Kadınlar, göğüslerini ve omuzlarını korumak için uzun bir tunik giymelidir. Geleneksel kıyafetlerin en yaygın parçalarından biri djellaba, uzun kollu ve kapüşonlu uzun, bol bir elbise. Djellaba, kırmızı şapkanın yerel adı olan fes olarak da adlandırılır.
Fas'taki ana din, resmî devlet dini olarak kabul edilen İslam'dır. Resmi olarak nüfusun %99'u Müslüman ve bunların da neredeyse tamamı Sünni'dir. Fas'taki Müslümanların çoğu Sünniliğin Mâlikî mezhebindendir.
Dünyanın en büyük fosfat yataklarına sahip olan Fas, ekonomisini tarım, imalat, balıkçılık ve turizm sektörü gelirleri ve dış ülkelerde çalışan Faslıların ülkeye getirdikleri dövizlerle ayakta tutmaktadır.
Fas ne için bilinir? Geleneksel Fas el sanatları, şehrin tarihi merkezi olan imparatorluk şehirleri Medine'de bulunabilir. Medina, mücevherler, kilimler, deri eşyalar ve çaydanlıklar dahil tüm Fas ürünleri için tek adrestir. Kazablanka, Fas'ta çekilmiş en ikonik filmlerden biridir.
Fas. Başörtüsü, devlet kurumları tarafından teşvik edilmediği gibi genellikle kentsel orta ve üst sınıfların kaşlarını çatmaktaydı, ancak yasalar tarafından yasaklanmış değildir.
İlgili 20 soru bulundu
Fas Mutfağında Sabah Kahvaltısı
Faslılar için kahvaltı, güne enerji dolu başlamanın önemli bir parçasıdır. Genellikle kahvaltıda taze ekmek, zeytin, peynir, reçel ve bal gibi yaygın malzemeler bulunur.
Türk Lirası'na göre değeri düşük olduğu için Fas'ın ucuz olduğunu söyleyebiliriz.
Türk vatandaşları, ülkeye giriş tarihinden itibaren 6 ay süreyle geçerli pasaport hamili olmaları halinde Fas'a yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
8. yy'dan itibaren çeşitli hanedanlar tarafından yönetilen Fas toprakları 1912'de Fransa ve İspanya'nın himayesi altına girmiştir. Fas, 1956'da bağımsızlığına kavuşmuş ve anayasal monarşi rejimiyle idare edilmeye başlanmıştır.
Fas Türkiye uçuş süresi yaklaşık olarak 4 saattir.
II. Abdülhamid'in tahttan indirilmesinden sonra da İttihat ve Terakki hükümetinin Fas politikası askeri faaliyet boyutunda kalmıştır. Fas'ta Fransız himayesinin tesis edilmesinden sonra da Osmanlı Devleti'nin Fas politikası tamamen sona ermiştir.
Genel Durum. İspanya'dan ve Fransa'dan 1956'da bağımsızlığını kazanan Fas, 1963 yılından bu yana iki meclisli parlamenter monarşiyle yönetiliyor.
Gelelim Fas Marakeş Gece Hayatına… Bu şehirde gece hayatı aslında şehir hayatına göre çok kaliteli diyebiliriz. Şehir merkezinde hayat ne kadar ucuz ise gece hayatı da bir o kadar pahalıdır.
Kuzey Afrika'nın önde gelen ülkelerinden biri olan Fas, ülkemize oldukça yakın konumda olması ve vizesiz seyahate imkan tanıması sayesinde yurt dışı gezilerinde sıklıkla tercih ediliyor. Kazablanka başta olmak üzere Marakeş ve Rabat gibi çok önemli şehirleri bulunan ülke, ziyaretçilerine keyifli bir gezi vadediyor.
Fas'a hayal ettiğiniz gezi içeriğine göre Ramazan hariç her dönemde gidilebilir arkadaşlar. Özellike Nisan Mayıs çöl sıcaklıkları açısından en ideal zaman dilimi. Ülke oldukça güneyde olduğu için deniz tatili dönemi erken başlıyor, yazın oldukça sıcak oluyormuş.
Fas mutfağı denildiğinde ilk akla gelen yemek, tajindir. Tavuk, safran, zencefil, zerdeçal gibi farklı malzemelerle hazırlanan bu yemek, toprak güveçte pişirildikten sonra sofralardaki yerini alır.
Fas'ın yeşil çay, nane, su ve şekerle hazırlanan geleneksel çayı “etey”, halkın günlük yaşantısında en çok tüketilen içecek kabul ediliyor. Faslılar "Eş-Şay el-Mağribi" olarak da bilinen eteyi, günün her anında "sohbetleri tatlandıran sihirli içecek" olarak görüyor.
Fas, bir Afrika ülkesi olduğu için yaz aylarında oldukça yüksek sıcaklıklara tanık olur. Hem sıcak hem de kuraklığın hâkim olduğu topraklarda bunalmadan bir gezi için ülkeye kış aylarında gitmeniz önerilir. Kasım ve mart aylarıFas gezisi için en uygun dönemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri