F-1 Öğrenci Vizesine Nasıl Başvurulur? F-1 Öğrenci Vizesi için Türkiye'de ABD Konsolosluklarına başvuru yapmak gerekmektedir. F-1 Öğrenci Vizesine başvuru yapmak için dosyanızda bulunması gereken en önemli belge I-20 Belgesidir. I-20 formu Amerika'da eğitim alacağınız kurum tarafından doldurularak gönderilir.
Eğitim ücreti dışında 350 Dolar X 12 Hafta= 4.200 Dolar öğrencinin veya öğrenciye sponsor olan yakınının hesabında bulunmalıdır. Gerekli bu finansal dökümanlar sağlanmadan I-20 formunun düzenlenmesi mümkün değildir. I-20 formu en az pasaport kadar hayati öneme sahip bir belgedir.
Bir "akademik" eğitim, dil kursu veya mesleki bir programa kayıtlı olmanız gerekir. Okulunuz, Öğrenci ve Değişim Ziyaretçileri Programı (SEVP) ile Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza tarafından onaylanmalıdır. Kurumda tam zamanlı öğrenci olarak kayıtlı olmalısınız.
Öğrenci vizesi yani F 1 vize başvuru ücretleri 260 dolardır. Bu ücretin 160 doları konsolosluk harcı 100 doları vize danışmanlık ücretidir.
F1 Vizesinin geçerlilik süresi 5 yıldır. Yalnız alacağınız vize türü bu süre boyunca girip çıkma hakkı vermemektedir. Eğer eğitiminiz sürüyorsa ve ülke dışına çıkacaksanız 60 gün içerisinde geçerli I-20 belgeniz ülke tekrar Amerika'ya giriş yapabilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
J1 vizesi başvurularında, Amerika'ya çalışmak için giden bir öğrenci Amerika vize mülakatını İngilizce olarak yapmak durumundadır. J1 vizesi dışında, İngilizce dil okuluna veya üniversitelerin İngilizce hazırlık sınıflarına giden öğrenciler hariç, tüm F1 öğrenci vizesi adayları mülakatı İngilizce yapmak durumundadır.
Amerika öğrenci vizesi almak zor mu sorusu, Amerika'da eğitim almak isteyen tüm öğrencilerin aklını kurcalayan ilk sorudur. Başvuru adımlarını iyi takip eden ve bu adımları hatasız ve eksiksiz tamamlayan her başvuru sahibi için Amerika öğrenci vizesi almak kolaydır.
J1 öğrenci statüsündeki öğrenciler F1 vizesi ile benzer şekilde çalışma iznine sahip olurlar. Öğrenciler okulun belirlediği şartlar dahilinde ve F1 vizesinde belirtilen kısıtlamaların geçerli olduğu koşullarda öğrenim süresince çalışabilir.
ABD'ye giriş çıkış yapabilmek için ise vizenizin üzerinde belirtilen süre bitmişse tekrar vize almanız gerekir. F-1 Öğrenci Vizesi, eğitim bittikten sonraki 60 güne kadar geçerlidir.
F-1 vizesi sahiplerinin eş ve çocukları: F-1 vize sahiplerinin eşleri ve çocuklarına verilen vize turu F-2'dir. Bu vizeye sahip eşler tam zamanlı okula gidemezler. F-2 vizeli çocuklar ise 21 yaşına kadar okula gitme hakkına sahiptirler. 21 yaşından sonra kendileri adına F-1 vizesine başvurmaları gerekir.
Öğrenci vizesine başvuru yapan birçok kişinin vizesi genelde reddediliyor. Bu vize işlemleri sırasında yaşı çok ileri kişilerin dil eğitimi almak için başvuru yapması ya da öğrencilerin sponsor göstermeden vize işlemi yapmak istemesi ret almalarına neden oluyor.
Öğrenci I-20 formundaki üniversite başlama tarihinden en erken 120 gün öncesinde F1 Amerika vizesi başvurusu yapılabilir.
Sadece yasal veliniz ve 1. dereceden akrabalarınız size sponsor olabilir. Birinci dereceden akrabalar; anne, baba, eş ve çocuklarınızı kapsar. Birinci dereceden akrabanın var olmadığı durumlarda, gerekli belgelerle beraber yasal velinizi sponsor olarak gösterebilirsiniz.
Başvuru sahibinin öğrenci vizesine uygun profilde olması ve ülkesiyle olan bağlarını belgeleyebilir olması durumunda Amerika öğrenci vizesini almak zor değildir. Öğrenci vizesine başvuracak kişinin yeni mezun olması veya kendi ülkesinde öğrenci olması öğrenci vizesine başvuru yapacak kişiler için bir avantajdır.
Evet, yerel DMV (Motorlu Taşıtlar Departmanı) ofisinde bir ehliyet veya ehliyetsiz kimlik alabilirsiniz. I-20, pasaport, F-1 vizesi, I-94'ün kopyasını, adres kanıtı, Sosyal Güvenlik Numaranızın uygun olmadığını gösteren mektubu ve okula kayıt kanıtınızı hazırlamanız gerekir.
F vizesi, öğrencilere verilen bir göçmen olmayan vize türüdür. F1 öğrenciler için olup, F2 vizesi ise F1 vizesine sahip kişilerin eşleri ve 21 yaş altı bekar çocukları, diğer bir ifadeyle kendisine bağımlı kişiler içindir.
Öğrenci vizesi, turistik vize gibi başvurularda başvuru sahibinin 18 yaşından küçük olması ve yalnız seyahat edecek olması durumunda muvafakatname sunulması zorunluluğu bulunmaktadır.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Yani İngilizce bilmeniz vize alırken işinizi kolaylaştırır tabii ki fakat İngilizce bilmeyenler kesinlikle vize alamaz diye bir durum kesinlikle yok. Tüm bu süreçleri kolaylaştırmak ve hatta uğraşmamak için danışmanlık şirketleri de yanınızda.
Abd F1 vizesinin süresi 5 yıldır ancak burada önemli birkaç nokta bulunmaktadır. Bunlardan biri bu vizeyi alsanız bile ülkeye ancak eğitim süresinize 30 gün kala giriş yapabilme hakkına sahip olmanızdır. Bir diğer önemli bilgi ise bu vize ile ülkeye sürekli giriş çıkış yapamazsınız.
USCIS'in F-1 Amerika öğrenci vizesi başvurusunun onaylaması 6-12 ay arasında sürebilir ve bu süre zarfında uygun yasal statüyü korumanız gerektiğini unutmayın. ABD'de ikamet eden ve geçerli bir göçmen olmayan statüye sahip olan yabancı öğrenciler, F-1 statüsüne geçiş için başvuruda bulunmalıdır.
Size sorulacak sorular genel olarak öğrenciliğiniz ile alakalı olacaktır. Okulunuz, sınıfınız, bölümünüz ve ortalamanız gibi. Sorulan sorulara kısa cevaplar vermenizde fayda vardır. Bunun yanında programa neden katıldığınız, nereye gideceğiniz, ne iş yapacağınız, anne ve babanızın işi ile ilgili sorular da sorulabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri