Çimento esaslı derz dolguların genel olarak banyo, mutfak, balkon, teras veya antre gibi alanlarda kullanımı ön plana çıkmaktadır. Fayans arası derz olarak da ifade edilen bu ders çeşidi seramiklerin arasını ve hem zeminde hem de duvarda doldurmak işlemlerinde ilk akla gelen olmaktadır.
Derz; yüzey kaplamasında kullanılan seramik, mermer ya da cam fayans gibi döşemelerin arasını dolduran bir çeşit dolgu malzemesidir. Eskiden genellikle beyaz derz harcı kullanılır ve zamanla siyahlaşarak fayans temizliğini zorlu hâle getirirdi.
Derz dolgu özellikle ıslak zeminlerde ve yapının farklı yerlerinde kullanılan seramiklerde, döşeme sırasında seramikler arasında oluşan boşlukların doldurulması için kullanılan üründür. Derz, alçıya benzeyen kimyasal bir üründür. Bazıları uygulanırken derz bandı kullanılabilir.
Mastik temel olarak beton derz dolgu olarak, dilatasyon, metal ve cam doğrama, fayans, pvc gibi yapı elemanlarının dolgu ve yapıştırılmasında kullanılır.
Derz, iki fayans veya iki karonun arasında bulunan boşluğa verilen isimdir. Derz ismi verilen boşluk görsel açıdan hoş durması ayrıca dayanıklılığı arttırması için derz dolgu malzemesi ile doldurulur.
İlgili 16 soru bulundu
Derz üstüne derz olur mu? Mermer fayans gibi yüzeylerde kullanılan derz dolgularını sökmek durumunda kalabilirsiniz. Çünkü zamanla derzler, incelir, kararır kötü bir görüntüye sebebiyet verir. İncelen, deforme olan derz üzerine tekrardan yeni derz çekmek, sağlam olması açısından uygun olmayacaktır.
İşlevsel Derz Kalemi Modelleri
Dolguların temizliği için üretilmiş olan ilgili tasarımlar, fayanslar arasındaki boşlukların doldurulması için kullanılan derz maddesinin daha kolay ve daha pratik bir şekilde fayans aralarına uygulanması amacıyla üretilmiş araç gereçlerdendir.
Dolgu ve İzolasyonda Silikon ve Mastik
Dolgu ve izolasyon amacıyla kullanım silikon ve mastiği birbirinden ayırır. Silikon, izolasyonda yapıştırma malzemesi olarak kullanılır. Silikonun su dayanımı yüksektir. Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur.
Standart Silikon:
İzolasyon, sızdırmazlık ve yapıştırma için kullanılmaktadır. Universal silikon olarak da adlandırılır. Duş kabini, küvet, lavabo kenarı gibi alanlarda sızdırmazlık olarak kullanımı tercih edilir. Aynı zamanda PVC, metal fayans gibi bölgelerde de sızdırmazlık ve yapıştırma işlemi için kullanılmaktadır.
Derzmatik Derz Dolgu Sıkça Sorulan Sorular
%17 indirimle Derzmatik Gaga Uçlu 380 gr 4 Adet Derz Dolgusu 165TL'ye, %7 indirimle Derzmatik Gaga Uçlu 380 gr 4 Adet Beyaz Derz Dolgusu 165TL'ye, %30 indirimle Derzmatik Gaga Uçlu 360 gr Krem Derz Dolgu 47TL'ye sahip olabilirsiniz.
Çimento esaslı derz dolguların genel olarak banyo, mutfak, balkon, teras veya antre gibi alanlarda kullanımı ön plana çıkmaktadır. Fayans arası derz olarak da ifade edilen bu ders çeşidi seramiklerin arasını ve hem zeminde hem de duvarda doldurmak işlemlerinde ilk akla gelen olmaktadır.
Derz dolgu; seramik, fayans, granit, mermer gibi yapı malzemelerinin arasındaki boşluğu kapatmak için kullanılan kimyasal bir bileşiktir. Yer ve duvar kaplamaları döşendikten sonra aralarındaki derz kanalları, dolgu malzemesi kullanılarak kapatılır.
Fayans arası derzi kaç saatte kurur? Sorusunun cevabı ise; iki saat içerisinde kurur. Ancak tam kurumanın sağlanması için 24 saat beklenmelidir. 24 saat geçmeden su ile temas ettirmeyin.
Fayans Derzleri Boyanır mı? Fayans boyası olarak derz boyalarıyla derzleri boyayabilirsiniz. Koridor, banyo, mutfak, tuvalet gibi ortamlarınızı yenileyebilirsiniz. Fayans, seramik ve taş gibi kaplamaların arasını doldurup Stella Bianca'nın derz dolgusuyla doldurup, akrilik boya ile boyama işlemini yapabilirsiniz.
Tüketiciler tarafından merak edilen silikonlu derz dolgu su geçirir mi, sorusunun cevabı ise hayır, silikon dolgunun su iticilik düzeyi oldukça yüksektir ve bu nedenle su geçirmez olarak verilebilmektedir.
MasterTile 15 (Seryap Harcı 130)
Çimento esaslı olan bu seramik yapıştırıcısı türü, Seramik, mermer ve fayansların mutfak, banyo ve koridorlara yapıştırılmasında kullanılan, kayma özelliği azaltılmış yapıştırıcılar olarak karşımıza çıkmaktadır.
Silikon yaygın bir şekilde kullanılan ürünler arasındadır. Bu nedenle ne kadar sürede kuruduğu da merak edilir. Normal bir silikon sürüldükten sonra 4 saat içinde kurumuş olur. Fakat tam olarak kuruması ve görevini yerine getirmesi için 10-12 saat beklenmesi önerilir.
Banyolar sürekli neme ve suya maruz kalan bir ortam olduğundan, silikon üzerinde bakteri oluşma olasılığı da yüksektir. Bu nedenle anti bakteriyel özelliği olan, % 100 silikon içerikli duşakabin silikonunu seçmelisiniz.
Silikon ve mastik arasındaki başlıca genel farklar ise çoğunlukla silikon izolasyon yönteminde yapıştırma malzemesi olarak kullanılmaktadır. Mastik ise dolgu ve izolasyon ürünü olarak tercih edilir. Aynı alanlarda ikisi de hemen hemen kullanılabilir. Mastik boyanabilme özelliğine sahipken silikon boya tutmaz.
Genel amaçlı kullanıma uygun olan sıvı silikon yapıştırıcı çeşitleri güçlü bir formüle sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Sadece 15 dakikada kuruyan bu özel yapıştırıcı suya dayanıklı olduğundan neme karşı da yüksek mukavemet özelliği sergileyebiliyor.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
“Derz kalemi nerede satılır?” sorusunun cevabını, derz kalemi yorumlarında öne çıkan en iyi ürünlerle yapı market, oto bahçe kategorisindeki derz kalemi bölümünde bulabilirsiniz.
Vodaseal Derz Kalemi fayans derzleri üzerinde zaman içerisinde oluşan kirleri ve lekeleri örtmek, yenilemek için kullanılır. İç ve dış mekanda kullanıma uygundur. Çift taraflı kullanılabilir dayanıklı uca sahiptir. Suya dayanıklıdır.
Kapasite : Her 1 kalem ortalama 40 metre boyar
Fayans aralarını boyamanızı sağlari aynı zamanda beyaz gerektiren Buzdolabı, Ahşap, duvar, her türlü yüzeyde kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri