Özellikle yaz aylarında hava sıcaklıkları 35 derecelerde seyreder.
Sıcak mevsim 2,6 ay uzunluğundadır ve 22 Haziran tarihinde başlayıp 9 Eylül tarihine kadar sürer, günlük ortalama yüksek sıcaklık 32°C üzerindedir.
Fas İklimi
Okyanus'a daha yakın olan şehirlerde ılıman iklim tipi hakimdir. Atlas Dağı bölgesinde yer alan şehirlerde ise daha çok çöl iklimi hakim iklimdir. İç kesimlerde ise daha çok Akdeniz iklimi görülür. Ülkede genellikle kışlar ılık, yaz mevsimi ise sıcak geçer.
Kış Fas'ta kışlar genellikle oldukça ılımandır. Marakeş'teki sıcaklık -1 santigrat dereceye (30 derece Fahrenheit) düşebilir ve hafif kar yağışı görülebilir. Kuzey Fas'taki Atlas Dağları, kış aylarında önemli kar yağışı eğilimi gösterir.
Coğrafi özellikleri nedeniyle diğer Afrika ülkelerinden farklı olarak Fas'da 4 mevsim yaşanıyor. Genel olarak sıcak ve kurak bir iklime sahip olsa da aynı tarihlerde ülkenin kuzeyindeki, Sahra çölündeki, güney sahilindeki ve Atlas dağlarındaki şehirlerinde farklı hava sıcaklıkları görülebiliyor.
İlgili 28 soru bulundu
Terasta sakin bir akşam yemeği yemek veya Jemaa el-Fna pazarında yürüyüş yapmak için mükemmeldirler. Şort giymek Fas'ın kıyafet kurallarına kesinlikle aykırı olmasa da, istenmeyen dikkatleri üzerine çekebileceği için saçınızla örtülmedikçe önerilmez.
Fas tipik bir Afrika ülkesi olması sebebiyle oldukça sıcak hava koşullarına sahiptir. Özellikle yaz aylarında hava sıcaklıkları 35 derecelerde seyreder. Ancak bu yüksek sıcaklıklara rağmen gündüzden geceye çarpıcı ısı farklılıkları da görülebilir.
Türk Lirası'na göre değeri düşük olduğu için Fas'ın ucuz olduğunu söyleyebiliriz.
İslam hukukuna dayalı olan Fas'ta resmi olarak Müslümanların alkol tüketmesi yasak fakat uygulamada tolere ediliyor. Mağaza, bar ve restoranlarda Ramazan ayı dışında alkol satışına izin veriliyor.
Fas. Başörtüsü, devlet kurumları tarafından teşvik edilmediği gibi genellikle kentsel orta ve üst sınıfların kaşlarını çatmaktaydı, ancak yasalar tarafından yasaklanmış değildir.
Fas ne için bilinir? Geleneksel Fas el sanatları, şehrin tarihi merkezi olan imparatorluk şehirleri Medine'de bulunabilir. Medina, mücevherler, kilimler, deri eşyalar ve çaydanlıklar dahil tüm Fas ürünleri için tek adrestir. Kazablanka, Fas'ta çekilmiş en ikonik filmlerden biridir.
Fas'taki ana din, resmî devlet dini olarak kabul edilen İslam'dır. Resmi olarak nüfusun %99'u Müslüman ve bunların da neredeyse tamamı Sünni'dir. Fas'taki Müslümanların çoğu Sünniliğin Mâlikî mezhebindendir. Yapılan anketler, nüfusunun %80-95'inin en azından bir şekilde dindar olduğunu ortaya çıkarmıştır.
Dünyanın en büyük fosfat yataklarına sahip olan Fas, ekonomisini tarım, imalat, balıkçılık ve turizm sektörü gelirleri ve dış ülkelerde çalışan Faslıların ülkeye getirdikleri dövizlerle ayakta tutmaktadır.
Yaz boyunca Faslılar hafif pamuklu Djellaba giyiyorlar. Kışın ise vücutlarını sıcak tutmak için yünden yapılmış bir Djellaba tercih ediyorlar. Bu geleneksel uzun, bol ve rahat giysiler hem kadınlar hem erkekler tarafından giyiliyor. Aralarındaki tek fark, kadınlar için olan djellabanın işlemeli olması.
Fas'ta, Zagura ve Varzazat gibi yarı çöl durumunda bulunan yerlere dahi 1960'lardan beri görülmemiş kar yağışı hayatı oldukça zorlaştırdı. Kar sebebiyle 900 okulda eğitime ara verildi.
Fas'a Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Vize Statüsü: Türk vatandaşları, ülkeye giriş tarihinden itibaren 6 ay süreyle geçerli pasaport hamili olmaları halinde Fas'a yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Fas rekor seviyede turist çekiyor
Özellikle Batılı turistlerin çöl turu için gittiği Fas, Afrika'da ziyaret edilebilecek en güvenli noktalardan biri olarak gösteriliyor. Son yıllarda hava yolu şirketlerinin ucuz seferler başlatmasıyla bu ülke özellikle Avrupa'dan turistlerin cazibe merkezlerinden biri oldu.
Gelelim Fas Marakeş Gece Hayatına… Bu şehirde gece hayatı aslında şehir hayatına göre çok kaliteli diyebiliriz. Şehir merkezinde hayat ne kadar ucuz ise gece hayatı da bir o kadar pahalıdır.
İstanbul-Fasa arası uçuş mesafesi toplam 2613 kilometre. İki şehir arasındaki uçak yolculuğu 3 saat 10 dakika sürüyor.
Fas'a hayal ettiğiniz gezi içeriğine göre Ramazan hariç her dönemde gidilebilir arkadaşlar. Özellike Nisan Mayıs çöl sıcaklıkları açısından en ideal zaman dilimi. Ülke oldukça güneyde olduğu için deniz tatili dönemi erken başlıyor, yazın oldukça sıcak oluyormuş.
Fas'a gitmek için en uygun zaman bahar ve kış aylarıdır. Bu aylarda Fas'ta hava durumu genel olarak ılık geçecektir.
Fas'a Ne Zaman Gidilir? Fas, bir Afrika ülkesi olduğu için yaz aylarında oldukça yüksek sıcaklıklara tanık olur. Hem sıcak hem de kuraklığın hâkim olduğu topraklarda bunalmadan bir gezi için ülkeye kış aylarında gitmeniz önerilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri