FD notu almış bir öğrenci mezun olabilmesi için dersi yükseltmesi gerekmektedir.
Bu notun ortalamaya etki eden katsayısı 0.5'dir. Bir dersten FD ve FF harf notlarından birini alan öğrenci, o dersten başarısız sayılır.
FD ders notu dersten büte kalındığını gösteren bir nottur. Dersten FD harf notunu alan kişiler dersin bütüne girerek notunu yükseltmelidir. Aksi halde ders bir sonraki seneye kalmış olur.
1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
Final sınavlarından yaklaşık 1 hafta sonra yapılan ve final sınavı yerine geçen sınavlardır. Bu sınava girmek zorunlu değildir. Öğrenci harf notu ne olursa olsun (FF, FD, DD, DC, CC, CB, BB, BA, AA) bütünleme sınavına girmek zorunda değildir.
İlgili 44 soru bulundu
Öğrenci devamsızlığı nedeniyle (FD) tekrarlayacağı teorik derslerin en az % 70'ine ve varsa teorik ders dışındaki her türlü uygulama çalışmasının en az % 80'ine devam etmek zorundadır.
FD, FF, FG, DZ ve U başarısız harf notlarıdır MZ ve E henüz başarı durumu netleşmemiş harf notlarıdır FG: Derse devam ve uygulama ile ilgili koşulları yerine getirerek o dersin yarıyıl/yıl sonu sınavına girme hakkı olduğu halde sınavına girmeyen öğrencilerin ilgili dersleri için kullanılır ve öğrenci o dersten ...
Soru 6: FD notu nedir? Cevap: FD birçok Üniversitede uzun zamandır kullanılmakta olan bir harf notudur. FF gibi başarısız olunduğunu gösteren bir nottur ancak AKTS'ye katkıda FF den ayrılır. Dönemin ağırlıklı not ortalaması ve genel not ortalaması hesaplanırken FF notunun 4'lük sistemdeki çarpanı sıfırdır.
FD/FAVÖK, bir şirketin değerlemesini ölçmek için kullanılan bir finansal orandır. FD, “Firma Değeri” anlamına gelirken, FAVÖK, “Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr” anlamına gelir. Bu oran, bir şirketin toplam değerinin, şirketin operasyonel kârlılığına oranını gösterir.
Madde 24 - Bir dersten FF, FD, DD, DZ ve BZ notu alan veya dersi normal yarıyılında almayan öğrenciler, bu dersi tekrar verildiği ilk yarıyılda almak zorundadırlar. Bu dersler seçmeli dersler ise öğrenciler, bunların yerine başka bir seçmeli ders alabilirler.
FD birçok Üniversitede uzun zamandır kullanılmakta olan bir harf notudur. FF gibi başarısız olunduğunu gösteren bir nottur ancak AKTS'ye katkıda FF den ayrılır. Dönemin ağırlıklı not ortalaması ve genel not ortalaması hesaplanırken FF notunun 4'lük sistemdeki çarpanı sıfırdır.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
1) Öğrenci müfredat derslerindeki zorunlu dersleri almış olmalı. 2) Öğrenci 360/240/120 AKTS'yi tamamlamış olmalı 3) Öğrenci Staj zorunlu olan bölümler için staj öğrenimini tamamlamış olmalı. 4) Öğrencinin akademik not ortalaması en az 2.00 olmalı. 5) Bitirme projesini tamamlanmış olmalı.
Koşullu geçme en basit haliyle bir dersten genel not ortalamasına bağlı olarak geçmektir. Genel not ortalaması koşullu geçmeyi olanaklı kılmaktadır. İlgili fakültenin belirlediği bir puan sınırı bulunmaktadır. Bu genellikle 2.00 ya da 2.50 şeklinde olmaktadır.
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
BÜTÜNLEME SINAVINA HANGİ ÖĞRENCİLER GİREBİLİR
Koşulları yerine getirmesine rağmen bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler o ders için açılacak bütünleme sınavına girebilir.
4.Mezun olabilmek için öğrencinin Genel Not Ortalamasının en az 2,00 olması ve DZ,YZ ve FF notu olmaması gerekir.
Fd/FAVÖK, bir şirketin kurumsal değerinin FAVÖK'e bölünmesiyle bulunur. Firma Değeri (Fd) = Öz Sermaye Değeri + Net Borç formülü ile hesaplanır.
Şartlı başarılı öğrenciler, alt sınıflardan, sırasıyla; almadıkları, IA, NP, F aldıkları dersleri almak koşulu ile DF ve DD aldıkları dersler dâhil, dönemlik toplamda 30 AKTS'yi geçmeyecek şekilde bulundukları sınıftan da ders alabilirler. Bu durumda yeni alınan not eskisinin yerine geçer.
Öğrenci, o yıla ait derslerin birinden dahi başarısız olursa, ertesi yılda, bir üst sınıftan hiçbir ders alamaz ve sadece başarısız olduğu dersi/dersleri tekrarlar. Ancak bunları başardıktan sonra, üst sınıfa geçer.
Bu nedenle bir dersten (DC) harf notunu alan öğrencinin bu dersten başarılı sayılabilmesi için AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir. Sorumlu olduğu öğretim planında koşullu başarılı dersi/dersleri bulunan öğrencinin mezun olabilmesi için tüm derslere ait AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir ve AGNO hesabına katılır.
Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar. Bu öğrenciler Genel not ortalamalarını 2.00'ye yükseltene kadar sınıf tekrarı yaparlar.
Herhangi bir dönemde öğrenci 30'un altında AKTS tamamlamışsa mezun olamaz. Genel olaraksa mezuniyet için ön lisansta toplam 120 AKTS, lisansta 240 AKTS, tezsiz yüksek lisansta 60 AKTS, tezli yüksek lisansta 120 AKTS ve doktorada 240 AKTS başarılması gereklidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri