Eczacı olmak için üniversitelerin 5 yıllık Eczacılık bölümünden mezun olmak gerekiyor.
Eczacı olmak için üniversitelerin beş yıllık eğitim veren Eczacılık Fakültelerinden lisans derecesi ile mezun olma şartı aranmaktadır.
Herhangi bir eczanede çalışmak için ilköğretim mezunu olmanız yeterlidir. Tabi ki sadece lise mezunu olmak yeterli değil, aynı zamanda eczacı kalfası kurslarından yararlanarak belge almanız gerekir.
Eczacılık Fakültesi, aynı isimli fakülte kapsamında eğitimi verilmekte olan 5 yıllık lisans bölümüdür. Eczacılık Sayısal puan türünden elde edilen sonuca göre tercih edilir.
Eczacı olmak için 5 yıl eğitim alınmalıdır. Kamuda eczacı olmak isteyen kişilerin ise Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen kuraya katılması gerekir. Bu kurada kişinin seçilip seçilmeyeceği net olmadığı için devlette eczacı olmak isteyen kişiler için gereken süre uzamaktadır.
İlgili 42 soru bulundu
Sonuç olarak, eczacı olmak için öncelikle Eczacılık bölümünü tamamlamak gerekiyor. Eczacılık mesleğini icra etmek için gereken diğer koşullar hakkında ise, meslek kanununu incelemeniz faydalı olacaktır.
Eczacılık, derslerden de anlayacağınız üzere kimya ağırlıklı ve zor bir bölümdür. Sevmeyerek beş yıl okunabilecek bir bölüm değil. Bu sebeple tercih etmeden önce çok iyi düşünün.
Bu oturum; alan yeterliliği şeklinde de isimlendirilir. Eczacılık bölümünü kazanmak isteyen kişiler; AYT sınavında fen bilimleri ve matematik testlerini çözmek mecburiyetindedirler. Eczacılık bölümü eğer iyi bir üniversitede okumak isteniyorsa alınacak olan puan 400 puanın üzerinde olmalıdır.
Eczacılık eğitimi hazırlık programı haricinde 5 yıldır. Yeni öğrenciler isterlerse, bilgisayar dersleri de verilen bir yıl süreli İngilizce Hazırlık Sınıfına girmek için başvurabilirler. Hazırlıkta geçen süre normal öğrenim süresine dahil değildir.
Eczane Hizmetleri Bölümü Mezunu Ne İş Yapar? Eczanelerde hizmetlerinde doktorlarca düzenlenen reçetelerde yer alan hazır ilaçları müşteriye sunan, hazırlanması gerekli ilaçları eczacı gözetiminde hazırlayan, laboratuvarda, ilaç sektöründe, ilaç depolarında ara eleman olarak çalışan kişidir.
Peki 2022 Eczacılık Fakültesi başarı sıralamaları açıklandı mı? Eczacılık Fakültesi programlarına yerleşmek için Sayısal puan türünde devlet üniversitelerinde en az 380 puanı almış olmak gerekiyor.
"Yardımcı eczacı" tanımı getirilen yönetmeliğe göre, 2013 ve sonrasında eczacılık fakültesine girenler, mezuniyet sonrası serbest eczane açmak veya mesul müdür olmak isterse bir yıl süreyle yardımcı eczacı olarak çalışacak. Eczane açmak, işletmek ve ecza deposu mesul müdürlüğü yapmak için eczacı olma şartı getirildi.
Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, eğitim programını Ulusal Eczacılık Çekirdek Eğitim Programı ile uyumlu hâle getiren ve “Modüler Eğitim Programı” adı altında uygulayan ilk eczacılık fakültesidir.
Eczacılık fakültesi mezunları artık istedikleri yerde eczane açamayacak. 1 yıl yardımcı eczacı olarak çalıştıktan sonra, mezuniyet ve tecrübe puanlarına göre belirlenen yerlerde eczane açabilecekler.
Eczacılık Bölümü 2023 taban puanları en düşük 399,75846, en yüksek 484,51363'dür. Eczacılık Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 99941, en yüksek 26356'dır.
ECZACILIK | Hangi Dersler Var? Dersler arasında Eczacılığa Yönelme, Genel Kimya, Matematik, Analitik Kimya, Kimya Uygulamaları, Davranış Bilimleri, Fizyoloji, Teknoloji Uygulamaları, Klinik Biyokimya, Farmasötik Kimya, Farmakognozi, Mikrobiyoloji, Eczacılık Tarihi ve Deontoloji, Organik Kimya, İlaç Form.
Diş hekimliği, eczacılık, mühendislik de dahil: Artık hiçbir bölümde iş garantisi yok. İş garantili denilerek en çok tercih edilen diş hekimliği, eczacılık ve bilgisayar mühendisliği de işsizlik kıskacında. Diş hekimliğinde gerekenin tam 6 katı mezun veriliyor.
Buna göre eczaneler sabah 9.00'da açılır, akşam 19.00'da kapanır. Eczanede, eczane çalışanı /eczane teknisyeninin çalışma süreleri haftanın altı günü, günlük sekiz saattir. eczane çalışanı /eczane teknisyenine bu süre içersinde, bir saat öğle arası ve yarım saatten az olmamak üzere iki kez çay ve sigara molası verilir.
Cevaplar 2. eczacılık okuyacak kişi kimya, biyoloji gibi dersleri seviyor ve ilgili olmalıdır. ezber kabiliyeti yüksek olmalıdır. laboratuvar ortamını sevmeli, araştırmacı ve öğrenmeye açık bir insan olmalıdır. yoğun çalışma temposuna ayak uydurabilmelidir.
Eczanelerin yıllık kazançları, eczanenin büyüklüğü, konumu ve müşteri yoğunluğuna bağlı olarak değişebilir. Ancak, genel olarak eczaneler, yıllık olarak ortalama 500.000 TL ile 1.000.000 TL arasında kazanç elde edebilirler.
Büyük şehirlerde eczane açmak isteyen kişilerin 300.000 TL- 500.000 arasında bir birikime sahip olmaları gerekebilir. Ancak bu tutar, daha küçük şehirlerde ve ilçelerde 200.000 TL- 300.000 TL aralığında da değişebilir. Bu nedenle de eczane açmak için net bir maliyetin söylenmesi pek mümkün değildir.
Çok iyi bir konumda büyük bir eczane acarsan... İçinde medikal ekstra ürün satarsan çok rahat 35-70 Bin arası kazanırsın 8.500 - 17.000 Bin Dolar arası yanı...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri