Biberleri yıkayıp kurulayın. İçlerini temizleyip yemeklik doğrayın. Tek kullanımlık miktarlarda poşetleyerek derin dondurucuya kaldırın. Özellikle evde kullanabileceğinizden fazla biber varsa bozulmadan bu şekilde dondurucuya kaldırabilirsiniz.
Dondurucuya Çiğ Biber Nasıl Konulur? Biberler güzelce yıkayıp suyu süzüldükten sonra içlerini temizleyelim. Ve hepsini küp küp doğradıktan sonra poşetlere istediğiniz şekilde doldurabilirsiniz.
İlgili 15 soru bulundu
Tavamıza bol yağ koyupk kızdıralım. Kızartma yapacağımız tava derin olursa, kızartmak daha kolay olur. Biberleri ekleyip kızartalım ve süzgecin altına derin kase koyup, biberleri süzgece koyalım ki yağı süzülsün. Bütün biberler bitene kadar bu işlemi yapalım ve soğumaya bırakalım.
Dilimlenmiş biberleri buzdolabı poşeti içine düzgün bir şekilde yerleştirin. Poşetin üzerine eliniz ile bastırıp, havasını alın. Poşetin havasını aldıktan sonra poşeti katlayıp, tekrar bir poşet içerisine yerleştirin. Biberler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz.
Depoda yeterli bir hava hareketi sağlanarak, yer yer sıcak yuvaların oluşması önlenmelidir. Bu koşullarda dolmalık biberler 20 gün kadar depolanabilmektedir. Buna karşın sivri biberler 4 °C ile 5 °C'de %90-95 bağıl nemde 2 ay kadar depolanabilirler.
Yeşil sivri biber hem fırında hem de güneş gören bir yerde ipe dizilip asılarak kurutulabilir. Burada dikkat edilmesi gereken püf nokta: biberlerin yıkandıktan sonra kesilmemesi sadece üst gövdeden yorgan iğnesi ile delinerek ipe geçirilmesidir.
Biber (Capsicum annum. L.) Solanaceae familyasının Capsicum cinsine dahil olup; ılık iklimlerde yıllık, tropik iklimlerde ise birkaç yıl- lık kültür bitkisidir. bir yıllık bitkisidir.
İşlem bittikten sonra da muhafaza etmek üzere, biberlerimizi saklama poşetlerine yerleştirmeliyiz. Poşetlerin içerisine biberleri yayarak ve daha sonra da poşetlerin havasını alarak üst üste yerleştiriyoruz. Derin dondurucuya koyarken de derin dondurucunun arka kısımlara çok yerleştirmemeye dikkat ediyoruz.
Soyup dilimlediğiniz sarımsakları da araya yerleştirin. Bütün biberler, sarımsaklar ve maydanozları bu sıraya göre kavanoza yerleştirin. Kavanozun üzerine bastırarak havasını alın. Zeytinyağı, sirke ve tuzu karıştırıp kavanoza dökün ve kapağını sıkıca kapatın.
Temizlediğiniz kırmızı biberleri kullanacağınız kadar poşetlere koyun. Poşetin havasını alıp, dibinden düğüm atın. Daha sonra dondurucuya kaldırın. Közlenmiş olan kırmızı biber poşetleri kullanacağınız zaman dondurucudan çıkartın.
Biberler dondurucudan çıkar çıkmaz yani çözünmeden doldurulup pişirilmeli yoksa biberin tadı bozuluyor. Saklama Süresi 10-12 aydır.
Biberleri yıkayıp kurutun.Çatalla bir iki yerini delin ve daha sonra közleyin. İster köz matik ile ocak üstünde ,ister yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi içinde fırında tabi en güzeli en lezzetlisi kömür ateşinin üstünde közleyin.
Dondurucudan çıkartılan biber hiç bekletilmeden kızgın yağa atılarak yüksek olmayan orta ateşte pişirilir. Böylece biberin rengi kararmadan yeşil olarak kalacak ve lezzetinde önemli bir kayıp olmayacaktır. Biberin kararmasının nedeni buzunun çözülerek sulanması.
Makarna, Erişte Katkıları, Sebze karışımları, Et, tavuk, balık köfte harçları, Büsküvi, kraker içerisinde kullanılabilir.
Biberleri uzun bir ipe, ortalarından iğne geçirerek dizin. Balkon veya bahçenizde en çok güneş alan yere ipi asın. Ortalama 3-7 gün içinde biberler kuruyacaktır. Kuruyan biberleri kavanoz veya buzdolabı poşetlerine doldurarak saklayın.
En klasik biber kurutma yöntemi biberleri ipe dizmekle başlıyor. Çarliston, sivri, dolmalık... Dilediğiniz biber çeşidini güzelce yıkayın. Ardından kurulayın.
Aynı zamanda güçlü bir antioksidan görevi görür ve hücrelerinizi zararlı oksidatif hasardan korur. Dahası, yeşil tatlı biberlerin kalorisi ve karbonhidratı nispeten düşüktür. Ayrıca, iyi bir lif kaynağıdırlar. Biber, bağırsak sağlığı için gerekli olan iyi bir lif kaynağıdır.
Yaz aylarında salata ve ızgaraların vazgeçilmezi olan yeşil biberin içerdiği vitaminler, antioksidan özelliği, betakaroten ve yüksek orandaki lifli yapısı sağlığımıza oldukça faydalıdır.
Poşetin ağzına düğüm atın. Poşete düğüm attıktan sonra biberleri tekrar bir poşete daha koyun. Biberler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız bu yöntem ile dolmalık biberleri buzlukta uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Köy Biberi Kavurması tarifi için öncelikle biberleri zeytinyağ ile kavurun. Kavrulan biberlerin üzerine domates, sarımsak, şeker, tuz ve sirkeyi ilave edip güzelce pişirin. Pişen biberimizi uzun süre saklamak için kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın. Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
Öncelikle tavaya sıvı yağı ekleyip iyice kızmasını sağlıyoruz. Bu sırada biberleri güzelce yıkayıp kurulayın. Ardından bir kürdan yardımıyla delikler açın. Dilerseniz bütün olarak kızartmak yerine biberleri iri doğrayarak da kızartabilirsiniz.
Yemeklik ya da kızartmalarda kullanılacak şekilde doğrayın. Doğradığınız biberleri buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Buzluğa atın. Yemeklerde kullanacağız durumlarda yemeğe doğrudan ilave edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri