Tane fasulyeyi yemek olarak pişirerek de buzlukta saklayabilirsiniz. Bunun için fasulyeyi normal şekilde ayıklayın ve domates ekleyerek tencerede pişirin. Daha sonra bu yemek soğuyunca buzdolabı poşetlerine koyarak buzluğa atabilirsiniz.
Fasulyeleri oda sıcaklığında bekleterek soğumasını bekleyin. Pişen fasulyeleri buzdolabı poşetine koyun ve havasını alarak ağzını kapatın. Ardından 2. buzdolabı poşetine koyun ve yine hava almayacak şekilde kapatarak dondurucuya yerleştirin. 2 poşete koymak, fasulyelerin buzluktaki kokuları almasını önleyecektir.
Taze fasulye derin dondurucuda pişmiş veya çiğ olarak saklanabilir.
Taze fasulyeleri genişçe bir tepsiye aktarın ve tamamen soğumaları için bırakın. Tamamen soğuduktan sonra, buzdolabı poşetlerine bölüştürün ve dondurucuya atın. Ne zaman isterseniz çıkarıp, çözdürdükten sonra, bir adet soğan ve isteğinize göre salça ilavesi ile pişirin ve servis edin. Afiyet olsun.
Buzlukta Ne Kadar Süre Saklanır? En çok merak edilen konular içerisinde taze fasulyenin buzdolabında ne kadar süre kalabileceği geliyor. Genel olarak doğru şekilde uygulamaları ışığı altında buzdolabı poşeti ile beraber, taze fasulye 10 ya da 12 ay buzlukta tutulabilir.
İlgili 36 soru bulundu
Dondurucudan fasülyeyi alıp, poşetinin içinden çıkartın. Kaynayan suyun içine fasulyeyi buzlu halde yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp, ocağın altını kısın. Fasulye çözülmeye başladığında 1-2 kere karıştırın.
Fasulyeleriniz hafif yumuşadıktan sonra oda sıcaklığında dinlendirin. Ardından kilitli poşetlere ya da buzdolabı poşetlerine kuru fasulyelerinizi pay edin. Ağızlarını güzelce kapatıp buzluğa aktarın.
Sebzeler: Bazı yeşil sebzeler derin dondurucuda muhafaza edilebilir. Bunlar; dolma yapılan biber, havuç, yeşil fasulye, ıspanak, üzüm yaprağı, bezelye, yeşil kabak, süt mısır, brokolidir.
Temizlenen fasulyeler kaynayan suda 3dk boyunca haşlanır. Sonrasında soğuk suya çıkartılarak şoklanır. Tamamen soğuduktan sonra süzgece alınır. Buzdolabı poşetlerine alınarak dondurucuya kaldırılır.
Evde kuru fasulye, mercimek, barbunya, nohut nasıl saklanır gibi sorularınızın cevabı olarak da, bu bakliyatları mutlaka ağzı kapalı, cam, vakumlu kavanozlar kullanarak hava ile temasını keserek saklamalısınız. Çünkü böceklenme, kelebeklenme gibi bozulmalar hava ile temas etmeleri durumunda görülür.
Taze fasulyeyi buzlukta saklamak oldukça kolaydır. Bu şekilde canınız taze fasulye çektiği zaman kolayca ulaşma şansınız olacaktır. Teze fasulyeyi pişmiş veya çiğ olarak buzlukta saklayabilirsiniz.
Ocak üzerindeki su kaynamaya başladığında içine ayıkladığınız fasulyeleri ekleyip, 3 dakika pişirin. Diğer taraftan başka derin bir kaba olabildiğince buzlu soğuk su koyun. 3 dakika sonunda bir kevgirle fasulyeleri süzüp, hemen buzlu soğuk su dolu kabın içine koyup, şoklamasını sağlayın.
- Eşit miktarlarda veya farklı fasulyeleri ayrı poşetlere yerleştiriniz. Fasulyeleri kullanmak istediğiniz çeşide (yemeklik, türlü ve benzeri) uygun poşetleme yapınız. - Poşetleme bittikten sonra poşete bastırarak içindeki havayı alınız ve ağzını sıkıca bağlayıp dondurucuya atınız.
Pişirme süresi uzun olan nohut ve kuru fasulyeyi haşlayarak buzluk veya derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Uzun süre saklamak istediğiniz her yemeğinizi derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz; çorbalar, sebze yemekleri, pilavlar, makarnalar, hamur işleri, etler, etli yemekler, baklagiller… Aklınıza gelebilecek her yemeği derin dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz.
Fasulyeleri poşetin içine eliniz ile yayın. Ardından poşetin içine bir pipet yerleştirin. Pipeti poşete iyice sarın. Poşetin ağzını elinizle kapatın.
Derin dondurucunuzun içindeki tüm malzemeleri dışarı çıkardıktan sonra bir miktar elma sirkesi karıştırdığınız su ile silerek hem oluşan bakterilerden hem de kokudan kurtulabilirsiniz. Elma sirkesi uçucu bir madde olduğu için sonradan kendine has kokusu derin dondurucuda kalmayacaktır.
fasulye ayıklanıp yıkanır bütün halde bırakılır. Tencerede su kaynatılır ve 1-2 dakika sadece rengi koyu yeşil olana kdar fasulyeler haşlanır. Fosiller çıkarılıp süzgece konulur soğuk su altına tutulur ve iyice süzülmesi beklenir bu şekilde birer kavurmalık çıtçıtlı poşetlere konulur havasi alınıp buzluğa kaldırılır.
Kaynayan suyun içine fasulyeleri ekleyip, 3 dakika pişirin. Fasulyeler pişerken başka derin bir kaba olabildiğince buz küpleri ile dolu soğuk su koyun. Süre sonunda pişen fasulyeleri süzerek sıcak sudan çıkartın. Bekletmeden hemen buzlu soğuk su dolu kabın içine koyup, şoklamasını sağlayın.
Taze fasulye konserveleri, bin bir çeşit domates sosları, köz patlıcanlar ise en leziz kış hazırlıklarındandır. Bamya sevenlere ise bamyanın dondurucuya atılmış hali mutlaka tavsiye edilir. Turşu, tarhana ve erişte ise hemen ilk akla gelen kış hazırlıklarındandır.
Bazı taze makarnaları pişirmeden önce dondurucuda saklayabilirsiniz. Ancak pişirildikten sonra buzdolabında saklamalısınız. Dondurulmuş pişmiş makarna çözüldükten sonra lapa gibi bir hale gelecek ve tekrar ısındıktan sonra tadı çok kötü olacaktır.
Dondurucudan fasülyenizi aldıktan sonra poşetinin içinden çıkartın ve tencereye buzlu halde yerleştirin ve tencerenin altını kısın. Fasülye tamamen çözüldüğünde suyunu kontrol edin ve gerekirse tekrar sıcak olarak ilave edin. Tuzunu serpin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
Bazı bakliyatlar derin dondurucuya girme özelliğine sahiptir. Derin dondurucudan çıktığında bozulmayan bakliyatlar barbunya, nohut, fasulyedir. Kuru bir şekilde veya haşlayarak dondurucu poşetlerine alacağınız bu bakliyatları, uzun bir süre koruyabilirsiniz.
Fasulyelerin daha iyi pişmesi için kuru fasulye ıslatma püf noktası hakkında bazı şeyleri bilmeniz gerekiyor. Bu konuda ise fasulyeleri ıslatırken suyun içine bir kaşık ekleyeceğiniz tuz size büyük yardım edecek. Islatılan fasulyelerin yeniden yıkanması da fasulyede biriken asitleri temizleyecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri