Bazı doktorlara göre bebekler 4. ayda katı gıdaya başlayabilir. Eğer sizin doktorunuz da bu görüşteyse fasulyeyi 4. aydan sonra dilediğiniz bir zamanda bebeğinizin yiyeceklerine ekleyebilirsiniz. Ama ezilmesi zor olduğu için 6-8 ayları bekleyip o dönemde vermeyi de tercih edebilirsiniz.
Kuru baklagiller bebeklere 8. aydan itibaren pişirilip kabukları soyulmalı ve püre şeklinde verilmeye başlanmalıdır. Kuru baklagil yemeklerinin katılığı bebeğin tolere etmesine göre artırılıp 12. aydan itibaren ailenin tükettiği şekilde yemeye alıştırılmalıdır.
Bebeklere bakliyat ne zaman ve nasıl verilmeye başlanır? 9. aydan itibaren nohut, soya fasulyesi, barbunya, mercimek, kuru fasulye, maş fasulyesi, börülce gibi bitkisel protein içeren kuru bakliyattan da vermek gerekir.
Fasulyenin ekim işlemi ile hasat işlemlerinin arası ortalama 100-120 gün arasıdır.
İlgili 28 soru bulundu
Bazı doktorlara göre bebekler 4. ayda katı gıdaya başlayabilir. Eğer sizin doktorunuz da bu görüşteyse fasulyeyi 4. aydan sonra dilediğiniz bir zamanda bebeğinizin yiyeceklerine ekleyebilirsiniz. Ama ezilmesi zor olduğu için 6-8 ayları bekleyip o dönemde vermeyi de tercih edebilirsiniz.
9 aylık bebek beslenmesi için nohut, kuru fasulye gibi kuru bakliyatlar da uygundur. 9. aydan başlayarak bebeğinizin yemeklerine bakliyat ekleyebilirsiniz.
Anne sütü veya formül mama içerisindeki demir miktarı yeterli olmadığından, bebeklerin 6. aydan itibaren demir depoları boşalmaya başlar. Bu sebeple miniğinize ilk olarak kabak, taze fasulye, muz, armut, havuç ve tatlı patates gibi bol demir içerikli besinleri püre ya da çorba halinde verebilirsiniz.
Sebzeli kavanoz ek gıdası da bu dönemde de bebeğinizin beslenmesine yardımcı olur. Sebze çorbalarına haftada 3 gün 1 ceviz büyüklüğünde kırmızı et ya da kıyma, haftada 2 gün tavuk ve 2 gün de balık ilave edebilirsiniz. Yayla, tarhana, şehriye ve mercimek bu dönemde tüketilebilir çorbalar.
Yedinci ve dokuzuncu aylarda pilav, makarna gibi nişastalı besinlerle tarhana çorbası verilmeye başlanır. Bebekler için pilav ve makarna başlangıçta haşlanıp suyu çektirilerek hazırlanmalı, üzerine zeytinyağı gezdirilmelidir. İstenirse sebzeli veya kıymalı sos da koyulabilir.
Taze Fasulyenin Emzirirken Bebeklerde Gaz Yapar mı? Taze fasulye tüketen annenin sütü bebeklerde de gaz oluşumuna neden olabilir. Bu nedenle taze fasulye tüketirken dikkatli olmanız ve gaz oluşumunu önceleyecek şekilde pişirmeye dikkat etmeniz gerekir.
Fasulye, en sık rastlanan sekiz gıda alerjenlerinden biri değildir. Fasulye alerjisi görülme sıklığı düşük bir besindir.
Fasulyeler ayıklanır. Havuç ve patates soyulup küp küp doğranır. 1 su bardağına yakın ılık suya tüm malzemeler konup pişirilir. Daha sonra blendırdan geçirilip püre haline getirilir.
Sekizinci aydan sonra alışmış olduğu gıdalara baklagilleri ekleyebilirsiniz. Baklagiller biyolojik değeri yüksek protein, vitamin, mineral ve lif açısından zengin besinlerdir. Kırmızı mercimek, yeşil mercimek, nohut, kuru fasulye ve barbunya gibi.
7 Aylık Bebekler İçin Kahvaltı Tarifleri
Kahvaltısında tuzsuz lor peyniri olabilir. Yumurta sarısının dörtte birini vermelisiniz. Aynı zamanda bir tatlı kaşığı pekmez ile kahvaltısını tamamlayabilirsiniz.
Kahvaltı için ideal zaman, 6. aydan sonradır. Bu dönemden itibaren ek gıdaya geçiş yapılsa da 6. ayda yalnızca pürüzsüz, püre halinde ve ezilmiş gıdaların verilmesi gerekir. Daha katı gıdalara geçilen 7-12. aylar arasında ise yumurta, peynir gibi kahvaltılık ürünler beslenmeye eklenebilir.
diye merak edebilirler. 9 aylık kız bebek kilosu ortalama 8.2 kg, erkek bebek kilosu ise 8.9 kg olabilir. Bebeğiniz daha hareketli olduğu için daha az kilo alabilir. Bebeğinizin yeterli beslenemediğini düşünüyorsanız doktorunuza danışmanıza danışabilirsiniz.
6-7-8-9 Ay Bebek Beslenmesi
6. aydan itibaren katı gıdalara başlanabilir. Daha az alerjik olması nedeniyle sütlü pirinçli mamalar tercih edilebilir. Bu aydan sonra kahvaltı başlanabilir. Ayrıca ekmek ve çorbalar da verilebilir.
Bebeklerin 1 yaşından önce doğal yolla besinlerin içerdiği tuzdan aldığını, ilave tuza ihtiyaç kalmadığını dile getiren Diyetisyen Şengel, “1 yaşından itibaren bebeklere en az miktarda tuz verilmelidir.
İlk 6 ay sadece anne sütü tüketilmelidir. Anne sütü bebekler için en uygun besindir. Doktorunuza danıştıktan sonra anne sütünün yetmediği durumlarda 4. aydan itibaren ek gıda olarak Eti Cicibebe Bisküvisi tüketmeye başlayabilirsiniz.
7 aylık bebek neler yiyebilir? Patates, havuç, bezelye, iki kez çekilmiş kuzu kıyması, pekmez, tuzsuz lor peyniri, yumurta sarısı, turunçgiller ve çilek dışındaki meyveler, kabak, ev yoğurdu gibi besinleri tüketebilir.
Dr. Enver Mahir Gülcan'ın notu: Zeytinyağlı fasulye 9 ay ve sonrası bebek için yutabileceği şekilde iyice parçalanarak yedirilebilecek bir yemektir. Yaz mevsiminde bolca bulunan taze fasulye hem lif açısından hem de vitamin ve mineral açısından zengindir.
Bebeğiniz ebeveynlerinin tercihine göre, genelde 9 aydan itibaren uygun bir zamanda et ile tanıştırılır. İlk yediği et kolay hazmedilmesi açısından kıyma olarak verilir.
İyi pişmiş ve ince dilimlere ayrılmış et, tavuk, yumuşak peynir, haşlanmış havuç, brokoli gibi yiyecekleri tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra ekmeği parçalara ayırarak vermenizde fayda var. Sebze köftesi, balık köftesi, mücver, balık filetosu hatta makarna da bebeklerin sevdiği besleyici parmak yiyeceklerdendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri