UYARI: İstirahat dışındaki raporları sadece bağlı bulunduğunuz aile hekiminden alınız. E imza ile rapor düzenlendiği için aile hekimi dışında başka hekime sistem rapor vermeye izin vermemektedir.
(6) (Değişik:RG-11/3/2015-29292) Sürekli ikamet ettiği bölgeden uzakta kalacak kişi veya geçici süre ile Türkiye'de ikamet edecek olan kişi, kendisine yakın konumdaki bir aile hekiminden misafir olarak sağlık hizmeti alır.
Aile hekiminden sağlık raporu alma için mutlaka bağlı olduğunuz sağlık ocağındaki aile hekiminize gitmeniz gereklidir. Mutlaka aile hekiminizi öğrenmeli ve size atanmış aile hekimine gitmelisiniz. Başka bir aile hekimi sağlık raporu veremeyeceği için mutlaka kayıtlı olduğunuz sağlık ocağına gitmelisiniz.
Malesef kayıtlı olduğunuz sağlık ocağı dışında bir sağlık ocağında muayene olamıyorsunuz.
Aile hekiminin kişiye tek seferde verebileceği rapor miktarı 10 gündür. Hastalık durumu devam ediyorsa raporun bitimini müteakip tekrar 10 gün daha rapor yazabilir. Aile hekimleri, tek hekim olarak kabul edilir ve tek hekimin verebileceği sağlık raporu kuralları aile hekimleri için de geçerlidir.
İlgili 32 soru bulundu
"Doktor en fazla kaç gün rapor verebilir?" derseniz aile hekimi dışındaki doktorlar 40 güne kadar rapor verebilirler. Eğer 40 günün sonunda da sağlık sorunlarınız devam ediyorsa bu kez heyete başvurmanız gerekir.
Genel olarak, aile hekimleri en fazla 10 gün rapor verebilirler. Ancak, 10 gün rapor süresi bittiğinde hastanın mevcut durumu dikkate alınarak 10 gün daha uzatılabilir. Bu durumda aile hekimi toplamda 20 güne kadar kişinin durumuna göre rapor yazabilir.
Aile hekimi değiştirme işlemi için gerekli kriterler ise şöyledir; – Kayıtlı vatandaş sayısı 4.000'den fazla olan bir aile hekimine geçiş yapamazsınız. – 3 ay içerisinde en fazla 1 defa geçiş yapabilirsiniz.
Sağlık ocağı misafir hasta randevusu ise sadece 182 Randevu numarasından alınabilmektedir. Başka aile hekiminden randevu alınır mı? MHRS uygulaması üzerinden farklı aile hekimi seçimi yapılarak randevu alınamaz. Farklı bir aile hekiminden misafir randevusunu 182 hattını arayarak alabilirsiniz.
Giriş yapılmadıysa geçmişe dönük raporu kimse sana veremez. Yönetmelikte veli beyanı ile velin sana rapor verebilmekte.
İl Dışından gelen vatandaşlarımız, istediği Aile Hekimlerine muayene olabileceklerdir. Bu kişiler misafir hasta olarak kabul edileceklerdir. "Misafir Hastaların" sağlık kayıtları kendi doktoruna elektronik ortamda iletilecektir.
Herhangi bir sağlık ocağından sağlık raporu alınamaz. Sağlık raporu almak isteyen kişilerin aile hekimlerinin bulunduğu sağlık ocağına giderek sağlık raporu talebinde bulunmaları gereklidir.
Sağlık raporu; Özel hastaneler, Aile hekimleri, Özel tıp merkezleri ve polikliniklerden alınabilir.
Buna göre; özel hastaneler; ilaç raporları, istirahat raporları ile kabul ve tedavi ettiği hastalıkların tedavilerinde kullanılan tıbbi cihaz ve malzemelerin kullanımına yönelik olarak sağlık kurulu raporu düzenleyebileceklerdir.
Aile hekimi izinli olduğunda vatandaşa kim bakacak? Aile hekimleri izin aldıklarında yerlerinde aynı ASM'deki hekimler bakacak. Eğer başka hekim yoksa toplum sağlığından bir hekim görevlendirilerek hizmetin aksamaması sağlanacak.
Aile Hekimi sizin Boy/Kilo/ Bel/ Kalça gibi ölçülerinizi alıp OBEZİTE yönünden Beden Kitle Endeksini tespit eder ve Takiplerinizi yapar, Önerilerde bulunur. Aile Hekiminiz , Evlilik için müracaat ettiğinizde İlgili tahlilleri yaptırır ve EVLENMEYE ENGEL HALİ YOKTUR raporunu düzenleyebilir.
Mobil ya da sabit hatlarınızı kullanarak Sağlık Bakanlığı'nın "ALO 182" çağrı merkezini arayarak, randevu oluşturabilirsiniz. ALO 182'yi aradığınızda işlemlerinizi yapmada size çağrı merkezi elemanı yardımcı olacak ve istediğiniz hastane ve hekime randevu alabileceksiniz.
MHRS sistemi üzerinden en erken bir gün sonra en geç 15 gün sonraya randevu alınabiliyor. Yeni randevu saatleri ise her gece 00.01'de açılıyor. Bu sebeple randevu almak için 00.00 sonrası sisteme giriş yaparsanız açık randevu bulma ihtimaliniz daha kolay olacaktır.
En erken aynı gün 2 saat, en geç 15 gün sonrasına randevu verilen MHRS'de saat 16.00 olan yeni gün randevularının açılma saati 15 Ağustos tarihi itibarı ile 10.00 olacak şekilde güncellenmiştir. Tüm kanallardan saat 10.00'dan sonra yeni gün randevularını kontrol edebilirsiniz.
AİLE HEKİMİ DEĞİŞTİRİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
> 3 ayda 1 kez aile hekimi değiştirme hakkınız vardır. > Aile hekimi değiştirme işlemleri her ayın 5'i ile 21'i arasında yapılır.
E devlet üzerinden aile hekiminizi değiştirebilirsiniz. 3 ay içinde en fazla 1 kere değişiklik yapma şansınız vardır. Kişilerin aile hekimi seçerken bölge sınırlaması bulunmamaktadır. Aile hekiminden memnun olmama ya da başka sebepler olduğu durumlarda aile hekimi değişiklik işlemlerinde 3 ay bekleme süresi vardır.
Aile hekimini değiştirme süresi de 6 aydan 3 aya indirilmiş durumda. Bu değişiklik talebinin hizmet alınmak istene aile hekimine veya ilgili TSM yapılacağı da yeni bir düzenleme olarak karşımıza çıkıyor. Aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarının, tam gün esasına göre çalışacakları düzenlemesi korunmuş.
Özel hastaneler, devlet hastaneleri, aile sağlığı merkezleri, poliklinikler, özel tıp merkezleri, özel sağlık kurumları gibi yerlere ilgili raporu almak için başvuruda bulunulabilir. Bütün bu sağlık kurumlarından alınacak raporun nasıl alınacağı türüne göre değişmektedir.
Acilden Kaç Gün Rapor Alınabilir? Hastanelerin acil servislerinden rapor alınabildiği gibi kaç gün rapor alınabileceği de merak edilenler arasındadır. Tek bir hekim bir hastaya en fazla 10 güne kadar rapor verebilir. Daha uzun süreli raporlar için heyet muayenesi gerekir.
Bu duruma göre, aile hekimi tek seferde en fazla 10 gün olmak üzere toplamda en fazla 20 gün rapor verebiliyor. Bir işçi iş yeri hekimi ve aile hekimi dışındaki doktorlara muayene olması halinde ise, yine aile hekiminde olduğu gibi tek hekim, tek seferde en fazla 10 gün rapor verebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri