VDSL modem, VDSL altyapısını destekleyen modem türüdür. VDSL ile 300 metreye kadar 55 mbps hıza, 1500 metreye kadar da 13 mbps hıza erişmek mümkündür. Bugünkü VDSL bağlantı teknolojisini karşılamak üzere çeşitli teknik özellikte modemler piyasada bulunmaktadır.
VDSL (Very-high-bitrate Digital Subscriber Line), ADSL'den çok daha yüksek hızlara (5 kat daha fazla download ve 10 kat daha fazla upload) olanak verir. Sinyalin güçlü olarak aktarılabildiği noktalarda 100 Mbps'e kadar hıza ulaşılabilir.
VDSL VDSL2 farklı, VDSL2 teknolojisinin daha yüksek bir bant sunmasından kaynaklanıyor. VDSL2 kullanılarak 250 Mbps hıza ulaşılabiliyor. VDSL kullanılarak ise 100 Mbps hızla aktarım yapılabiliyor.
VDSL teknolojisi de sahip olduğu özellikler ile bu beklentiyi eksiksiz şekilde karşılayabiliyor. VDSL ile 100 Mbps hıza kolaylıkla ulaşılabiliyor.
VDSL; iletişim, haberleşme, oyun ve eğlence gibi birçok farklı alanda hızlı veri iletimi sağlıyor. VDSL'in sunduğu internet kalitesi, santrale yaklaştıkça artıyor. Uygun altyapı sayesinde, VDSL teknolojisi ile 150 Mbps'e hıza kadar internete ulaşılabiliyor.
İlgili 23 soru bulundu
“Ev internet hızı kaç olmalı?” sorusu pek çok kişi tarafından araştırılıyor. 24 Mbps internet hızı, ev interneti için oldukça iyi bir alternatif. 24 Mbps hız ile yüksek hızda upload ve download yapabilir, videoları Ultra HD görüntü kalitesinde izleyebilirsiniz.
VDSL modem, VDSL altyapısını destekleyen modem türüdür. VDSL ile 300 metreye kadar 55 mbps hıza, 1500 metreye kadar da 13 mbps hıza erişmek mümkündür.
300Mbps kablosuz hıza ulaşabilen modem, VDSL2 üzerinden 100Mbps geniş bant hıza sahip. En yeni VDSL standardı olan VDSL2 desteği olan ürün, VDSL/ADSL ya da Ethernet WAN (EWAN) bağlantıları sayesinde kullanıcılara farklı internet bağlantılarında esneklik sağlıyor.
VDSL modemler fiber interneti desteklemez.
Eğer sorgulamanız sonucunda adresinizde 35 Mbps ve üzeri hızlarda hizmet çıktıysa sizin orada VDSL hizmeti var demektir. VDSL'e geçmek için VDSL destekli bir modeme ihtiyacınız var. Modeminizi geçiş işlemleriniz tamamlandığında almanızı öneririz.
VDSL, çok yüksek hızlı Dijital Abone Hattı anlamına gelir. Bu teknoloji, internet sinyalini iletmek için aynı dijital abone hattını kullanır. VDSL İnternet uygulamaları kullanıcılarına daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunar.
Hem simetrik hem asimetrik olarak imkân tanıyor, ve 30 MHz kapasitelik bir kablo üzerinde 200 Mbit/s'ye kadar bant sağlayabiliyor. VDSL2'nin verebileceği hız çok hızlıca mesafeyle iniyor. Kaynakta teoride 250 Mbit/s olabilirken, 500m mesafeyle 100 Mbit/s'ye kadar düşüyor, ve 1 km mesafede 50 Mbit/s'ye düşüyor.
Birçok nedenden dolayı internet bağlantınızın ve modeminizin VDSL olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. Bunu anlamanın en kolay yolu ise internet hız testi uygulamak. İnternet hız testi yaptığınızda toplam hızınız 20 Mbps seviyesinin üzerinde çıkıyorsa, evinizde bir VDSL bağlantısı olduğunu söyleyebiliyoruz.
İnternet hızı testinde sonuç, 20 Mbps internet hızından daha yüksek çıkıyor ise VDSL aracı vardır. Eğer belirtilen değerden daha düşük sonuç çıkıyor ise ADSL aracı vardır.
VDSL, yüksek hızlı erişim için kullanıcıların gereksinimlerini karşılar. VDSL, düşük iletim gücü sağlar, bu nedenle daha az karışma olur. VDSL hem asimetrik hem de simetrik iletim sağlar. VDSL, ADSL'nin aksine 0.138 MHz ila 12 MHz arasındaki frekans bantlarında dijital sinyaller iletir.
@Salvador01 Şu an aldığınız hız 16 Mbps ve altı ise ADSL üstü ise VDSL kullanıyorsunuz.
Bunun için de VDSL modeminizi köprü moduna alıp OpenWrt destekli bir router alıp OpenWrt kurup SQM'i açtıktan sonra aldığınız router cihazını ana dağıtıcı cihaz olarak kullanmanız gerekebilir. Bufferbloat sorununu çözdükten sonra artık rahatlıkla yayın açabilirsiniz.
VDSL internet, bakır kablo altyapısını kullanır.
Evet. Yalın İnternet Fiber / ADSL / VDSL İnternet hizmetinden faydalanarak, telefon aboneliği olmadan internet müşterisi olabilirsiniz.
Evet burada ise vdsl modemin 2.4 ghz bandından yayın yaptığı ağı görmekteyiz.
VDSL modem, ADSL modeme göre daha hızlı ve daha gelişmiş durumdadır. Güçlü sinyali sayesinde kolay aktarım yapar. Aktarım yaptığı yerlere 100 Mbps'ye kadar hızlı bir ulaşım sağlar. VDSL modem özelliklerinden biri de 300 metreye kadar 55 Mbps hıza ulaşması ve 1500 metreye kadar ise 13 Mbps hıza erişebilmesidir.
Modem Sinyal Gücü
Bir Wi-Fi ağına bağlı olduğunuzu gösteren simge üzerinden bağlantı gücünüzü yani sinyal seviyenizi öğrenebilirsiniz. Bağlantı seviyesi, genellikle 4 ya da 5 çubuklu bir grafikle gösterilir. Sinyal gücü ölçümleri dBm ile ifade edilir ve negatif rakamla yazılır.
VDSL ise (Very-high-bitrate Digital Subscriber Line), ADSL'den çok daha yüksek hızlara olanak verir. Sinyalin güçlü olarak aktarılabildiği noktalarda 100 Mbps'e kadar hıza ulaşılabilir.
O hâlde 50 Mbps internet hızı tam size göre: Çok sık ve büyük hacimli dosyaları indirmek için tercih etmeniz gereken temel bağlantı hızı 50 Mbps'dir. Bunun dışında kesintisiz çevrim içi oyun serüvenleri yaşamanızı sağladığı gibi, diğer bağlantı hızlarının sunduğu her şeyi eksiksiz biçimde destekleyebilir.
VDSL hizmeti alabilmeniz için oturduğunuz sokakta VDSL altyapısının olması gerekir. Eğer ADSL altyapısı varsa ancak ADSL modem ile internet hizmeti alabilirsiniz. Bu hatta VDSL modem takarsanız VDSL internet hizmeti almanız mümkün değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri