Fan müşürü arızası belirtileri motor sıcaklığı üzerinden kolay bir şekilde anlaşılabilir. Bu durumda genel olarak fana elektrik gidip gitmediği kontrol edilmelidir. Sağlıklı bir şekilde elektrik ulaşması halinde, elektrik vererek fanın çalışıp çalışmadığı kontrol edilir.
Fan Müşürü Arıza Belirtileri; Arızalı müşür her an fanın çalışmasını durdurup aracın hararet yapmasına sebep olabilir. Müşür arızası bazı durumlarda hararet göstergesindeki bozukluk dışında rölanti dalgalanması ve yakıt tüketimindeki artış problemleriyle de kendini gösterebilmektedir.
Hararet müşürü arızasını aşağıdaki belirtilerden anlayabilirsiniz: Hararet göstergesinin çalışmaması, Hararet göstergesinin yanlış değerleri göstermesi, Araba ısındığında göstergede yer alan motor sıcaklığının fazla düşük göstermesi.
Hararet müşüründe bir arıza oluşması durumunda panele iletilen verilerde hata oluşacak ve motor yeterli ateşlemeyi sağlayamayacaktır. Bu oldukça önemli bir durumdur; çünkü ateşlemenin istenilen şekilde sağlanamaması halinde aracınızda teklemeler ve gaz yeme problemleri oluşabilecektir.
İlgili 25 soru bulundu
Test, bir fan yardımı ile yapılır. Önce mahal içi basınçlandırılır, sonra mahaldeki hava emiş yapılarak ortam dışına yollanır. Oda içindeki ve fan içerisinden geçen hava basıncı çok hassas ölçüm yapan dijital manometre yardımı ile ölçülür.
Fan müşürü de genellikle 92 derecede fanı açar ve 87 dereceye düştüğünde fanı kapatır. Dolayısıyla aracın ihtiyacı olan 90 derecede ısıyı tutmaya çalışır.
Aslında hararet müşürü çok önemli bir parça olsa da hararet müşürünün aracın çalışmasına herhangi bir etkisi yoktur.
Hararet müşürü, motor suyunun sıcaklığını sürücü panelinde yer alan hararet göstergesine iletmektedir. Motordan direkt olarak gelen bilgi dâhilinde sıcaklık durumuna göre panel üzerinde göstermektedir. Bu noktada sürücünün paneli iyi okuması gerekmektedir.
Araba araba fan açıyor ama hararet düşmüyor aksine yükseliyor ise fan çalıştığı halde hararet neden yükselir detaylı olarak açıklanmıştır.
Araçların hararet yapmasına soğutma suyunun kaynama noktasını geçerek aşırı ısınması sebep olur. Hararet 2 çeşittir. Aracınız da hararet olmadığı halde göstergeniz de aracın hararet yaptığı gözüküyor ise biz buna yalancı hararet diyoruz.
1-Aracınızla hareket halinde iken hararet göstergesi aşağı doğru düşüp motorun gereğinden fazla soğuduğunu gösteriyorsa termostat kesinlikle arızalı demektir. 2-Aracınız çalıştığında çok geç ısınıyorsa termostat arızalı demektir.
Hararet müşürü denilen parça bozuksa yanlış ölçüm yapabilmektedir. Bu yanlış ölçüm de radyatör fanının devreye girmesini engellemektedir. Böylece yokuşta arabada hararet artmaktadır. Soğutma suyu yetersiz ve soğutma fanı da çalışmıyorsa araba yokuşta hararet yapar.
Fan müşürü arızası belirtileri motor sıcaklığı üzerinden kolay bir şekilde anlaşılabilir. Bu durumda genel olarak fana elektrik gidip gitmediği kontrol edilmelidir. Sağlıklı bir şekilde elektrik ulaşması halinde, elektrik vererek fanın çalışıp çalışmadığı kontrol edilir.
Aracın fan müşürü arıza yaptığında araç ısındığını anlayamaz ve fanı çalıştırmaz. Fan çalışmazsa araç îsınmaya devam eder ve hararet yapar. Aynı şekilde aracın fan motorunda sorun varsa müşür emir verdiğinde bile fan motoru bozuk olduğu için çalışmayacak ve araç soğuyamayarak hararet yapacaktır.
Yazlık müşür kaç derecede fan açar diye soracak olursak 70-80 dereceye ulaşınca fan açar. Kışlık müşür kaç derecede fan açar sorusunun cevabı ise 100-105 derece civarlarıdır.
Motorun çok sıcak çalıştırılması motoru çekişten düşürür. Motor çok sıcakken radyatöre soğuk su konursa silindir kapağı ve blok çatlayabilir. Çok sıcak bir motorda radyatör kapağı ıslak bir bezle tutulup hafifçe gevşetilir ve buhar tamamen atılınca radyatör kapağı açılır.
Aracınızdaki hararet seviyesi en fazla 90 olmalıdır. Isının 100'e yaklaşması ve 100'ü geçmesi, tehlike olarak değerlendirilir. Genellikle araçlar 90'dan sonraki hararet seviyesi kırmızı renkte gösterilmektedir.
Hararet müşüründe bir arıza oluşması durumunda panele iletilen verilerde hata oluşacak ve motor yeterli ateşlemeyi sağlayamayacaktır. Bu oldukça önemli bir durumdur; çünkü ateşlemenin istenilen şekilde sağlanamaması halinde aracınızda teklemeler ve gaz yeme problemleri oluşabilmektedir.
Motorun hararet yapmasının ilk nedeni araçların içerisinde bulunan soğutma sıvısının azalmasından kaynaklanır. Motor çalıştıkça motoru soğutmak için araçlarda soğutma sıvısı vardır ve motoru soğutmakla görevlidir. Bu sıvı azaldığında motor hararet yapabilir. Soğutma fanı bozulunca motor hararet yapabilir.
Araç hararet yaptığında ön panelde bulunan uyarıcı bir ışık yanar. Güvenli bir sürüş için ön panelde bulunan hararet göstergesinin 90'ı geçmemesi gerekir. Eğer bu sayı 90'dan fazla ise ve hararet lambası yanmışsa bu araç motorunun fazla ısındığını gösterir.
antifiriz dereceside sulandırılarak 30 dereceyi geçmemeli. göstergeden yanlış gösteriyor. araç soğutma sıvısında ısı yükselmesi olmuyor. "gerekirse" kesinlikle orijinal hararet müşürü takılmalı altına çift pul takılmalı . antifiriz dereceside sulandırılarak 30 dereceyi geçmemeli.
Hararet Göstergesi Kaçta Olmalıdır? Aracın hararet göstergesi normal bir ısınmada sabit olarak 85 ile 90 aralığında olmalıdır. Trafiğin yoğun olduğu zamanlarda bu değer 100 dereceyi bulabilmektedir.
Klima Fan Motoru yada Araba fan motoru neden ses yapar sorusunun cevabı genelde yağ kir oksitlenme nedeni ile dönüş direncidir. Bu direnci ortadan kaldırarmak için ise yağlama yaparak radyatör fanı sesli çalışıyor sorununuzu kolayca çözebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri