Aynı yıl içinde birden fazla cihaz için IMEI kayıt işlemi yapabilir miyim? Hayir. 2 yıl içinde sadece 1 kez cihaz kayıt işlemi yapabilirsiniz.
https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kayit-hakki-sorgulama linkini kullanarak ya da Kurumumuzun BTK Tüketici İletişim Merkezi'ni (120) arayarak kayıt hakkınız olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Daha önce kayıt yaptırdıysanız, kayıt yaptırdığınız yıl ve takip eden 2 yıl yeni kayıt hakkınız bulunmaz.
Telefonu yerel bir operatöre kaydetmek veya kullanmak istediğinizde, genellikle pasaportunuzun bir kopyasını sunmanız gerekmektedir. 1 PASAPORTA 2 TELEFON KAYDEDİLİR Mİ? 1 pasaporta 2 telefon kaydetmek mümkündür ancak bunun için iki kayıt arasında 3 yıl geçmesi gerekmektedir.
Cevap: Bir telefon kayıt edildikten sonra bir sonraki telefon kayıt etme hakkınız gün ay yıl olarak değil takvim tarihi olarak belirlenir. Yani bir telefonu 01.11.2022'de kaydederseniz 1.11.2025'te değil 1.1.2025 tarihinde tekrar kayıt hakkınız doğar.
Yurtdışı Telefonları 120 Gün Türkiye'de Kullanabilirsiniz!
Her ne kadar bu cihazlar ülkemizin IMEI veritabanına kayıtlı olmasa da, 120 gün boyunca bu telefonlar kullanıma açık. Zira BTK'nın resmi internet sitesinde, “Yurtdışından getirilen cihazların 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir.
İlgili 35 soru bulundu
IMEI kayıt işlemleri tamamlanmayan ürünlerin her yıl için kullanım hakkı 120 gündür. Yıl içerisinde 120 gün kullanıma açık olan telefonlar, bu sürenin ardından ancak IMEI kaydı ile tekrar kullanılabilir.
IMEI kaydı yaptırılmadığı için Türkiye'de kullanıma kapanan cihaz tekrar yurt dışına çıkıldığında o ülkede kullanılmaktadır. Ancak kapanan telefon Türkiye'de ne zaman IME kaydı yapılırsa o zamandan itibaren kullanılabilir. Dolayısıyla kaydı olmadığı için kapanan telefon sadece IMEİ kaydı yapıldıktan sonra açılmaktadır.
Yerli ve yabancı farketmeksizin yurtdışından 3 yılda sadece 1 adet telefon getirme hakkınız var. Yurtdışından 1 adet telefon getirirken gümrükte kontrole takılırsanız, kayıt altına alınıp yurtdışından telefon getirme hakkınız düşmüş oluyor. 3 yıl daha yurtdışından telefon getiremezsiniz.
Bu işlem sonucunda, telefonunuz Türkiye'de kullanılabilir hale gelir. Ancak, bu işlemi yaparken dikkat etmeniz gereken bir nokta vardır: Bir pasaporta sadece bir telefon kaydedilebilir.
3 sene boyunca kimin pasaportuna kayıt edildiyse onun ismine olan hat ile kullanılabiliyor. 3 yıl geçtikten sonra istediğiniz isme kayıtlı hat ile kullanabiliyorsunuz.
Aynı yıl içinde birden fazla cihaz için IMEI kayıt işlemi yapabilir miyim? Hayir. 2 yıl içinde sadece 1 kez cihaz kayıt işlemi yapabilirsiniz.
Telefonunuz yalnızca çift SIM ise iki IMEI numarasına sahip olabilir. Daha sonra iki modeme (pratik olanı ancak iki ağa kayıtlı) ve dolayısıyla ağa iki kaydı vardır. Her kayıt için benzersiz bir IMEI gereklidir.
BTK sisteminde ÇİFTSİMLİ CİHAZ olarak tanımlanmasını bekle,çift simli olarak tanımlanırsa 1 pasaportla 2 imei birden kaydedeceksiniz. Şimdi simkartı takınca,kapanması için 120 günlük gerisayım süren işlemeye başlar. 120 gün sonra kapandığında,imei kaydedip tekrar şebekelere açtırırsın.
Cihaz kayıt hakkımı ücretsiz veya ücretli olarak bir başkasına verebilir miyim? Ticaret Bakanlığı'nın düzenlemesine göre; yolcu sıfatına sahip kişi kişi kendi kimlik numarasına kayıtlı hatlarla kullanılmak şartıyla, yurt dışından 3 (üç) takvim yılında 1 (bir) adet cihaz getirebilmektedir.
IMEI ATMA ÜCRETİ 20-100 LİRA ARASINDA
Bu işlemin ücreti ise 20 ile 100 lira arasında değişiyor. IOS tabanlı cihazlara ise IMEI atma işlemi gerçekleştirilemiyor. Android tabanlı olan cihazların IMEI kodlarının değiştirilmesi ise box setler ya da manuel kod girilerek gerçekleştiriliyor.
Hectopat. Tek seferlik ödüyorsunuz ve ödemeyi yaptığınız telefon sürekli olarak açık kalıyor.
Yurt dışından telefon getirip kullanmak artık hiç cazip değil…İşte yeni 2023 IMEI Kayıt Ücreti hakkında detaylar! Hayir. 2 yıl içinde sadece 1 kez cihaz kayıt işlemi yapabilirsiniz.
2 Farklı cihaz aynı anda pasaporta kayıt edilemez. 3 yılda 1 defa telefon kaydı alabilirsin üzerine.
Yurtdışından getirteceğiniz telefonu başkasının pasaportuna kayıt ettiremezsiniz. Ayrıca kaydı yapılan cihaz, yalnızca kayıt yaptıran pasaport sahibinin T.C. kimlik numarasına kayıtlı telefon numarasıyla kullanılabilir.
Kayıt işlemi öncesinde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? IMEI kaydı için kişiye ait pasaportun son iki yıl içerisinde herhangi bir cihaz kayıt işleminde bulunulmamış ve kişinin Türkiye'ye giriş yaptığı tarihten itibaren 120 günü geçmemiş olması gerekiyor.
Yurt dışından telefon getirme şartı değişti: Alsan alınmaz, satsan satılmaz! Yeni düzenlemeyle birlikte 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde yurt dışından telefon getirme şartı değiştirildi. Artık yurt dışına çıkan vatandaşlar yanlarında her 3 yılda 1 adet telefon getirebilecek.
Eğer yurtdışından alınmış telefonu Türkiye'de Türk hattıyla kullanmak isterseniz imei kaydı yapmanız gerekmekte. Bir sene içerisinde maksimum 120 gün kullanabilirsiniz. Türk hattını taktığınız anda 120 gün sayacı başlar. 120 sonunda telefon şebekesi kesilir. Wifi aracılığı ile kullanabilirsiniz.
1 yıl boyunca kullanılmaması ve IMEI sinyali alınmaması dolayısıyla iletişime kapatılan cihazlar, en son takılan hat ile kullanılması halinde yeniden iletişime açılacak. Bu işleme rağmen iletişime açılmayan cihazlar için BTK'ya başvuru yapılması gerekecek.
1 yıl boyunca kullanılmayan telefonların IMEI'si silinecek.
Tamamen yasa dışı olan bu işlemi kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Kaçak telefonlar derken, kişinin bir yurt dışı gezisinde güvenilir yerlerden sıfır olarak satın aldığı, ülkeye getirdikten sonra pasaport kaydını yaptığı veya 4 aylık süre sonunda tablet niyetine kullandığı nereden geldiği bilinen cihazlardan bahsetmiyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri