Buzlukta taze fasulye saklamak son derece mümkündür. Bunun için aldığınız taze fasulyeleri iyice yıkayın ve sularını süzün. Daha sonra ise kuru bir hale getirdiğiniz fasulyeleri buzdolabı poşetine koyarak buzluğa atabilirsiniz.
Çiğ fasulyeleri bir pişirimlik olacak şekilde ayırın ve buzdolabı poşetlerine doldurun. Poşetin içerisine pipet sokun ve ağzını hava almayacak şekilde düğümleyin. Pipetin diğer ucuyla poşetin içindeki havayı çekerek vakumlayın. Hazırladığınız poşetleri buzluğa yerleştirin.
Taze fasulyeler piştikten sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın. Soğuyan taze fasulyeleri buzdolabı poşetleri doldurun. Poşetlerin bir pişirimlik porsiyonlar halinde olmasında dikkat edin. Poşetlediğiniz taze fasulyeleri bu buzluğa atabilirsiniz.
Poşetlerin ağzını sıkıca bağlayın. Poşeti bağladıktan sonra fasulyeleri tekrar bir poşete daha koyun. Fasulyeniz 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız bu yöntem ile taze fasulyeyi buzlukta uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
1-2 SENE DAYANAN BUZLUKTA TAZE FASULYE SAKLAMA YÖNTEMİ | İLK GÜNKÜ GİBİ AYNI TAZELİKTE VE KOKUSUZ - YouTube.
İlgili 20 soru bulundu
Taze fasulye hem çiğ hem de pişmiş bir şekilde buzluğa konulabilmektedir.
Temiz bir yere fasulyeleri yayabilir veya bezle kurulayabilirsiniz. Poşetlerin havasını alarak iyice sarın. Ardından bir poşet daha geçirerek buzluğa kaldırın. Bu sayede fasulyeler uzun bir süre buzlukta bozulmadan kalacaktır.
Taze fasulyeleri genişçe bir tepsiye aktarın ve tamamen soğumaları için bırakın. Tamamen soğuduktan sonra, buzdolabı poşetlerine bölüştürün ve dondurucuya atın. Ne zaman isterseniz çıkarıp, çözdürdükten sonra, bir adet soğan ve isteğinize göre salça ilavesi ile pişirin ve servis edin. Afiyet olsun.
Dondurucudan fasülyeyi alıp, poşetinin içinden çıkartın. Kaynayan suyun içine fasulyeyi buzlu halde yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp, ocağın altını kısın. Fasulye çözülmeye başladığında 1-2 kere karıştırın.
Yırtılan yerlerden hava teması yaşayan yiyeceğin, rengi, kokusu ve tadı değişir. Fasulyeyi poşetin yanı sıra dondurucuya girmeye uygun kaplarda da dondurabilirsiniz. Ancak kaplar biraz fazla yer kapladığı için poşet kadar pratik bir yöntem değildir.
Öncelikle fasulyeleri ayıklayıp yıkayalım dilediğiniz şekilde doğrayarak kaynayan suya atalım. 5 dakika kadar haşlayıp süzelim soğumaya bırakalım soğuyunca buzdolabı poşetine paylaştıralım. Kişi sayısına göre pay edip dondurucuya yada buzluğa koyalım ben dört poşet yaptım.
Derin dondurucunuzun içindeki tüm malzemeleri dışarı çıkardıktan sonra bir miktar elma sirkesi karıştırdığınız su ile silerek hem oluşan bakterilerden hem de kokudan kurtulabilirsiniz. Elma sirkesi uçucu bir madde olduğu için sonradan kendine has kokusu derin dondurucuda kalmayacaktır.
Derin bir kapta buzlu su yapalım. Büyük bir tencere de su kaynatalım. kaynayan suyun içine fasulyeleri atalım 3 dakika kadar karıştırarak pişirelim. Kaynar sudan çıkmış fasulyeleri buzlu suya atıp 5 dakika bekletelim. İstenilen miktara göre buzdolabı poşetlerine pay yapabilirsiniz.
Fasulyeleriniz hafif yumuşadıktan sonra oda sıcaklığında dinlendirin. Ardından kilitli poşetlere ya da buzdolabı poşetlerine kuru fasulyelerinizi pay edin. Ağızlarını güzelce kapatıp buzluğa aktarın.
Sebzeler :patates, soğan, sarımsak gibi sebzeler dışındaki tüm sebzeler buzdolabında saklanmalıdır.ıspanak, marul ve domates gibi sebzeler 2-3 gün,lahana, havuç,kereviz gibi sebzeler 6-7 gün,taze fasulye,bakla ve bezelye gibi sebzeler 3-4 gün tazeliklerini buzdolabında korurlar.
Derin dondurucuda dondurulmuş besinlerde mikroorganizma üremesi durur, çözdürmeden sonra ise üreme hızla yeniden başlar. Bu yüzden çözdürme işlemi çok önemlidir. Dondurulmuş besinler sadece bir kerede çözdürülüp kullanılmalıdır. Çözdürülmüş olan bir besin kesinlikle tekrar dondurulmamalıdır.
Uzun süre pişirildiği halde yumuşamayan fasulyenin içine yarım kahve kaşığı karbonat koyun. Böylelikle inatçı fasulyelerin kolaylıkla yumuşadığını ve piştiğini göreceksiniz. Hem de daha lezzetli olacaktır.
Patlıcanlarımızı acısının gitmesi için tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz. Tuzlu suyunu süzdükten sonra istediğiniz miktarlarda poşetlere doldurup fazla havasını pipetle çekiyoruz yani vakumluyoruz. Dondurucuya koyup kışın tüketebilirsiniz.
Bakliyatları temiz, vakumlu ve ağzı kapalı cam kavanozlarda saklamak, böceklenme sorununu giderir. Bakliyatları mutlaka serin, karanlık ve kuru bir ortamda saklamanız gerekir. Nemli alanlar, bakliyatların kısa sürede küflenmesini yol açar.
Yeterince pişen fasulyelerin rengi döndükten sonra ocağı kapatabilirsiniz. Soğuyan fasulyeleri birer pişirim olacak şekilde buzdolabı poşetlerine doldurarak havasını alın ve ağızlarını kapatın. 4-6 kişilik bir aile için 2kg'lik taze fasulyeden 4 poşet hazırlayabilirsiniz.
-Her türlü bakliyat yemeği, buzlukta saklanabilir. Suyu çok azaltılarak saklama kabına alınan, kuru fasulye, nohut, mercimek gibi yemekler, çıkarıldığında iyice çözülmesi beklenip, karıştırılmadan ısıtılmalı. Bunun en uygun yöntemi, donmuş yemeği, mikrodalga fırında çözdürmektir.
Zeytinyağını tencereye alıp soğanları kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Bir diş sarımsağı ezip salçayla birlikte soğanlara ilave edin. Fasulye ve turşuyu bu karışıma ekleyip 10-15 dakika kavurun. Tuz ve dilerseniz kırmızı pul biber ekleyip soğuduktan sonra servis yapın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri