenedus), Türkiye'nin üçüncü büyük, Ege Denizi'nde ise Gökçeada'dan sonra ikinci en büyük adası ve Çanakkale ilinin nüfus bakımından en küçük ilçesidir.
Bozcaada Bağ Bozumu Festivali (2-3 Eylül 2022)
Hasat sırasında toplanan üzümler halka dağıtılacak ve adanın tüm heybetiyle gelenleri karşılayan kale içerisinde konserler ve yarışmalar düzenlenecek. Ağustos sonu - eylül başı gibi iyice olgunlaşan üzümler toplanarak şaraphanelere gidiyor.
Bozcaada aslında yaz aylarında da oldukça serindir. Özellikle soğuk deniziyle de nam salmıştır diyebiliriz. Ancak Eylül, Bozcaada için sıcak geçer. Sıcak su akıntıları bu mevsimde Bozcaada'dan geçerken suyu ısıtır ve ılık havada sıcak denize girebilirsiniz.
Eylül ayı Antalya'da tatil yapmak için ideal sıcaklıkta… Özellikle de Side'nin denizinin en güzel olduğu mevsim ise sonbahar. Burada ekim ayı ortasına kadar rahatlıkla denize girebilirsin. Eylülde Side'nin denizi daha az dalgalı ve sıcaklığı tam kıvamında oluyor.
Su sıcaklığı ile ilgili geçmiş verilerin analizi Çanakkale'de eylülde. Ortalama sıcaklık Ege Denizi'nde Çanakkale'de eylülde dır-dir 23.1°C. Özellikle sıcak bir günde, herhangi bir su kütlesindeki en rahat banyo suyudur. Bu sıcaklık aralığı, uzun süreli banyo için en uygun sıcaklık aralığı olarak kabul edilmektedir.
Oldukça popüler olan ada elbette yaz aylarında daha kalabalık. Nem oranının düşük olduğu adada ortalama hava sıcaklığı, temmuz ayında 35 dereceye kadar ulaşabiliyor. Bu yüzden bizce Bozcaada'ya ziyaret etmek için en uygun zamanlar ilkbahar ve sonbahar ayları.
Bozcaadanın en güzel plajı. Suyu çok soğuk,fazla dalga yok,çocuklu aileler için ideal bir plaj,fazla derin değil.Yiyeceklerinizide beraberinizde götürürseniz akşama kadar denize girip beraberinde piknik yapabilirsiniz.
Bozcaada'da yazlar serin ve kurak, kışlar ılık ve az yağışlı olarak geçer. Adanın tamamına yakını şaraplık üzüm bağları ile kaplıdır. Adanın 12 burnu, bu burunlar arasında da eşsiz güzellikte 11 koyu yer almaktadır.
Feribot ile yapılan yolculuklar 1 saat 20 dakika, deniz otobüsüyle ise yaklaşık 1 saat sürmektedir. Gökçeada'da 2011 yılında açılan bir havalimanı bulunmaktadır. Sivil olarak hizmete giren Gökçeada Havalimanı, tarifeli uçuşlara kapalı olduğu için yalnızca acil durumlar için istisnai olarak kullanılmaktadır.
Eski adı Tenedos olan Bozcaada'nın bu adı, mitolojik bir öyküyle açıklanır. Tarihin her döneminde cazibe merkezi olan Bozcaada, Fatih Sultan Mehmed zamanında 1455-56'da Osmanlı topraklarına katılmıştır. 1912 Balkan Harbi yenilgisinin ardından Yunanistan'ın kontrolüne geçmiştir.
Bozcaada arabasız gezilir mi? Evet Bozcaada'yı arabasız gezebilirsiniz.
Hristiyanlık öncesinde tüm Anadolu tapınaklarından yayılan bir şenlik bilinmekteydi. Eylül ayı geldiğinde her bölgede bir neşe ve eğlence söz konusuydu. Bu eğlencelerin kaynağı dalından toplanan üzümlerdi. Bu duruma Yunan döneminde de “bağ bozumu” denilirdi.
8-9-10 Eylül 2023 tarihlerinde Paribu ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan Bozcaada Caz Festivali'nin bu yılki teması ''Oyun''.
Yerel halkın tarihine, kültürüne ve bağcılık geleneğine olan bağlılığını kutlamak amacıyla düzenlenen bu etkinlik, yerel ekonomiye katkı sağlamanın yanı sıra turistlerin de bölgeye ilgilerini çekmektedir.. 50.Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu Festivali 9-10 Eylül 2022 tarihlerinde Ürgüp´te yapılacaktır.
Bozcaada'ya günübirlik gelmek oldukça yanlış olur. Zaman varsa en az 1 hafta kalınmalıdır.
Hızlı Feribot
Araba kullananlar İstanbul-Bozcaada arasında gidip gelirken Yenikapı - Bandırma hızlı feribotlarını da kullanabilir. Hergün sabah ve akşam saatlerinde yapılan seferlerde yolculuk ortalama 2 saat sürüyor.
BOZCAADA İÇİNDE ULAŞIM
Adanın yolları oldukça düzgün olup asfalt kaplıdır. Arabayla tüm adayı dolaşmak yarım saati bulmaz. Eğer arabanız yoksa kalenin önünden yaz dönemi boyunca kalkan minibüsleri kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri