Eylül ayı içerisinde sebzelerde mantar, patlıcan, mısır, pazı, biberiye, barbunya fasulyesi, kabak, dolmalık biber, kırmızı salçalık biber, çarliston biber, havuç, salatalık, sivribiber, taze fasulye tüketebilirken meyvelerde ise mürdüm eriği, fındık, kavun, karpuz, incir, üzüm tüketebilirsiniz.
Yaz mevsiminde yetişen sebzeler: Yaz aylarında keyifle tükettiğimiz meyve çeşitlerinin yanı sıra aynı zamanda birçok farklı sebze çeşidi bulunmaktadır. Bunlar içerisinde taze fasulye, patlıcan, mısır, dolmalık biber, bamya, kabak, domates ve salatalık yer alır.
Yaz Meyve ve Sebzeleri Neler? Meyveler: Karpuz, kavun, şeftali, kayısı, vişne, kiraz, üzüm, incir, nektarin, mor erik, karadut, böğürtlen, yeşil erik, çilek. Sebzeler: Taze fasulye, dolmalık biber, sivri biber, patlıcan, salatalık, domates, enginar, kabak, semizotu, börülce, bamya.
Haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında yetişir. Patlıcanın yetişmesi için hava sıcaklığı 21-35 derece arası olmalıdır. Yaz mevsimi boyunca market ve pazar tezgahlardaki yerini alır.
Domates yılın tüm aylarında tüketilen bir sebzedir. Yaz aylarında açık tarlalarda yetiştirilen domates kış aylarında da korunaklı alanlarda yetiştirilebildiği için kış aylarında da domates tüketilebilir.
İlgili 24 soru bulundu
Yani salatalık yaz aylarında yetişen bir sebzedir. Zaten pazarlarda ve manavlarda yaz aylarında bolca salatalık görmek mümkündür.
Mayıs ayı ise enginar, bakla, madımak, semizotu, papatya, ebegümeci, domates, salatalık, barbunya, bezelye, marul ve çilek, yeşil erik, malta eriği, dut tüketebileceğiniz bir aydır.
Taze Fasulye Yazın, Kuru Fasulye Kışın Yenmeli.
Sıcak haziran ayında, softalarınızda tüketilmesi doğru olan sebzeler şöyle, Patates, fasulye, bakla, bezelye, kabak, patlıcan, sivri biber, domates, salatalık, kuzu ıspanak, semizotu, rezene, marul, üzüm yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber.
Soğuk toprağa fasulye ekimi yapılmamalıdır. Fasulye Tohumu Ne Zaman Ekilir ve Dikilir? Fasulye tohumu ekimi yapmak için Nisan ve Mayıs aylarını tercih etmeniz gerekecektir.
Yaz sebzeleri arasında taze patates, marul, enginar, kabak, taze fasulye, bamya, bezelye, dolmalık biber, sivribiber, taze sarımsak, mısır, salatalık, domates, börülce yer alır.
Yaz Sebzeleri ile Yapabileceğin Reçeteler
Ülkemizde çıkan yaz sebzeleri; sivri biber, taze fasulye, dolmalık biber, salatalık, patlıcan, domates, enginar, kabak, semizotu, börülce ve bamya.
Yaz boyunca kış sebze ve meyvelerinin güneş ışığını çekerek köklerine kadar ulaştırdığını dile getiren Karacanoğlu, 'Bu dönemin vazgeçilmez sebze ve meyveleri kereviz, brokoli, Brüksel lahanası, ıspanak, şalgam, soğan, turp, havuç, lahana, bal kabağı; meyveleri ise, elma, ayva, nar ve armuttur.
Lahana, yer elması, turp, pazı, kereviz, ıspanak, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, pancar, havuç ve karnabahar gibi sebzeler ve elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar, greyfurt ve kestane gibi meyvelerle menünü zenginleştirmeye hazır mısın?
Karnabaharın büyüme mevsimi ilkbahar – sonbahar; tüketim mevsimi kış olarak ifade edilir.
Ispanak kış aylarından başlayarak ilkbahar aylarının sonlarına kadar çok geniş bir süreçte tüketilebilir. Kasım, aralık, ocak, mart, nisan ve mayıs aylarında ıspanakları taze bir şekilde satın alıp tüketmek mümkün olmaktadır.
Yeşil fasulye, yaz aylarının en sevilen lifli sebzelerinden biri olarak vitamin yönünden zengin bir destek sunuyor. Taze fasulye lezzeti ve sağlıklı içeriğiyle hem yazın hem de kışın tüketiliyor.
Kış mevsiminin en popüler yemeği.
Fasulyede vejatasyon süresi 70-140 gün arasındadır. Vejetasyon süresi, bitkinin sarılıcı ve bodur olmasına, erkenci veya geçci olması yanında bölgenin ekolojik koşullarına göre de değişmektedir. Bodur çeşitlerde çiçeklerime 10-15 gün, yan sarılıcılarda 20-25 gün sarılıcı çeşitlerde 30 günün üzerindedir.
Amasya-Taşova çiçek bamyası olarak yetiştirilen çeşit açık yeşil renkli ve küçük meyvelidir. Bamya, ilçemizde Nisan sonu Mayıs başı gibi ekilir. Haziranın 2. haftasından itibaren hasat edilmeye başlanır.
Barbunya yüksek besin değeri sayesinde kış aylarında oldukça tercih edilen bir besindir. Barbunya oldukça farklı çeşitlerle karşımızda çıkmaktadır. Barbunya soğuk meze olarak veya sıcak ana yemek olarak sunulan bir besindir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri