Saat 16.00- 18.00 arası zihni canlılığın geri döndüğü saatlerdir. Bilgilerin kısa süreli hafızadan uzun süreli hafızaya almak istediğiniz konuları çalışmak için ideal zaman aralığıdır.
Araştırma sonuçları; öğrencilerin kelimeleri, uyku öncesi ezberlemeye çalıştıklarında daha kolayca öğrendiklerini gösteriyordu. Yani uykuya dalmadan hemen önce yapacağınız kısa bir ezber çalışması bile başarılı olmanızı sağlıyor.
Beyin: Sabah saat 10.00-12.00 arasında mental performansımızın en iyi olduğu dönem ve saat 12.00 ile 14.00 arası problem çözme gibi yüksek beyin fonksiyonlarının en iyi olduğu dönem.
Ezber yaparken hafif sesli okumaya özen gösterilir. Sesli çalışıldığında kulaklardan da yardım alınmış olur. Böylece ezberleme sürecine daha çok duyu organlarının desteği sağlanmış olacaktır. Görerek, okuyarak ve duyarak ezberlemek, süreci hızlandırdığı gibi hafızaya kaydı da sağlamlaştırır.
İlgili 33 soru bulundu
GÜN: (Kursta Öğleye kadar, Kurstan Sonra evde)
Böyle bir çalışmada 1 sayfa, 45 dakika sürer.
İşte bunun için ezber yapmak için zihninizin dinç olacağı sabahın erken saatlerini tercih etmelisiniz. Ve gece yatmadan önce sabahleyin ezberlediğiniz ve gün içinde tekrar ettiğiniz bilgileri gözden geçirmelisiniz. Böylece aklınızda kalmasını istediğiniz bilgilerin kalıcılığı % 20 ila 30 oranında artacaktır.
Sözel derslerde ezber yapmak için kendimizi kasmak durumundayız. Sadece okuyarak ezber yapamıyorsanız mutlaka 3-5 defa yazmayı deneyin çok daha çabuk ezber yaptığınızı göreceksiniz.
YENİ ŞEYLER ÖĞRENMENİ KOLAYLAŞTIRIR VE ÜRETKENLİĞİNİ ARTTIRIR. HADİ EZBERLE! Ezber yaparken beynimiz yeni gelen bilgileri kaydetmek için bir “çalışma belleği” oluşturuyor. Bilim adamları, bu çalışma belleğini yeni ezberlerle dolduranların matematikte ve okuduğunu anlama becerilerinde daha iyi olduklarını söylüyor.
19.00-22.00 Arası Üçüncü Periyot Verimli Ders Çalışma Saatleri. Saat 19.00'da başlayan bu periyot yaklaşık 3 saat kadar sürer. Bu zaman diliminde gün içinde öğrendiklerinizi tekrar edebilirsiniz. Bu sayede öğrendiklerinizin pek çoğu kalıcı belleğe atılabilir.
7:30-11:00 = Hormonların en çok salgılandığı (kortizon) zamandır. Düşünme açısından yorucu olan matematik ve fen çalışılması önerilir. 16:00-18:00 = Zihin canlılığının geri döndüğü saatlerdir. Bilgilerin kısa süreli hafızadan uzun süreli hafızaya almak istediğiniz kouları çalışmak için idealdir.
Beyninizin en aktif olduğu saatler sabah 09.00 ile 11.30 arasıdır. Yüksek kortizol hormonu nedeniyle sabahki dikkat seviyeniz ve stresle baş etme beceriniz daha yüksektir. Önemli toplantılarınızı, sınavlarınızı ve buluşmalarınızı sabah saatlerine ayarlayın.
Değerli kardeşimiz, Unutkanlıktan kurtulmak ve zekânın açılması için bu dua okunur: "Bismillâhirrahmânirrahîm, Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün(1). İyyâke na'büdü ve iyyâkenesta'în.
Kişiler mutlaka cümleleri veya kelimeyi tekrar ederek kafasına yerleştirmelidir. Ezber yapabilmenin tek püf noktası sürekli olarak tekrar etmek ve aynı yazıyı çalışmaktır. Özellikle ders çalışan bireyler, yapacakları tekrarlarla çalıştığı konuları unutmayacak ve akılda kalacaktır.
Çalışırken akılda kalması gereken notların altını kalın mavi kalemle çizmek okunan şeylerin akılda kalmasını kolaylaştırır. Dünyada neden mavi renkli kalemlerin tercih edildiğini sanırım birçok kimse düşünmemiştir. Mavi kalemle yazılan yazılar hafızada daha çabuk ve kalıcı olarak yer almaktadır.
Daha çok sahnedeki ağlama başlamasından birkaç sahne sonrasında kullanılıyor. Gözyaşı çubuğu, mentol ve kafur özleri içeren ruj benzeri bir alettir. Gözyaşı çubuğunu cilde uyguladığınızda (gözün yaklaşık 15 mm altına), kafur buharlarının göze gelmesiyle gerçek gözyaşı üretilmesi sağlanır.
Dizi setlerinde; günlük çalışma süresi en fazla 12 saat, haftalık çalışma süresi en fazla 72 saattir. Özel yapım şartları gözetilerek ve ekibin onayı alınarak, günlük çalışma saati üzerine en fazla 4 saat koyulmak şartıyla yeniden düzenlenebilir.
Kolay ezberleme tekniklerinden ilki her ayeti belirlenen sayıda yazarak ezber yapmaktır. Yani Ayetel Kürsi'yi parça parça örneğin her bir ayetini 10 kez yazarak ezberlenebilir. Ayetel Kürsi, internet ya da uygulamalar üzerinden sesli açılarak sürekli dinleme yöntemi ile ezberlenebilir.
1'den başlayarak her gün 2'ler, 3'ler, 4'ler şeklinde çalışarak, çarpım tablosu yazılarak ve konuşarak okunmalıdır. Son aşamada ise, çarpım tablosu toplu olarak yazılır veokunur. Ne kadar fazla tekrar edilir ise, öğrenci o kadar hızlı kavrar ve böylece, beyin kolay bir şekilde öğrenmiş olacaktır.
Ezberlenen bilgiler gerçekten daha kolay unutulur. Çünkü ezber yapıldığı zaman hafızada, örneğin sözel bir bilginin belki de şekilsel bir kopyası oluşturulur. Ezberlenen bilgiler gerçekten daha kolay unutulur. Çünkü ezber yapıldığı zaman hafızada, örneğin sözel bir bilginin belki de şekilsel bir kopyası oluşturulur.
Yani bilgilerin bir süreliğine hafızanda kalmasını sağlar. Bunun yanı sıra sınavlara çalışırken bilgileri hızlı bir şekilde hatırlamana yardımcı olur. Ayrıca matematik veya mantık gerektiren bir konuda temel bilgileri hatırlamak için ezber yapman gerekebilir. Ezber yapmak ayrıca zeka geliştiren bir durumdur.
Tavsiyemiz yine de tüm öğrenciler bunu sevmese de en verimli saatler ders çalışmak için sabah saatleri olacaktır. Öğrenciler sabah güneş doğmadan kalkıp okula gideceği saate kadar ders çalıştığında çok büyük avantajlar sağlayabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri