Bir ürünün üretimdeki ilk basamaktan, nihai tüketiciye ulaştırıldığı son ana kadar gerçekleştirilen tüm işlemlerin geneline lojistik adı verilir. Depolama, nakliye, paketleme, gümrükleme ve dağıtım gibi işlemlerin tamamı lojistik kavramının içinde yer alır.
Lojistik elemanları, stok yönetim işlemleri kapsamında stokların takibi ve stok yönetimine dair görevlere sahiptir. Günlük depolama faaliyetlerini düzenleyip stok miktarını takip eden lojistik elemanı; mal kabul, düzenleme, paketleme, sevkiyat, iade işlemlerini de ilgili prosedürlere göre gerçekleştirmekten sorumludur.
Lojistik gerçekten zor bir iş. Her türlü aksiliğe, soruna, riske, probleme, zorluğa rağmen yine de lojistik işini yapıyoruz. Tüm olumsuzluğuna rağmen öyle güzel yanları var ki; yapanlar bırakamıyor. Yeni iş yapmak isteyenler de sektöre girmeye çalışıyorlar.
Ulaştırma ve Lojistik Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Ulaştırma ve Lojistik, üniversitelerde “Uygulamalı Bilimler” ve “Ulaştırma ve Lojistik” fakültelerinde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür.
Bu hali ile lojistik, tedarik zincirinin önemli kollarından biridir. Yaptığı iş itibari ile de tedariğin kalbidir demek yanlış olmaz. Üretim sektöründe üretim ihtiyaçlarının tedariği ile başlayan lojistik süreci, bitmiş ürünlerin son kullanıcıya ulaştırılması ile son bulur.
İlgili 18 soru bulundu
Lojistiğin kadınlar için daha uygun bir meslek olduğuna dikkat çeken Alışan 'Kadınlar planlama konusunda daha iyiler ve lojistikte de en önemli konu planlamadır, kadınların risk algısı daha yüksektir, kadınlar daha duyarlıdır, daha yaratıcıdır, organizasyon yetenekleri güçlüdür, bu nedenle bu mesleğe erkeklerden daha ...
Lojistik Uzmanı Ne Demek? Lojistik uzmanı; görev aldığı firmanın gönderilerini takip eden, depo faaliyetlerini koordine eden, tedarikçiler ile iletişim kuran, nakliye şirketleriyle iş birliği yapan ve iyileştirme önerileri sunan kişidir.
Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümünün eğitim-öğretim dili %30 İngilizce'dir ve bir yıl İngilizce hazırlık sınıfı zorunludur.
01.08.2023Türk taşımacılık ve lojistik sektörü son 10 yılda önemli bir büyüme ve gelişme kaydetti. Türkiye uluslararası lojistik üs olma yolunda hızla ilerliyor ve buna bağlı olarak sektörün iyi yetişmiş, nitelikli insan gücüne ihtiyacı artıyor.
Lojistik; ithalat ve ihracat kapsamında ülkelerin ekonomilerine doğrudan katkı sağladığı için de oldukça önem taşıyor. Bütün bu durumlar göz önüne alındığında, büyüyen bir pazar olması nedeniyle uluslararası lojistik ve ticaret hem bugünün hem de geleceğin meslekleri arasında sarsılmaz yerini alıyor.
İş dünyasında, lojistik tedarikçiden son kullanıcıya uzanan (tedarik zinciri) bir akış içinde; içe veya dışa ya da her ikisine odaklı olabilir. Lojistik yönetiminin ana fonksiyonları, satınalma, taşıma, depolama, envanter girişi, doğru bilgi akışının sağlanması ve bu aktivitelerin organize edilmesi ve planlanmasıdır.
Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Lojistik Elemanı kurs programını bitiren bireylerin depo yönetimi yapma, temel lojistik işlemlerini gerçekleştirme, dağıtım işlemlerini yapma, taşıma modelleri işlemlerini yapma, gümrük işlemlerini yapma, lojistik satın alma işlemleri ile ilgili bilgi ve beceri sahibi olması ...
eleman.net verilerine göre, Depo Elemanı 2023 yılında ortalama 19.300 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Depo Elemanı , Ocak 2023 yılında ortalama 15.180 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 9.372 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Doğru ürünü, doğru teknolojiyle, doğru koşulda, doğru yerde, doğru zamanda, doğru müşteriye ve doğru fiyatla ulaştırmak lojistiğin güncellenen 7 doğrusunu oluşturuyor.
Lojistik operasyon elemanı ya da operasyon sorumlusu genellikle sahada görev alır. Görevi gereğince araçların boşaltması, yüklenmesi, depolama gibi saha çalışmalarını yürütür. Lojistik operasyon elemanı, teslimat işlemlerden sorumludur.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayınlanan “Ağır ve Tehlikeli İşler Yönetmeliği” ve “İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin Tehlike Sınıfları Listesi Tebliği”ne göre nakliye ve depolama, ağır ve tehlikeli iş sayılmaktadır.
PTT ve lojistik sektörünün genişliği ve sürekliliği bu alanda yetişmiş nitelikli elemanlara olan ihtiyacın devam edeceğini göstermektedir. Bütün bunlara istinaden bölüm mezunları PTT Genel Müdürlüğü ve taşra teşkilatlarına KPSS ile atanıp çalışabilirler.
Bölüm Mezunu Ne İş Yapar? Bölümden mezun olan öğrenciler, lojistik hizmet satışı ve pazarlaması, depo yönetimi, stok ve envanter yönetimi, satınalma ve tedarik planlaması, gümrükleme, dağıtım planlaması, tedarik zinciri planlaması ve yönetimi işlerini yaparak verimliliği ve etkinliği arttırmayı amaçlarlar.
Lojistik bölümü, 2 yıllık bir bölümdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri