Aşırı doza dikkat Kükürt yüksek bir seviyede kullanıldığında topraktaki asidi yükseltiyor ve yararlı bahçe faunasını olumsuz yönde etkiliyor; toprakta asit miktarı yükseldiğinde bakteri gelişimi de artıyor. Bu sebeplerle kullanımı sırasında doz miktarına dikkat edilmesi gerekiyor.
Evet, Kükürt bir bitki besin elementidir. Ama bitkilerin kükürt ihtiyaçları yok denebilecek kadardır. Eksikliği çok çok nadir görülür. Kükürt, toprağın asitliğini yükseltir, zararlı bakteri gelişmesinde etkisi olur.
Kükürt uygulamasının bitkilere herhangi bir zararlı etkisi olmaz. Toprakta parçalanma aşamasında yada uygulanma zamanında karantina yapılması gerekmez. Kükürt toprağa uygulanır uglulanmaz bitki yetiştiriciliği, meyve ve sebze yetiştiriciliğine geçilebilir.
Toprağın PH'ını düzenler. Bitkinin kök ve gövdesini güçlendirir. Bitkinin tepe ve kök gelişimine doğrudan etkilidir. Toprağa kükürt uygulanması durumunda fosfor ve diğer iz elementlerin alımını kolaylaştırır.
Azot eksikliğinde olduğu gibi, Kükürt eksikliğinde de büyüme yavaşlar, yapraklar dökülmeye başlar, tomurcuklar solgunlaşır çoğunlukla zayıf patlar veya kurur. Protein sentezi yavaşlar ve verim azalır. Bitkinin genç yapraklarında zayıflık ve sararma görülür.
İlgili 31 soru bulundu
Bitki, iklim ve toprak şartlarına bağlı olarak değişmekle birlikte genellikle dekara1-5 kg arasında kullanılır.
Bitki yapraklarına külleme metodu ile uygulanan toz kükürtlerin bir süre sonra su yardımı ile atılması gerekir. Kükürt esasında yanıcı bir maddedir ve bitki yaprak ve gövdesine zarar vermesi istenmez. Temel amaç yabancı zararlı madde ve canlıları bitkilerden uzak tutmaktır.
Kükürtü bir tenekeye koyun ve altına delikler açın.Haftada bir kere fidenin üstüne serpin. Küçük bir miktar kükürt de fidenin gövdesine serpilebilir. Hasat ve saklama, lezzetin iyisi meyve bitkisinde tamamen olgulaşana kadar kaldığında oluşur.
Egede küllemle mildiyöden daha önce çıkar. Onun için Nisan sonunda bordo bulamacı atılmadan önce kükürt atılmalıdır. Egede birinci kükürtlemeyi yapmak şarttır. Bu ilk uygulamada dekara 3 kg dan çok kükürt uygulanması bağlar için zararlı olmaktadır.
Kükürt zehirli değildir ancak karbon disülfür, hidrojen sülfür ve sülfür dioksit zehirlidir. Özellikle hidrojen sülfür solunum felcine sebep olarak ölüme yol açabilir.
tozları ölür ve meyve teşekkülü olmaz. Domates tohumlarının çimlenmesi için minimum 10 ºC, optimum 20-29 ºC, maksimum 36 ºC toprak sıcaklığı olması gerekir. 200-500 kg kireç verilmeli, pH=7,0'nin üzerinde ise her yıl dekara 30-50 kg toz kükürt verilmelidir.
Sıvı kükürt toprağa faydaları dışında bitkilere de birçok fayda sağlamaktadır. Toprağın pH düzeyini ayarlar ve toprak ıslahında çok etkilidir. Bitkilerin donma sorununa karşı direncini arttırmaktadır.
Isıtılan seralarda her mevsim kükürt uygulaması yapılmalıdır. Kükürt uygulamasının bitkilere herhangi bir zararlı etkisi olmaz. Toprakta parçalanma aşamasında yada uygulanma zamanında karantina yapılması gerekmez. Kükürt toprağa uygulanır uglulanmaz bitki yetiştiriciliği, meyve ve sebze yetiştiriciliğine geçilebilir.
Domateslerinizdeki akarlara, asmalardaki bağ uyuzuna (kırmızı örümcek), mildiyöye, küllemeye, kısacası mantari hastalıklara en doğal ve en etkili yöntemi anlatıyorum. Bahçemizde her türlü mücadeleyi doğal ve organik yönden yapıyoruz. Toz kükürdü hem toprağa hem sebze ve meyvelere hem de böcek savar olarak kullanıyoruz.
Yüksek pH bitkilerin beslenmesini engeller, ideal toprak. pH aralığı 6.5 – 7.5 'dir. Bu sorunu çözmek için kükürt. uygulaması önerilir.
Peki domatese sıvı kükürt ne zaman atılır? Domates bitkilerine sıvı kükürt uygulaması, genellikle domateslerin genç yaşlarındayken, hastalık riski yüksek dönemlerde veya hastalık belirtileri görüldüğünde başlanıyor.
Bahçenizin veya evinizin etrafına toz şerit halinde dökerek yılan, domuz veya akrepin kokudan kaçmasını sağlar. Ayrıca diğer haşeratın uzaklaşmasını da sağlar.
İçeriğindeki kükürtün tamamı 1 mikrondan küçük olduğu için, damlama, sulama, yağmurlama ve ilaçlama sistemlerinde kullanılabilir.
ELEMENTEL SIVI KÜKÜRTÜN FAYDALARI
Ürünler için istenmeyen birçok haşere ve böcek türünü bitkiden uzak tutar. Tarımda ve özellikle bağcılıkta küf ve küllemeye karşı etkin bir üründür. Topraktaki ve bitkideki kükürt eksikliğini hızlı bir şekilde giderir.
TOZ KÜKÜRT (5 KG'LIK AMBALAJLARDA BULUNMAKTADIR) (500 m² alana yetmektedir) Bahçenizin veya evinizin etrafına toz şerit halinde dökerek yılan, domuz veya akrepin kokudan kaçmasını sağlar. Ayrıca diğer haşeratın uzaklaşmasını da sağlar.
Aynı yerde devamlı yetiştiricilik yapılacak ise 5-‐6 yılda bir kireçleme veya kükürt uygulaması yapmak gerekir. Bu konuda geniş bilgiler web sayfamızda bulunmaktadır. Toprağın organik madde miktarı yetersiz ise (%2'den az) dekara 2-‐3 ton iyi yanmış büyükbaş (sığır) veya küçükbaş (koyun) gübresi kullanmak yararlı olur.
Genel olarak toz formunda uygulanan kükürtün yüksek miktarlarda uygulanması zorunluluğuna ve toz kükürtün etkisini 4-5 yılda göstermesine karşılık, sıvı kükürtün düşük miktarlarda uygulanabilir ve etkisini 1-2 hafta içinde gösterebilir olması önemli bir avantajdır.
Organik tarımda, toprak ıslahı için izin verilen ender maddelerden biridir. Kükürt noksanlığını giderir. Toprağı çözer (yumuşatır).
Kükürt; cilt, kemik, diş, saç ve kasların yanı sıra bağ dokularının sağlığında da önemli bir rol oynayan önemli bir mineraldir. Ayrıca yağ metabolizmasına ve kan şekerinin düzenlenmesine de yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri