Soğumuş fasulyelerimizi buzdolabı poşetine istediğiniz miktarda alın, poşeti yan yatırın. Hafif bastırarak havayı alın (Derin dondurucuda az yer kaplayacaktır) Ağzını bağladığınız poşetleri derin dondurucuya alın.
Poşeti bağladıktan sonra fasulyeleri tekrar bir poşete daha koyun. Fasulyeniz 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız bu yöntem ile taze fasulyeyi buzlukta uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Fasulyeleri oda sıcaklığında bekleterek soğumasını bekleyin. Pişen fasulyeleri buzdolabı poşetine koyun ve havasını alarak ağzını kapatın. Ardından 2. buzdolabı poşetine koyun ve yine hava almayacak şekilde kapatarak dondurucuya yerleştirin. 2 poşete koymak, fasulyelerin buzluktaki kokuları almasını önleyecektir.
Kapağı kapalı olarak gidip gelip karıştırıyoruz. Sulanıp suyunu çekince tamam oluyor. Yinede bir bakın pişmediyse az daha sıcak su ekleyip kavurmaya devam edin. Piştikten sonra soğusun, buzdolabı poşetlerine paylaştırarak koyun.
-Her türlü bakliyat yemeği, buzlukta saklanabilir. Suyu çok azaltılarak saklama kabına alınan, kuru fasulye, nohut, mercimek gibi yemekler, çıkarıldığında iyice çözülmesi beklenip, karıştırılmadan ısıtılmalı. Bunun en uygun yöntemi, donmuş yemeği, mikrodalga fırında çözdürmektir.
İlgili 39 soru bulundu
Uzun süre saklamak istediğiniz her yemeğinizi derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz; çorbalar, sebze yemekleri, pilavlar, makarnalar, hamur işleri, etler, etli yemekler, baklagiller… Aklınıza gelebilecek her yemeği derin dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz.
➽Eti kavrulmuş veya haşlanmış olarak dondurucuya koyabilirsiniz. Haşladığınız etin suyunu süzüp uygun kaplara koyup dondurucuya kaldırın. ➽Pişmiş kıymayı derin dondurucuda 1-2 ay, etleri 2-3 ay saklayabilirsiniz.
Bunun için aldığınız taze fasulyeleri iyice yıkayın ve sularını süzün. Daha sonra ise kuru bir hale getirdiğiniz fasulyeleri buzdolabı poşetine koyarak buzluğa atabilirsiniz. Buzdolabı poşetini iki tane olacak şekilde kullanmayı ihmal etmeyin. Taze fasulyeler buzlukta uzun süre bozulmadan kalacaktır.
Önce tencerede soğanı, yarım çay bardağı yağda soteliyoruz. Sonra ufak ufak doğradığımız domatesleri ekleyip domatesler suyunu bırakana kadar daha kavurup fasulyeleri ekliyoruz. Fasulyeler hafif yumuşayana kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca buzdolabı poşetlerine doldurup kış için dolaba atabilirsiniz.
Taze fasulyeleri genişçe bir tepsiye aktarın ve tamamen soğumaları için bırakın. Tamamen soğuduktan sonra, buzdolabı poşetlerine bölüştürün ve dondurucuya atın. Ne zaman isterseniz çıkarıp, çözdürdükten sonra, bir adet soğan ve isteğinize göre salça ilavesi ile pişirin ve servis edin. Afiyet olsun.
Kavrulmuş soğanın üzerine haşlanmış fasulyeleri, damak tadınıza göre tuz, karabiber ve kırmızı pul biber koyun. 10 dakika kadar ara ara karıştırarak, kavurun. Son olarak taze fasulyelerin üzerine yarım yemek kaşığı tereyağı koyun. 1-2 dakika kadar daha kavurup, ocağın altını kapatın.
Taze fasulye konserveleri, bin bir çeşit domates sosları, köz patlıcanlar ise en leziz kış hazırlıklarındandır. Bamya sevenlere ise bamyanın dondurucuya atılmış hali mutlaka tavsiye edilir. Turşu, tarhana ve erişte ise hemen ilk akla gelen kış hazırlıklarındandır.
Temizlenen fasulyeler kaynayan suda 3dk boyunca haşlanır. Sonrasında soğuk suya çıkartılarak şoklanır. Tamamen soğuduktan sonra süzgece alınır. Buzdolabı poşetlerine alınarak dondurucuya kaldırılır.
Pişirmek için; fasulyenizi buzdolabı poşetinden çıkarıp tencereye aktarın. Üzerine zeytinyağı ilave edin. Ara ara karıştırarak ve bir miktar su ilave ederek pişmeye bırakın. Tuzunu da ilave ettikten sonra yemeğiniz oldu bile.
Sebzeler: Bazı yeşil sebzeler derin dondurucuda muhafaza edilebilir. Bunlar; dolma yapılan biber, havuç, yeşil fasulye, ıspanak, üzüm yaprağı, bezelye, yeşil kabak, süt mısır, brokolidir.
Buzlukta Ne Kadar Süre Saklanır? En çok merak edilen konular içerisinde taze fasulyenin buzdolabında ne kadar süre kalabileceği geliyor. Genel olarak doğru şekilde uygulamaları ışığı altında buzdolabı poşeti ile beraber, taze fasulye 10 ya da 12 ay buzlukta tutulabilir.
Soğanı yemeklik doğrayıp hafif pembeleştiriyoruz. Domatesi salçayı ve sarımsağı ekleyip fasulyeleri tuzunu da karıştırıyoruz. Kendi suyu ile kısık ateşte yetmezse az su ilave ederek pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Zeytinyağını tencereye alıp soğanları kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Bir diş sarımsağı ezip salçayla birlikte soğanlara ilave edin. Fasulye ve turşuyu bu karışıma ekleyip 10-15 dakika kavurun. Tuz ve dilerseniz kırmızı pul biber ekleyip soğuduktan sonra servis yapın.
Poşetin ağzına düğüm atın. Tekrar fasulyeleri bir poşet içerisine koyun. Taze fasulyeler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız bu yöntem ile çiğ taze fasulyeyi buzlukta uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Bu önemli detayı hatırlattıktan sonra geçelim fasulye yemeğinin dondurucuda nasıl saklanacağı sorusunun cevabına… Bunun için taze günlük bir şekilde pişirdiğiniz zeytinyağlı taze fasulye yemeğini soğumasını bekleyin. Tamamen soğuduktan sonra buzdolabı poşetine güzelce dökün. Poşetin ağzını sıkıca kapatın buzluğa atın.
BAKLİYATLARI BUZLUĞA ATMADAN ÖNCE PİŞİRİN
Kuru bakliyatları hava almayacak şekilde kavanozlarda da saklayabilirsiniz ama buzluğunuzda kullanıma hazır halde bulunmalarını istiyorsanız önce doğru yöntemlerle haşlamanız ve süzmeniz gerekiyor.
-Kavurmanın ambalajı açıldığında dışarıdan koku alabilir ve kuruyabilir bu nedenle kavurmayı dışarıyla temasını kesecek şekilde bir folyoya sararak buzdolabında 4-5 gün saklayabilirsiniz. -Kavurmayı uzun süre tüketmeyecekseniz ambalajını açmadan derin dondurucuda 1 yıl muhafaza edebilirsiniz.
Pişen et soframızda, oda sıcaklığında mümkün olduğunca kısa süre tutulmalı (en fazla 2 saat), tüketilemeyecek kısımlar buzdolabına alınmalıdır. Buzdolabında saklanan pişmiş ürün tüketileceği miktarlarda ısıtılarak, kalan kısım ise 3-4 gün içinde tüketilmelidir. Et suyu içeren yemekler ise 1-2 gün içinde tüketilmelidir.
Kıymanızı soğan ile kavurarak Koroplast Buzdolabı Poşeti'ne koyarak dondurucuda saklayabilirsiniz. Bu sayede yemek yaparken daha az vakit harcarsınız. Aldığınız kıymanın tamamını kullanmayacaksanız eğer, kavurup Koroplast Buzdolabı Poşetlerine bölerek derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri