Özel eğitim kurumları ve devlet okullarında çalışan Felsefe Grubu Öğretmeni, Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatına göre derslerini okutur. Lise ve dengi okullarda eğitim öğretim verir. Tüm lise 10.sınıf ve 11.sınıflardaki felsefe derslerine girer.
Türkçe öğretmeni kimdir sorusu yanıtlanacak olursa Türkçe öğretmeni, öğrencilere okulda Türk dilini anlatan ve Türkçe derslerine giren kişilerdir. Türkçe öğretmeni, özel eğitim kurumlarında ve devlet okullarında görev alarak Türkçe dersi verir. Ülkemizde Türkçe dersi, ilköğretimin her kademesinde okutulur.
Felsefe öğretmeni devlet okullarında veya özel eğitim kurumlarında felsefe dersi anlatan kişidir. Orta öğretim kurumlarında 10. ve 11. sınıflara haftada 2 ders saati felsefe dersine girer. Ayrıca seçmeli derslerde sosyal bilimler kategorisinde bulunan alanıyla ilgili derslere de girer.
Bu dersler haftada iki ders saati olarak ilkokul 4. sınıf, ortaokul 5-6-7-8 ve lise 9-10-11-12. sınıflarda işlenir. Ayrıca sadece ortaokul 5-6-7-8. sınıflarda seçmeli ders olarak okutulan Din, Ahlak ve değerler kategorisindeki derslere de DKAB Öğretmeni girer.
Bu mesleği yapan pek çok kişi Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak ilköğretim okullarında fen bilgisi branşında öğretmen olarak görev yapar. Ayrıca bu öğretmenler, ortaöğretim kurumlarında fizik, kimya ve biyoloji derslerine de kimi zaman giriyor.
İlgili 37 soru bulundu
Üniversitelerin 4 yıllık Fizik öğretmenliği, Matematik öğretmenliği ya da Astronomi ve Uzay Bilimi bölümlerinden birisinden mezunsanız ilk ve orta öğretim astronomi derslerini verebilirsiniz. Her ne kadar üniversitelerin Fizik ve Matematik öğretmenliği mezunları Astronomi öğretmeni kadrolarında çalışabilir.
Fen Bilgisi Öğretmeni Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Fen bilgisi öğretmeni olmak için üniversitelerin ilgili bölümlerinde temel kimya, matematik, temel fizik, mekanik, biyoloji, genetik ve genel ekoloji gibi eğitimler alınması gerekir.
Sosyal ve beşeri bilimler, özellikle tarih ve coğrafya alanlarından geniş bir bilgi ve anlayış. Özel ve devlet okullarında sosyal bilimler dersleri öğretmenliği. Kendi alanındaki derslere girebildiği gibi gerektiği durumlarda liselerde tarih, coğrafya, demokrasi ve insan hakları gibi dersleri de verebilir.
Devlet okulları ve özel okullarda çalışan Arapça Öğretmeni, Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı müfredata göre derslerini işler. İmam-Hatip ortaokulu ve İmam-Hatip Liselerinde Arapça ve mesleki Arapça derslerine girer. Öğrencilere Arapça konusunda iletişim yeterliliği ve dile hâkim olma becerisi kazandırır.
Tarih öğretmenleri, Tarih dersi dışında; - Milli Tarih, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Demokrasi ve İnsan Hakları, Genel Türk Tarihi, Osmanlı Tarihi, İslam Tarihi, Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi, Türk Eğitim Tarihi derslerini verebilirler.
Felsefe bölümü, üniversitede sözel kısımdan tercih edebileceğiniz 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Felsefe bölümü mezunlarının belli bir ünvanı yoktur.
Tüm lise 10.sınıf ve 11.sınıflardaki felsefe derslerine girer. Sosyal Bilimler Liselerindeki zorunlu ortak ders olarak okutulan psikoloji, sosyoloji, mantık, sosyal bilim çalışmaları derslerine girer.
Nasıl Felsefe Öğretmeni Olunur? Felsefe Öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir. Felsefe Bölümü'nden mezun olan öğrencilerin öğretmenlik yapabilmesi için pedagojik formasyon almaları şarttır.
İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 64. maddesinde, 4 ve 5. sınıflarda beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil ve bilişim teknolojileri derslerinin branş öğretmenlerince okutulabileceği belirtilmiştir.
Temel eğitimin birinci basamağı için yetişen sanat eğitimcileri ilerde uzmanlaştıkları alanlara göre branş öğretmeni ya da o alanda rehber öğretmen olarak görevlendirilirler.
Talim ve Terbiye Kurulunun 14.07.2005 tarih ve 192 sayılı Kararı gereği 6,7 ve 8. sınıflarda yer alan Teknoloji ve Tasarım dersini, İş Eğitimi branşına atanmış öğretmenler yürütür. Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğretim Programı'nın hedeflenen amaçlara ulaşması için dersteki öğrenci sayısı 25'i geçmemelidir.
Proje Hazırlama: Bu derslerin okutulduğu kurumda görev yapan bütün alan öğretmenleri tarafından aylık karşılığı okutulur. Rehberlik/Sosyal Etkinlikler/Sosyal Etkinlik: Bu derslerin okutulduğu kurumda görev yapan bütün alan öğretmenleri tarafından aylık karşılığı okutulur.
İhtiyaç olması halinde ise ilgi (a) kararı gereğince, "İslam Kültür ve Medeniyeti" dersi "Tarih" öğretmenlerince; Osmanlı Türkçesi dersi ise "Tarih" ve "Türk Dili ve Edebiyatı" öğretmenlerince de okutulabilecektir.
İlahiyat 2 yıllık mezunları DGS ile yeterli puanı aldıktan sonra lisans düzeyinde İlahiyat, Arap Dili ve Edebiyatı, Fars Dili ve Edebiyatı, Arapça Öğretmenliği ve İslami İlimler bölümlerinden birini tercih etme hakkına sahiptir.
İşletme Bilgisi, Muhasebe, Ekonomi ve Sekreterlik gibi derslere girerler. - Özel kuruluşların muhasebe servislerinde çalışan meslek elemanları da vardır. - Özel dershanelerde çalışabilirler.
Ulusal ve uluslararası yarışmalara katılırken, bilime katkısı olacak etkinlikler düzenleyerek öğrencilerin vizyonlarını geliştirir. Sonuç olarak, Fen Bilgisi Öğretmeni lisede çalışarak, öğrencilere müfredata uygun eğitime katkı sunabilir.
Araştırmanın çalışma grubunu özel eğitim okul ve sınıflarında çalışan özel eğitim öğretmenleri ile birlikte çalıştıkları görsel sanatlar, beden eğitimi ve spor, müzik ve din kültürü ve ahlak bilgisi branş öğretmenleri oluşturmaktadır.
eleman.net verilerine göre, Fen Bilgisi Öğretmeni 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 26.600 TL maaş alıyor. Fen Bilgisi Öğretmeni, 2024 yılında en düşük 19.100 TL alırken, en yüksek 39.000 TL maaş alıyor.
Fizik öğretmenliği lisans programı, ÖSYM tarafından yapılan üniversite yerleştirme sınavlarında sayısal puanı ile yerleştirilen öğrencilere lisans eğitimi vermektedir.
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, üniversitelerde yalnızca Spor Bilimleri Fakültesi kapsamında yer alan ve yalnızca Eşit Ağırlık puan türüne göre tercih edilebilen 4 yıllık bir lisans bölümüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri