FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) Sistemi, Merkez Bankası tarafından yeni işletime alınan anlık ödeme sistemidir. FAST'ta ödemeler 7/24 ve anında karşı hesaba geçer ve ödemenin tarafları, bankaları tarafından ödemenin durumu hakkında anında bilgilendirilir.
EFT ve FAST Merkez Bankası sahipliğinde ve Merkez Bankası tarafından işletilen farklı platformlarda çalışan iki bağımsız sistemdir. EFT Sistemi, iş günlerinde 8.30-17.30 saatleri arasında çalışmakta, FAST ise 7/24 çalışmaktadır.
Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST)
EFT mesai saatleri dışında yapılan FAST işlemlerinde alınan işlem ücreti 3,81 TL'dir. BSMV Hariçtir. EFT mesai saatleri dışında yapılan FAST işlemlerinde alınan işlem ücreti 7,65 TL'dir.
Para Transferleri altındaki Kolay Adrese Transfer seçeneğine dokunun. Para göndermek istediğiniz kişinin cep telefonu, kimlik, pasaport, vergi numarası ve e-posta adresi bilgilerinden hangisi Kolay Adres olarak tanımlıysa seçin. Kolay Adres ve tutar bilgilerini girerek işleminizi onaylayın.
Tıpkı EFT işlemlerinde olduğu gibi FAST işlemlerinde de bankalar kullanıcılarından 1.80 TL ile 10 TL arasında gönderim ücreti talep etmektedir. Bu ücret bankadan bankaya ve gönderilen para miktarına göre değişiklik göstermektedir.
İlgili 29 soru bulundu
FAST ile ödemeler hangi saatler arasında yapılabilecek? FAST 7/24 kesintisiz çalışır.
IBAN ile birlikte Alıcı Adı soyadı/Unvanı bilgisi doğru ve tam olarak yazılmalıdır. Aksi halde işlem karşı banka tarafından reddedilmektedir.
Ziraat Bankası Fast Ücreti Alınması
Ziraat Bankası sitesinde fast işlemlerinin ücretsiz olduğu yazmakta fakat ücret 1.79 alınmaktadır.
Parayı banka hesabınıza geri göndeririz ve siz de doğru adı kullanarak yeni bir transfer oluşturabilirsiniz.
IBAN'a para gönderme adet limitin ayda 30'dur, Aynı ay içinde 30 farklı IBAN'a para gönderebilirsin, IBAN'a para gönderme tutar limiti günde 100.000 TL'dir.
İnternet şubesi bireysel müşteri yoluyla yapılan EFT işlemlerinde ise Bin TL'ye kadar 1.14 TL, 50 Bin TL'ye kadar 2.29 TL ve 50 Bin TL üzeri işlemlerde 28.65 TL işlem ücreti alınmaktadır.
* FAST sisteminin üst limiti olan 20.000 TL'ye 14 Şubat 2023 itibarıyla geçilmiştir.
FAST İşlem Limitleri
FAST ile bir gün içinde toplam 40.000 TL işlem yapılabilir. (EFT ve Havale işlem limitleri haricinde yeni limit tahsis edilmiştir.)
Yanlışlıkla yapılan havale işlemlerinin iptali maalesef ki olmamaktadır. Havale işlemi aynı bankalar arası gerçekleştiğinden gönderilen para karşı tarafın banka hesabına anında geçmektedir.
Ziraat Bankası EFT saatleri 09.00 ve 16.00 arasındadır.
FAST İşlem Limiti Nedir? FAST gönderim limiti T.C. Merkez Bankası tarafından tek seferde, maksimum 20.000 TL olarak belirlenmiştir. Günlük EFT limitiniz dahilinde FAST işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Ziraat Mobil ya da İnternet Şubesi'ne giriş yaptıktan sonra FAST menüsü seçilmesine gerek bulunmamaktadır. Para Transferleri > Başka Hesaba Havale/EFT adımları izlenerek FAST işlemi gerçekleştirilebilir, eğer işlem kriterleri FAST'a uygunsa, işlem FAST olarak gerçekleştirilir.
IBAN sistemi yapılmak istenen para transferinin, rakam hataları yüzünden yanlış bir hesaba yapılmasının da önüne geçiyor. Nitekim işlem sırasında IBAN numarası hatalı girilirse alıcı adı ile uyuşmayacağından sistem otomatik olarak kullanıcıyı uyarıyor.
EFT, havale ve virman işlemleri azami 1 gün içinde, (Hafta içi 16:00 sonrası, hafta sonu veya resmi tatil günlerinde verilen EFT talimatları ise işlemi izleyen ilk iş gününde gerçekleştirilecektir.)
Merkez Bankası tarafından geliştirilen Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) sistemi IBAN yerine Cep Telefonu No, E-posta Adresi, T.C. Kimlik No, Pasaport No, Vergi No bilgilerine 7/24 transfer imkânı veren bir hizmettir.
Para gönderme alanından Cebe Para Gönder kısmına girmek ve alıcının TC kimlik numarasını girmek gerekir. Sonrasında alıcının cep telefonu numarası ve tutar bilgisi de girerek para gönderme işlemini tamamlayabilirsiniz. Gönderilen paranın alıcı tarafından 24 saat içerisinde çekilmesi gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri